Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink Fastscan?

Ahoj všem, stává se mi, že ačkoliv přijímače mají Fastscan (všeobecně jak TV tak boxy), tak stejně malé změny nedetekují a programy nehrají. Má někdo informaci zda bude nějaká větší změna v dohledné době, aby se tzv. svezlo i se změnami FEC atd.? A tudíž aktualizace byla úspěšná? Děkuji za info.. :8)

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně
 

Skylink Fastscan?

Co máš za přijimač,normálně to funguje na ofiko i neofiko.

1 x Cryptobox 752hd combo,VU+ solo 4k,Octagon 4k,UClan 4K,Samsung 46UE7000,Philips 55pus8303,multifocus 23,5E, 19,2E,13E,9E,1W a 1x parabola 16E,23,5e ,dvb-t2 k.21,31 orf,k. 26,33,40,46 cz muxy,k.23,55,56,57 sk muxy

kanon69
Registrace: 6/2009
Příspěvků: 1 812
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Ahoj, různé Gosaty, Sunsaty, Kaony,Tesly i ofiko od Skylinku a o TV ani nemluvím.. jedině Phililips snad přeladil korektně, jinak ostatní přijímače změnu nezaregistrovali i když jiné změny probíhali úplně v pohodě až na tyhle drobné...

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pajik

nejbližší změna v přelaďování je naplánována na 4.6., kdy dojde k vypnutí některých programu, které byly nedávno spuštěné na nových parametrech History HD...atd. a dojde ke spuštění slovenských veřejnoprávních programu RTVS na novém TP 12012/V 29900 3/4 DVB-S2. Zkus to přeladění fastcan seznamu jeste zítra nebo ve středu, mohlo by to zafungovat. Mám staršího Humaxe 5100S a tam to funguje tak, že když to ručně proladim, tak už to pak nejde znovu pokud je další změna následující den, jde to třeba až za týden. Já to budu aktualizovat až zase toho 4.6., teď to nemá význam. Původní parametry programu jdou a to až do toho 4.6. podle informací o plánu přeladění na Skylinku.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

TO: Hyper, ano souhlas... myslel jsem to tak, že kdy to proběhne na přijímačích s Fastscan automaticky, nemohu objíždět všechny lidi a ručně jim spustit automatické ladění skylink znovu aby se přepsalo ( a pak už jde).. tak jsem to myslel :-) --- s tím, že když bude větší změna tak se jim upraví samo, ale chtějí všichni vědět ten přibližný datum .. :8)

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pajik

ještě to dělám tak že smažu komplet programy pokud tam není vícero družic a proladím fastscanem nikdy nebyl problém.

1 x Cryptobox 752hd combo,VU+ solo 4k,Octagon 4k,UClan 4K,Samsung 46UE7000,Philips 55pus8303,multifocus 23,5E, 19,2E,13E,9E,1W a 1x parabola 16E,23,5e ,dvb-t2 k.21,31 orf,k. 26,33,40,46 cz muxy,k.23,55,56,57 sk muxy

kanon69
Registrace: 6/2009
Příspěvků: 1 812
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

TO: kanon69, anooo jak jsem psal v předešlé reakci... to bych musel mít ty všechny přijímače ale domaaa :))) .. když ty lidi to mají různě hledám řešení jak to udělat když to proladit hned prostě nezvládají a fastscan zrovna na potvoru to nedetekuje dobře :)

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Dodatek:
prostě Fastscan na přijímačích některých značek změnu nevidí, ale nehraje samozřejmě a lidi neví proč, když už ten přijímač s tím fastscanem mají a předtím vždy fungovalo..to je prekérka :lookaround:

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Můžu jenom potvrdit.
Stovky telefonátů i od lidí, kteří mají přijímač s FastScan, naprostý propadák byly Gosaty.
Neměl jsem čas zjišťovat třeba verze firmwaru, ale tahle značka byla u této změny parametrů na 90% bez aktualizace. Přitom po továrním nastavení a nové konfiguraci naprosto bez problémů.

mediator12
Registrace: 12/2015
Příspěvků: 227
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mediator12

Cryptoboxy absolútne bez problémov, ale niekedy je fajn vymazať zoznam programov ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 3 279
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

4.6 říkáš??,tak to bude veselo,zrovna odjíždím na dovču

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 28 032
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pajik

Tak to já mám zase u kamaráda stejný problém na Philips tv stáří pět let, kdy je v menu zapnuto vše potřebné jak to má být po první instalaci pro fastcan, prostě se to nespusti. Musím to přes menu spustit ručně. Proběhlo i pár aktualizaci sw. Přesto je to pořád stejně. V tv má Cam 701 VC orca Skylink. Seznam programu má oblíbený. Že by to ovlivňoval navoleny seznam programu na oblíbený se mě nechce věřit. Až se k němu dostanu, tak se na to ještě znovu podivam, jestli není v menu někde ještě nějaký dodatek pro spuštění.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

pierrepetr

no doufám že ano, když je v plánu spuštění slovenských RTVS programu na nové kapacite TP 12012/V a vypínají se některé programy na starých parametrech, co byly spuštěny 23.5. na nové kapacite jako je History HD...atd. A pokud ne 4.6. tak doufám že den poté, kdy by měla proběhnout i pravidelná měsíční servisní noc začátkem měsíce. Uvidíme.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Jestli je v seznamu fastcan History HD, Šlágr Premium HD, Spark, JOJ Svět HD stále pod starým TP 12012/V, tak ještě nedošlo ke změně od 23.5. při spuštění těchto programu na nových kapacitach. K tomu by mělo pak dojít tedy toho 4.6. kdy má dojít k jejich vypnutí na staré kapacitě TP 12012/V a zároveň ke spuštění RTVS programu Jednotka, Dvojka, RTVS 24, RTVS sport.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

GoSAT7060

receivery neměly dosud žádné problémy s přeladěním ve fastscanu, dnes jsem musel manuálně přepisovat s. rychlost transpondéru sprimama...

valsora
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 222
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

pokud jde o tyto programy,tak oni vydrží,než přijedu

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 28 032
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

tak nový fastscan je plánovaný na utorok 28.5.

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 455
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Ok. Takže dnes během poledne. A další by měl následovat asi toho 4.6. případně později. To už to rovnou mohli nechat na ten příští týden. Já zapomel, platíme serpo, tak to musí být někde vidět, že operátor něco provádí. Bohužel někdy zbytečně komplikované. Uvidíme zda to bude i během toho příštího týdne nebo případně o týden později.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Ahoj, mam tv Philips, vsetky zmeny mi FastScan preladil az na frekvenciu 11934, kde sa menila rychlost z 27500 na 29900. Tuto mi nechce prepisat. Viete mi prosim poradit, co s tym? Dakujem.

lizbo
Registrace: 9/2017
Příspěvků: 4
Odpověď v diskusním vlákně
 

lizbo

Ahoj nevím jak u tv Philips ale mělo by to být asi podobný,přepni na program třeba Krimi hd ,zkus někde v ladění najít tp a zkus je jestli je tam možnost jej upravit jestli ano tak uprav rychlost z 275000 na 29900 a mělo by to jít.

1 x Cryptobox 752hd combo,VU+ solo 4k,Octagon 4k,UClan 4K,Samsung 46UE7000,Philips 55pus8303,multifocus 23,5E, 19,2E,13E,9E,1W a 1x parabola 16E,23,5e ,dvb-t2 k.21,31 orf,k. 26,33,40,46 cz muxy,k.23,55,56,57 sk muxy

kanon69
Registrace: 6/2009
Příspěvků: 1 812
Odpověď v diskusním vlákně
 

lizbo

Přesně takhle to má teď kámoš, podle mě to není fastcan nová tabulka, ale pouze se změnil automaticky udaj FEC 3/4 a pilot na On. To zvládá dnes většina tv. Kdyby se jednalo o stažení nové fastcan tabulky, určitě by došlo i ke změně SR údaje na TP 11934/V. Takto jsem to měl i u mě na tv Samsung bez fastcan funkce, kdy si tv automaticky změnila údaj FEC a pilot, ale na TP 11934/V nedošlo k přepsání SR rychlosti na 29900. Musel jsem změnit udaje a doladit tp ručně.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pajik

tak jsem dnes zkusil kolem desaty opět spustit Fastcan programy na Humax 5100S a přijímač mě ukázal po chvíli, že nebyl nalezen, takže buď není aktualizovaná verze tabulky pro tento přijímač spuštěna nebo neni vůbec spuštěn Fastcan seznam pro více prijimacu z Home TP 12070/H. Pro ověření změn v seznamu na programech po 23.5. bych musel přijímač uvést do tovarka a znovu vše nastavit a naladit a to se mi nechce.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

U Gosatů a všech jejich klonů stačí v menu “Editace TP” přepsat u transponderu 11934 pouze symbolovku z 27500 na 29900 a je hotovo. Všechny programy, na svých pozicích začnou hrát. Ladit není třeba vůbec nic, ani ručně, ani pouštět FS.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 634
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Dobrého dne vážení, to je sice pravda že postačí projet mnohdy znovu Fastscanem nebo změnit TP, ale to můžete udělat vy co si s tím poradíte a co problematiku chápete. Co udělá babicka v DPS nebo někdo kdo nemá o tom páru? zavolá že mu to nejde a má mu to jít když už přijímač ať TV nebo box extra s tím pos.. Fastscanem přece má ne? Když těch lidí narůstá astronomickou řadou težko budu lítat a prolazovat nebo měnit u nich TP.. dovedete si to představit? Proto jsem se ptal jasně - KDY NASTANE TA ZMĚNA KTERÁ TO OPRAVÍ VŠEM CO TO NEDOKÁŽÍ RUČNĚ ??? Takže ještě jednou jde o průřez různých značek přijímačů s rozličnými SW , ale podstata je ta že to některé tyto přijímače prostě nedetekují a lidi se ptají KDY???? Proč to Skylink dělá tak (nevhodné slovo)ně nebo je tu neslučitelnost s výrobci přijímačů že to mám od lidí poslouchat? Díky za pochopení, všichni nejsou fandové sat příjmu, chtějí jen mačkat knoflíky a koukat prostě.. :8)

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

...jsem sice fanda SAT techniky a taky mě tento obor živí. Babička zavolá, já přijedu. Co je na tom špatně?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 634
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

TO: Varos107, ano to souhlasím, ale v případě babičky zrovna tohle moc nemusím, sice ho... vydělám ale je mi to fakt blbé, navíc když mi řeknou proč to nejde když dosud pořád šlo..a že lidi dovedou být hodně kousavý.. Samotného mně to štve když něco dělám tak to dělám pořádně, nebo se na to raděj vykašlu.. že se toho aspon také Skylink trochu nedrží a neudělal teda změny i s novým FS najednou? Nemuselo se tohle vůbec řešit ..mně tohle prostě nebaví.

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 353
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra