Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink Fastscan?

Ahoj všem, stává se mi, že ačkoliv přijímače mají Fastscan (všeobecně jak TV tak boxy), tak stejně malé změny nedetekují a programy nehrají. Má někdo informaci zda bude nějaká větší změna v dohledné době, aby se tzv. svezlo i se změnami FEC atd.? A tudíž aktualizace byla úspěšná? Děkuji za info.. :8)

Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 354
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pájík

Koukám na to takto: Tohle je problém Skylinku, ne můj. Od 22.5 jsem díky tomuto získal deset úplně nových zákazníků, tři z nich po tomto přešli od Skylinku na pozemák. Nějakou kousavou atmosféru jsem nepoznal. Lidi měli donedávna větší starosti s dodavatelem elektrické energie, plynu atd, než s nějakým TV příjmem.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 634
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

áno, tak práve mi na helpdesku skylinku potvrdili problém s Gosatmi a jeho klonmi pri zmene SR... takže fastscan to nevyriešil, iba továrenské preladenie alebo úprava SR v menu... takže zákazníci sa sklamali a ja tiež, tieto boxy roky fungovali ako hodinky...

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 466
Odpověď v diskusním vlákně
 

@zoly

problém je v tom, že u Skylink nikdo moc nepřemýšlí a nepředvídá. Pochybuji, že v nějaké specifikaci mají v rámci FSC zahrnuté sítové proladění, které by opravilo změny symbolové rychlosti.Pokud ano, tak si to neověřili.Navíc drze na svých stránkách uvedou: "Má vaše televize funkci FastScan? Pak nemusíte přeladění vůbec řešit."(https://www.skylink.cz/preladeni). Opravu sw na přijímače které se nevyrábí (všechny mimo Tesly 3000 a Kaon) nikdo již nezajistí, dovozci nejsou charita a M7 to taky nezaplatí.O včasném informování techniků měsíc dopředu si můžou za celou dobu fungování Skylink všichni jenom zdát. Na tuto firmu má výstižný název KORPORÁT, ZÁKAZNÍK NA POSLEDNÍM MÍSTĚ.:)))

RAFI007
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 901
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

a najväčšia hanba bola, že jedneho zákaznaka s Gosatom pani na zák. linke 4x odpálkovala a kázala mu robiť reštart boxu namiesto toho, aby oficiálne povedala, že treba továrko a nové naladenie služby, a teda od štvrtku nevedeli operátorky čo s načatým problémom a ani si ho nevedeli priznať a korektne informovať zákazníka, proste humus na humus... pán Glisník

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 466
Odpověď v diskusním vlákně
 

změna parametrů Skylink

Změnu parametrů vysílání Skylink považuji za nejhůře zvládnutou (ze strany provozovatele) za poslední roky.
Stovky dotazů a telefonátů uživatelů, kteří hledali pomoc.
Poznatky jsem se pokusil shrnout na svých stránkách, ale jelikož sem nemohu dát odkaz, zkuste vyhledat googlem "shrnutí dopadů změn parametrů Skylink".

mediator12
Registrace: 12/2015
Příspěvků: 230
Odpověď v diskusním vlákně
 

mediator12

preštudoval som si dopady, námietka len k tomu Sony TV s Gosatom: používal by som to naďalej, lebo voľba kanalov na Gosate je rýchlejšia ako na TV Sony a , včerajší fastscan na Gosatoch prebehol úspešne, iba SR u dotknutého TP sa úspešne nezmenila, .. i napriek tomu by som požíval pomerne múdry vietnamský Gosat, a s TV sony 3-ročnými mám zaregistrovaný opakovaný problém s vadným sat tunerom...Skylink by mal hlavne povedať vo svojich PR výstupoch pravdu, že s Fastscanom u niektorých ready boxoch môže byť problém...

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 466
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mediator12

Tak je to prínosné zhrnutie prelaďovania, ale ak si už vychádzal z vlastných skúseností /telefonáty od Tvojich zákazníkov/, mohol si zdieľať informáciu, že koľko percent z Tvojich zákazníkov mal s tým technický problém.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 6 139
Odpověď v diskusním vlákně
 

@petersk

Máš pravdu, původně jsem tam ten odhad podílů jednotlivých skupin chtěl dát, ale pak jsem na to zapomněl.
Doplním to někdy večer až bude čas, teď si musím vydělávat na chleba.

A možná jen upřesnění, nejednalo se samozřejmě pouze o moje zákazníky, ale tím, že mám své webové stránky, tak se dotazovali všichni, kteří stránky přes Google našli. A že jich bylo ...
Mimochodem, trvá to dodnes, stále někteří ještě nemají hotovo.

mediator12
Registrace: 12/2015
Příspěvků: 230
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

tak vecer som prisiel domov, zapol telku a programy z 11934 uz vsetky bezali normalne. Nic som neprestavoval ani nepreladoval... ;-)

lizbo
Registrace: 9/2017
Příspěvků: 4
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Někdy stačí přijímač znovu vypnout a po minutě dvou opět zapnout, fastcan seznam se načte znovu správně. Ne vždy je to ale pravidlem.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 447
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

tak dnes som bol v jednej domácnosti, kde majú 2 ks gosat 7060, jeden preladil, druhý nie, zabudol som u n ich skontrolovať verziu softu

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 466
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Fastscan?

Dnes jsem to aktivoval na mém Humax přijímaču a už je to ok. seznam se přeladil s novými parametry na History HD, Šlágr Premium HD atd..Předpokládám, že příští týden bude pravděpodobně další změna buď hned v úterý 4.6.nebo druhý den ve středu po servisní noci. Uvidíme. To by měli spustit veřejnoprávní RTVS programy na TP 12012/V. Na puvodnim TP 11954/V pujdou až do konce prázdnin.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 447
Odpověď v diskusním vlákně
 

Transponder Astra 23,5°E 12090V29900

Byl problem způsoben LNB. Starší LNB nefunguje s transponderem Astra 23,5°E 12090V29900.

KisCsillag
Registrace: 1/2015
Příspěvků: 4
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra