Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použití pc

Zdravím. Najde se nějaká dobrá duše, která by mi byla schopna a ochotná poradit, jak zeditovat programy (zviditelnění pořadových čísel a pojmenování programů) bez použití pc? Viz: https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458653
Nejde mi síť. Zřejmě odešel router O2 (ZTE H267A). Viz: https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458268
https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458280
https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458227
Vyzkoušel jsem 2 datové kabely a jiný výstup na routeru a ani ťuk.
Na stránkách ab-forum a forum.satdigitalne tenhle přijímač vůbec neznají.
Koupil jsem tento přijímač od ellano.sk a hotová katastrofa. Programy, které tam byly nainstalovány nejely. Musel jsem je znovu nainstalovat. Teď už to jede, ale nevím, jak je seřadit, zviditelnit čísla a pojmenovat. U Ultima to bylo jednoduché. Zde to menu absolutně nechápu. Horní šipkou najedu do seznamu programů, zmáčknu Menu, zapnu Editace a co teď. V tom menu asi těžko něco zedituju a jakmile z něj vyjedu na seznam programů, tak se Editace vypne. Obávám se, že to bez pc nepůjde. Nevím, kde bych to z internetu stáhl na flešku a zeditoval z flešky.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...

Hlavně že se dobře bavíš....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Alion napísal:

České a slovenské programy tam nainstalovány byly (to byly jediné programy, které tam byly). Začínaly slovenské. Ale neměly signál, protože byly nastaveny na jiného operátora. Ale Menu bylo nastaveno na češtinu.
;) ;) ;)

Jedna základná vec, ktorá je podstatná, je mať nastavené aj diseqc povely v menu stb, to si mal nastavené ako?
Ak sa u teba jedná o Skylink, myslíš si, že zákazníci FreeSATu, alebo slovenského Orange používajú iné parametre pre príjem cz a sk programov na pozícii Astra 23,5E?
No, veľké guľové...!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Nastavenie prijimaca

No Ellano je podla mna v tom nevinne. Vzdy ked som si u nich kupil VU+, doslo mi to od nich s aktual image co mali. Niektore stanice sa mohli pomenit kvoli zmene parametrov ale to nebolo vzdy. Ich setting je taky aky je. Ale ako prve som si tam vzdy nastavoval tunere, lebo mam Diseq A,B,C,D a teda 23,5E/19,2E/13E/0.8W.. potom mi vsetko nabehlo. A doladil som si UPC kabel kse som zistil,ze cez VTI mam smolu 11,13,14 aj 15 mam smolu. Certifikat.. Cize zadavatel temy, som rad,ze sa Vam to rozbiehlo/rozbieha. VU+ su sikovne masinky co zaiste uz mate dobre odskusane z predosleho Ultima. Predpokladam ze Vas zmiatol image od ellana, ktory je nastaveny, zapni a kukaj, ale nastav si tunere a diseq na zaciatku.

Editacia programov, odkedy mam VU+,robim upravy vylucne cez PC, robit to v prijimaci je ako za trest. Zlate PC a dreambox edit napr.

Mopky2
Registrace: 10/2015

@mmiriboy

Dobře, omlouvám se, nejsem dokonalý, bylo to něčím jiným. Fakt je ten, že ty programy nešly. Diseqc povely jsem nastavil jako první. Z Ellana byly diseqc povely vypnuty. Bylo to nastaveno pouze na družici Astra 23,5°E. Já jsem si to nastavil dle sebe: A - 19,2°E a B - 23,5°E. Pokud bych měl špatně nastaveny povely diseqc, tak by se mi nepodařilo stáhnout programy z družice. To dá rozum. Není to má první zkušenost se satelitním přijímačem. Už mi jich rukama prošly desítky.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...

Desítky přijímačů ti prošlo rukama, ale základní věci neumíš. A ještě obviňuješ kvůli své neschopnosti jiné. Buď rád za Ellano, že amaterům jako ty pomáhá..

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Alion

Ver tomu, že aj mnohým z nás prešli desiatky, či dokonca stovky rôznych typov stb. Ale napr. po správnom nastavení diseqc povelov je dobré si aj otestovať tie svoje sat pozície, či sú funkčné, či stb korektne/rýchlo prepína medzi pozíciami. A odporúčam taktiež reštart stb.
Skrátka, ak chce človek, aby mu na tom stb fungovalo všetko, čo chce/potrebuje, tak musí po prvotnom spustení stb postupovať s rozumom, nie bezhlavo riešiť viacej vecí naraz.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra