![]() |
|
VideoCrypt-zakulisi mozna nej hacku v SAT historiiPamatujete na Videocrypt?Na Hackaday vysel nedavno zajimavej clanek shrnujici jednu zajimavou dobu, ktera by se dala nazvat "Jak fanousci Startreku prolomili kodovaci system". Cteni se spoustou odkazu je neskutecny. nahled do historie mozna nejdulezitejsiho hacku SAT komunity a kdo za nim stal. V diskuzi pod clankem jsou prispevky od uzivatelu "rob" a "mrrepel" jak probihal hon na kocku a mys mezi Sky a hackery, kteri se vlamovali do karet a jakym zpusobem a hlavne proc se jim darilo ty karty napadat. V podstate z dnesniho pohledu vicemene jednoduchy triky, ovsem na svou doby uplny kouzla a cary ;-) Poukud imite jazyk a zajima vas to, zavzpominate si na dobu kdy se vam v supliku valela nejedna PIC16C84 apod. ;o) https://hackaday.com/2024/04/01/how-star-trek-breached-the-defences-of-a-major-broadcaster/ a jeden link pro vsechny, treba pro ty co v zivote nevideli Videocrypt (tech tu snad je ale minimum ;-) https://hackaday.com/wp-content/uploads/2024/03/Videocrypt_scrambled_frame.png T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: VideoCrypt-zakulisi mozna nej hacku v SAT...vtedy sme mali zlaté časy , teraz majú , zlaté poplatky .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 596 |
![]() |
|
@lfc0611![]() ![]() ![]() díky za upřesnění - ale už si to ůplně přesně nepamatuji.Ale tu kartu jsem měl mezi prvními - hned,jak se objevila "na trhu" :-D ?ožná mne natáhli ,ale to by mne moc nevadilo.Účel splnila :-D :-D A kódy? Ty jo.Nad tím jsem nikdy moc nepřemýšlel,ale asi tam už byli nějakou dobu předem nahrané (od nějakého dobráka) :-D :-D Internet se u nás teprve rozjížděl... A ano.Měl jsem pak i PACE,ale s integrovaným dekodérem VideocryptII pro Multichoice.Byla to řada 900 myslím a hlavní věc ,co mne na něm překvapila byla Wegener PANDA!!!! Rádia ,která tam byla hrála mooooc hezky.... Když tak mi teda písni ohledně těch klíčů,kde se tam braly.....Díky moc!!! ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
@ivo2001tak tak.Karty byly docela drahé,ale první Mega Card II ,která dekódovala téměř vše v Eurocrypt M/S jsem měl také z práglu,ale ta byla už jen za 3tácy.Běželi na ní skandinávci (Filmnety ,SVT,TV 1000,FilmMax atd atd.Ale člověk musel točit i anténou.Nebylo vše z jedné pozice,ale byla to (nevhodné slovo) a moc mne to bavilo cvičit na balkóně z metrovou parabolou a ručně.... :-D :-D Ale výsledek byl vždy potěšující!!! :-D![]() ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@lfc0611ještě jedna věc.Vzpomněl jsem si ,že nějaké kódy se objevovali na TELETEXTU nějakých stanic,ale fakt už přesně nevím....![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: VideoCrypt-zakulisi mozna nej hacku v SAT...@jamess96 -pekné nostalgické čítanie![]() Ja si zase pamätám na kódovanie pri programoch RTL 4 a RTL 5 /Holandsko/ že na prvom farebnom TV Orava s teletextom, bolo nejaké tlačítko na diaľkovom ovládaní, ktoré dokázalo zastabilizovať kódovaný obraz na týchto uvedených staniciach, obraz bol akoby v nehgatíve, z kockovaným a chraplavým zvukom. Obraz zastal na cca pol minútu a ja som bol celý šťastný že mám TV čo dokáže aspoň niečo s kódovaným obrazom. Časy free vysielania Sky one, pamätám. ![]() ![]() ![]() 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
@BrumoPoplatky za SD obraz.. takže se vlastně změnily,jen ty poplatky,pravda..![]() |
radek79
Registrace: 7/2022 Příspěvků: 586 |
![]() |
|
radek79Jasně![]() AB ipbox 55HD
|
lfc0611
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
@jamess96Bingo!Stanice Sat1 tetelext v inzerci(už jsem o tom psal před měsícem) Text začínal Hello Bastler ![]() ![]() ![]() No a taky vzpomínám, jak chtěli vykostit hackery , tak na nějakým veletrhu satelitní technikysi tak hráli s kódy až vyhodili i ofiko karty, pak nezbylo než jet do nejmenované prodejny na Práglu, kde snad kombinaci 36*12 tam nahráli, páč to už nešlo nacvakat. Mám i jiný hoistorický kousky, kt. mi bylo líto vyhodit Něco Ti pošlu do SZ ![]() AB ipbox 55HD
|
lfc0611
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
díky mocale pokud budeš tak hodný,pověz to někde jako "leteckaposta" nebo tak nějak.Atˇ se opět můžu mrknout na retro kartu,která hoooooodně moc pozlobila provozovatele Sky!!!!!!![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@xiltTotalRecall z 80.let je také super a dá se na něj pořád dívat. Tam jsem uviděl poprvé v životě "trojkozku" :-D :-D ALe měla je možná lepší,než ta v tom novém!!!!![]() ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96Mazec jak si hlavne chlapi z celyho toho filmu odnaseji prave TUHLE scenu :D Kazdopadne nasel sem na YT zaznam startu Sky Channel a Sky TV vubec, je to pul hodina i s puvodnima identama toho co je do dneska znamy jako Sky One.https://youtu.be/QZ1QveN9SQ4?si=f6iP3y_YklMuF8um Zajimavy povidani a pohled do uvazovani tehdejsiho oligopolu BBC & ITV, legislativu v parlamentu co umoznila vznik novych klanalu atd. Tezko uverit ze na konci 80tych let byla Britanie s TV vysilanim tam kde my zahy pote co sme dobudovali svetle zitrky a pak podruhe kdyz se digitalizovalo a nase pozemni komercky se staveli na zadni. T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
![]() |
|
@xilt![]() ![]() ![]() jj. na konci 80let se mi fakt nejvíce líbila asi Sky One. Znělky a pořady prostě po technické stránce ůplně suer. Vím o čem mluvím,nebotˇ jsem měl tu smůlu či "ětestí" a byl jsem téměř dva měsíce doma.A na co jsem se díval? Na Sky One a to už běžel i Sky Movie,ale.... Prostě Sky One byla pecka!!!! ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: VideoCrypt-zakulisi mozna nej hacku v SAT...@baryn9 - Jen technická: Sky Movies Plus ani Sky Movies Gold nebyly free. Free tenkrát byly pouze Sky One a Sky News. Také ty doby pamatuji. Ale některé přijímače měly integrovaný dekodér, ale Sky myslím byly pirátsky odkódované jen do doby, než se zavedl Videocrypt.Videocrypt, Eurocrypt nebo Sister Nagravision bylo takové puzzle, kdy přeházeli pixely nebo obdélníčky, ale u D2-CAM byla jen černá obrazovka. Bylo to jen kódování, nebo to byla úplně jiná norma, jako třeba PAL nebo SECAM??? Měli jsme Amstrad 310. Mělo to výřez na nějakou kartu, ale netuším, jakou. Jen u té normy vím, že se přepínalo PAL/SECAM/D2-CAM. Byl to ale perfektní stroj. Lovili jsme tenkrát programy od 28,5°E až po 0,8°W. Parabolu jsme tenkrát nastavovali ručně. Chytali jsme tenkrát historicky první české vysíláni. Byla to stanice Cable Plus Film. ![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |