![]() |
|
Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímače do PcZdravím. Odešel mi (zcela) satelitní přijímač VU+ Ultimo 4K. Uvnitř je HDD WD 3,5" 2 TB s nahrávkami. Je nějaká šance dostat tyto nahrávky do Pc s Windows 11 Pro? Fyzicky můžu HDD namontovat do pc, ale jak to z něj jednoduše dostat? Kupuji nový přijímač VU+ DUO 4K SE, ale předpokládám, že ten mi s tímto problémem asi nějak nepomůže.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...Apropo to Ultimo 4K tipujem na chybu ako u mňa - väčšinou výmena vytečených, vyschnutých kondíkov. Po 8 rokoch som vymenil na mojom VU+ DUO2 dva kondíky v hodnote 50 centov a šlape ďalej.![]() |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 034 |
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...Proč to ultimo 4k odešlo tam je externí zdroj 12V, tunery atd. Jinak já v něm používám disk 2,5" 4T a zkoušel jsem ho přehodit do dua 4k se u kamaráda a disk normálně fungoval na image openatv 6.4. U alzy lze koupit na 3,5" disky externí box axagon a ten má napájení 12v a usb kabel a připojit normálně k novému boxu a mělo by to fungovat..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 637 |
![]() |
|
HDD kopcenieEste by som spomenul moznost vyuzitia NAS Servera Synology. Do exter boxu Axagon dom dal 3,5" HDD tiez z Ultimo 4K, kde som vymenil SkyHawk 6TB za 8TB, oba su nastastie 5400RPM. Tomu 6TB zacala cvakat hlavicka najskor, vzdy ked sa prebudil, tak cvakal a potom uz siel..pretestnem ho, bo ma asi len necele 2 roky.. a vyreklamovat skusim.V NAS som ten HDD 6TB pripojil v boxe cez USB a zdielam ho ako sietovy disk. Cize aj to je jedna z moznosti kedze HDD je v ext4.. P.S. Vdaka za info a tip z kondikmi, ked by mi zlobilo Ultimo 4K podobne v buducnu. Tiez mam aj Duo4K SE. Su to paradne masinky. ![]() |
Mopky2
Registrace: 10/2015 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...Inak sranda by bola, keby stačilo vymeniť ten externý zdroj. Som si spomenul, že onoho času som kupoval náhradný k Dreamboxu. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 034 |
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...Každý zdroj externí např. 12v se dá prakticky opravit, i když je třeba slepený. Nedávno jsem švagrovi opravoval externí zdroj Quintrix 4k na výstupu 2 kondy na 15 v oba nafouknutý. Výměna za stejné, ale na větší napětí 25v a větší teplotu 105 stupňů. Zdroj pouzdra slepený a box se rozběhl..![]() |
Fanyn
![]() |
|
@FanynZdrojem to asi není. Displej svítí, ale z HDMI konektoru nic neleze.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...Podle mně zdroj vyzkoušej jiný zdroj napájení..![]() |
Fanyn
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...Teď to nějak vyřešíš, ale do budoucna bude nejlíp, aby sis na svoje PC instaloval do partition vedle Windows ještě nějaký Linux. Můžeš si to nechat taky někde v servisu udělat. Windows si pak navolíš jako systém který se vždy bez ptaní spustí a když budeš chtít Linux tak při bootu po F11 vybereš ten. K PC s linuxem pak připojíš a přečteš jakýkoliv disk ať už formátovaný ve win PC nebo v satelitním boxu nebo v linuxovém PC. V linuxu to pak mezi disky nebo po síti zkopíruješ nebo zazálohuješ kam chceš. |
DeNiro
Registrace: 6/2022 Příspěvků: 453 |
![]() |
|
@DeNiroPrávě pro takové případy to mám takhle na záložním pc vedle win. nainstalováno.Jen neumím to udělat tak aby při spuštění pc nabootovalo do win.a ne do Linuxu.![]() Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
@JarousV BIOS se mění pořadí Bootování.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@DeNiroAkorát nevím, kdo by mi to na střední Moravě takto nainstaloval. A je vhodné pořídit pro tento operační systém i další M.2 disk, nebo to přidat k tomu Windowsu? Je jedno, jaký Linux to bude? Už tak se peru s Linuxem v satelitních přijímačích. S Linuxem v pc jsem do styku nikdy nepřišel.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Přesun nahrávek z HDD satelitního přijímač...A co třeba použít VirtualBox a tam nainstalovat ten linux?VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@mildeV biosu?Já to mám vedle sebe a ne na dvou discích.@Alion : můžeš si udělat instalační cd nebo USB a když se to natáhne do pc tak můžeš se v programu pohybovat.Když to tam nebudeš chtít tak to vypneš nebo dáš instalovat. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
@FanynZkusil jsem Ultimo napojit na zdroj z nového Dua. A nepomohlo to. Možná odešly oba tunery. Protože jsem zjistil, že Menu na obrazovce zobrazím, ale obraz ne. Zkusil jsem i nastavit obraz na displej a tma.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@AlionZeptej se v jakékoli opravně počítačů. Taky jsem se s tím zpočátku mořil sám a zbytečně - v servisu to měli hned druhý den, včetně antivirové kontroly všeho toho co jsem měl na disku. Žádný další disk není třeba, udělá se rozdělení oddílů a do jednoho z nich se dá linux. V dalším zůstává zavaděč windows. Dal jsem jim hesla do biosu, pokud tam byly, distribuci linuxu, který jsem tam chtěl dát na USB klíči a windows zůstal v tom stavu jak byl. Vše šlape jak jsem chtěl. Platil jsem pár stovek. Než se s tím mořit.... |
DeNiro
![]() |
|
@AlionOhledně linuxu na PC, pokud ti to někdo znalý nainstaluje, tak to ovládáš úplně stejně jako windows. Tedy s běžnou distribucí. Jsou jiné ikony, trochu jiná wokna a mohou být problémy s periferiemi, jako tiskárny, skenery atd. Pro normální kopírování čehokoli kamkoliv ideální. Disk z STB pokud byl interní HDD, tak si kup rámeček, abys to píchnul přes USB do kompu a s linuxem to všechnío normálně přečteš a můžeš zkopírovat na NTFS nebo EXT. Externí HDD nebo USB disky použité k STB ti PC s linuxem bez problémů načte, zobrazí údaje o systému souborů, můžeš si to převést na jiný systém atd. |
DeNiro
![]() |
|
@DeNiroA není to zbytečně složité? Mi připadá jednodušší koupit ten AXAGON ADSA, o kterém psal Spacer.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@AlionLinux na PC se hodí i na jiné věci. Pokud chceš řešit jen tu jednorázovou záležitost tak máš více možností. Já osobně bych si to zařídil jak píšu a měl bys to i na další eventuality. Zaříď si to podle svého, přeji plný úspěch. |
DeNiro
![]() |
|
@AlionPrečo zložité?Ja si myslím pravý opak. Ak funguješ v PC s viacerými OS, tak v podstate nie je čo riešiť. Sú verzie linuxu pre PC, ktoré sú si dosť podobné na ovládanie ako Windows. Čiže užívateľ, aj keď je na linuxe, pohybuje sa, ovláda ho v podstate intuitívne. Samozrejme nemôže byť "digitálna lama", lebo inak dopadne, ako ty s tým Vu+ Duom! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@AlionNo Tebe osobne ten Linux neodporúčam. Tam treba trošku ovládať aj linuxové príkazy. Narazil si na 2 základné problémy s ktorými si nevieš dať rady a sú v dnešnej dobe dosť "primitívne". Ináč ak máš napríklad notebook pripojíš si ho LAN káblom k boxu. Nemusia byť ani v sieti ani na nete. A môžeš presúvať čo chceš. Windows 11 už nemá problém s ext3 a ext4. Netreba tam inštalovať nič aby videl HDD s ext3.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |