Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímače do Pc

Zdravím. Odešel mi (zcela) satelitní přijímač VU+ Ultimo 4K. Uvnitř je HDD WD 3,5" 2 TB s nahrávkami. Je nějaká šance dostat tyto nahrávky do Pc s Windows 11 Pro? Fyzicky můžu HDD namontovat do pc, ale jak to z něj jednoduše dostat? Kupuji nový přijímač VU+ DUO 4K SE, ale předpokládám, že ten mi s tímto problémem asi nějak nepomůže.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...

Apropo to Ultimo 4K tipujem na chybu ako u mňa - väčšinou výmena vytečených, vyschnutých kondíkov. Po 8 rokoch som vymenil na mojom VU+ DUO2 dva kondíky v hodnote 50 centov a šlape ďalej. ;)

Spacer
Registrace: 9/2017

Proč to ultimo 4k odešlo tam je externí zdroj 12V, tunery atd. Jinak já v něm používám disk 2,5" 4T a zkoušel jsem ho přehodit do dua 4k se u kamaráda a disk normálně fungoval na image openatv 6.4. U alzy lze koupit na 3,5" disky externí box axagon a ten má napájení 12v a usb kabel a připojit normálně k novému boxu a mělo by to fungovat.. :))

Fanyn
Registrace: 11/2007

HDD kopcenie

Este by som spomenul moznost vyuzitia NAS Servera Synology. Do exter boxu Axagon dom dal 3,5" HDD tiez z Ultimo 4K, kde som vymenil SkyHawk 6TB za 8TB, oba su nastastie 5400RPM. Tomu 6TB zacala cvakat hlavicka najskor, vzdy ked sa prebudil, tak cvakal a potom uz siel..pretestnem ho, bo ma asi len necele 2 roky.. a vyreklamovat skusim.

V NAS som ten HDD 6TB pripojil v boxe cez USB a zdielam ho ako sietovy disk. Cize aj to je jedna z moznosti kedze HDD je v ext4..

P.S. Vdaka za info a tip z kondikmi, ked by mi zlobilo Ultimo 4K podobne v buducnu. Tiez mam aj Duo4K SE. Su to paradne masinky. :))

Mopky2
Registrace: 10/2015

Inak sranda by bola, keby stačilo vymeniť ten externý zdroj. Som si spomenul, že onoho času som kupoval náhradný k Dreamboxu.

Spacer
Registrace: 9/2017

Každý zdroj externí např. 12v se dá prakticky opravit, i když je třeba slepený. Nedávno jsem švagrovi opravoval externí zdroj Quintrix 4k na výstupu 2 kondy na 15 v oba nafouknutý. Výměna za stejné, ale na větší napětí 25v a větší teplotu 105 stupňů. Zdroj pouzdra slepený a box se rozběhl.. :))

Fanyn

@Fanyn

Zdrojem to asi není. Displej svítí, ale z HDMI konektoru nic neleze.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Podle mně zdroj vyzkoušej jiný zdroj napájení.. :O

Fanyn

Teď to nějak vyřešíš, ale do budoucna bude nejlíp, aby sis na svoje PC instaloval do partition vedle Windows ještě nějaký Linux. Můžeš si to nechat taky někde v servisu udělat. Windows si pak navolíš jako systém který se vždy bez ptaní spustí a když budeš chtít Linux tak při bootu po F11 vybereš ten. K PC s linuxem pak připojíš a přečteš jakýkoliv disk ať už formátovaný ve win PC nebo v satelitním boxu nebo v linuxovém PC. V linuxu to pak mezi disky nebo po síti zkopíruješ nebo zazálohuješ kam chceš.

DeNiro
Registrace: 6/2022

@DeNiro

Právě pro takové případy to mám takhle na záložním pc vedle win. nainstalováno.Jen neumím to udělat tak aby při spuštění pc nabootovalo do win.a ne do Linuxu. :-/

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@Jarous

V BIOS se mění pořadí Bootování.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@DeNiro

Akorát nevím, kdo by mi to na střední Moravě takto nainstaloval. A je vhodné pořídit pro tento operační systém i další M.2 disk, nebo to přidat k tomu Windowsu? Je jedno, jaký Linux to bude? Už tak se peru s Linuxem v satelitních přijímačích. S Linuxem v pc jsem do styku nikdy nepřišel.

Alion

A co třeba použít VirtualBox a tam nainstalovat ten linux?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@milde

V biosu?Já to mám vedle sebe a ne na dvou discích.
@Alion : můžeš si udělat instalační cd nebo USB a když se to natáhne do pc tak můžeš se v programu pohybovat.Když to tam nebudeš chtít tak to vypneš nebo dáš instalovat.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@Fanyn

Zkusil jsem Ultimo napojit na zdroj z nového Dua. A nepomohlo to. Možná odešly oba tunery. Protože jsem zjistil, že Menu na obrazovce zobrazím, ale obraz ne. Zkusil jsem i nastavit obraz na displej a tma.

Alion

@Alion

Zeptej se v jakékoli opravně počítačů. Taky jsem se s tím zpočátku mořil sám a zbytečně - v servisu to měli hned druhý den, včetně antivirové kontroly všeho toho co jsem měl na disku. Žádný další disk není třeba, udělá se rozdělení oddílů a do jednoho z nich se dá linux. V dalším zůstává zavaděč windows. Dal jsem jim hesla do biosu, pokud tam byly, distribuci linuxu, který jsem tam chtěl dát na USB klíči a windows zůstal v tom stavu jak byl. Vše šlape jak jsem chtěl. Platil jsem pár stovek. Než se s tím mořit....

DeNiro

@Alion

Ohledně linuxu na PC, pokud ti to někdo znalý nainstaluje, tak to ovládáš úplně stejně jako windows. Tedy s běžnou distribucí. Jsou jiné ikony, trochu jiná wokna a mohou být problémy s periferiemi, jako tiskárny, skenery atd. Pro normální kopírování čehokoli kamkoliv ideální. Disk z STB pokud byl interní HDD, tak si kup rámeček, abys to píchnul přes USB do kompu a s linuxem to všechnío normálně přečteš a můžeš zkopírovat na NTFS nebo EXT. Externí HDD nebo USB disky použité k STB ti PC s linuxem bez problémů načte, zobrazí údaje o systému souborů, můžeš si to převést na jiný systém atd.

DeNiro

@DeNiro

A není to zbytečně složité? Mi připadá jednodušší koupit ten AXAGON ADSA, o kterém psal Spacer.

Alion

@Alion

Linux na PC se hodí i na jiné věci. Pokud chceš řešit jen tu jednorázovou záležitost tak máš více možností. Já osobně bych si to zařídil jak píšu a měl bys to i na další eventuality. Zaříď si to podle svého, přeji plný úspěch.

DeNiro

@Alion

Prečo zložité?
Ja si myslím pravý opak.
Ak funguješ v PC s viacerými OS, tak v podstate nie je čo riešiť. Sú verzie linuxu pre PC, ktoré sú si dosť podobné na ovládanie ako Windows. Čiže užívateľ, aj keď je na linuxe, pohybuje sa, ovláda ho v podstate intuitívne. Samozrejme nemôže byť "digitálna lama", lebo inak dopadne, ako ty s tým Vu+ Duom!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Alion

No Tebe osobne ten Linux neodporúčam. Tam treba trošku ovládať aj linuxové príkazy. Narazil si na 2 základné problémy s ktorými si nevieš dať rady a sú v dnešnej dobe dosť "primitívne". Ináč ak máš napríklad notebook pripojíš si ho LAN káblom k boxu. Nemusia byť ani v sieti ani na nete. A môžeš presúvať čo chceš. Windows 11 už nemá problém s ext3 a ext4. Netreba tam inštalovať nič aby videl HDD s ext3.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra