![]() |
|
Výber vhodného internetového tuneruPoraďte mi prosím pri výbere internetového tuneru. Tuner by mal mať aj príjem FM, DAB+, prípojku LAN, prípadne aj obojsmerný Bluetooth, príp. CD prehrávač. Je pre mňa dôležité aj prehrávanie súborov z USB, kde okrem prehrávania mp3 by som potreboval hlavne prehrávať aj súbory flac resp. wav. Zároveň je potrebné aby sa na USB dalo prechádzať v priečinkoch a podpriečinkoch a tak si nalistovať "Autor" následne "Názov albumu" a potom "Jednotlivé skladby". Pri prehrávaní súborov by bolo vhodné aby sa okrem údajov z IDTagu - interpret, album, skladba, údaje o type a kvalite kodeku, cesta k súboru, ...., zobrazoval aj obal albumu. Ďakujem. |
Pavel206
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 223 |
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [ 12 ] 13 14 15 16 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 398 | |
![]() |
|
@mmiriboyAle nemusím ten formát FLAC pouštět jen přez Conch, ale i přez Bluetooth to funguje taky.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruOprava CinchVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruOprava CinchVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildeTúto otázku som sa snažil nadhodiť 11.6. ale nikto na ňu nereagoval. Keď nie je pri bluetooth uvedené, že pri prenose z mobilu (tabletu) do rádia je použitý nejaký bezstratový kodek tak s najväčšou pravdepodobnosťou je použitý len základný SBC, ktorý myslím maximálne zvládne dátový tok tak ako u MP3 320 kbps. Potom je ti ten flac na nič a stačí ti MP3. Kvalita kodeku flac ostane zachovaná len pri prenose cez DLNA, UPnP a USB, ale nie všetky prístroje to dokážu. |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206To je možné. Já jsem to jen zkusil. Jak jsem psal výše,že nic nenahrávám a poslouchám online internet rádio a max originál CD. Manželka pro kterou jsem to kupoval je spokojená.😀Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildePreto som chcel aby išiel ten FLAC aj z USB lebo server s externým diskom mám momentálne vyriešený cez apk KODI v android televízii a v prípade využitia TV manželkou mi vlastně ostane len to USB ale aj z dôvodu minimalizovania pustených prístrojov.Najdôležitejšie je, keď je manželka spokojná, potom sú spokojní (minimálne) všetci naokolo. |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206No všetci naokolo jsem akorát já😂, kluci bydlí v Brně a jsou spíše na filmovou kinematografii,než na hudbu. Chodí do kin na premiéry a sledují share služby. Televizní pořady moc nemusí.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@Pavel206 - napisal si:Túto otázku som sa snažil nadhodiť 11.6. ale nikto na ňu nereagoval. Keď nie je pri bluetooth uvedené, že pri prenose z mobilu (tabletu) do rádia je použitý nejaký bezstratový kodek tak s najväčšou pravdepodobnosťou je použitý len základný SBC, ktorý myslím maximálne zvládne dátový tok tak ako u MP3 320 kbps. Potom je ti ten flac na nič a stačí ti MP3.![]() Momentálne nemám chuť a ani čas posudzovať kvalitu prenosu zvuku cez Bluetooth zo smartfónu pri prehrávaní flac súboru s dátovým tokom 1034kbit/s, ale jedno viem určite. Cez Bluetooth sa dá prenášať aj flac s takýmto vysokým dátovým tokom a to úplne v pohode. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@mmiriboyVšak, keď zariadenie podporuje prenos flac cez bluetooth tak ho prenesie ale len v kvalite toho stratového SBC kodeku. |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206Aj som si myslel, že to tak nejako zrejme bude. Ono, bluetooth je pre mňa, tak ako prehrávanie hudby cez USB zbytočná vec, ktoré vôbec nevyužívam.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyNa tom Technisate na displeji máš pozadie čierne s bielymi písmenami alebo do modra so žltými písmenami? |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206![]() To fakt? Dneska som došiel s práce uťahaný ako kôň a ty teraz chceš odo mňa vedieť, že aké farby má môj displej na Technisate? Som síce doma, ale v inej časti baráku a fakt nemám chuť ani náladu ísť na druhý koniec baráku a zisťovať farby na displeji. Snáď do konca týždňa ti na to odpoviem?! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Pavel206No tak já už jsem 12 let doma v důchodu, tak ti mohu odpovědět. Pozadí mám černé, písmena bílá. Náhled stanice nebo skladby barevný. U (V3).Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildeĎakuje Ti predčasný dôchodca. Pýtal som sa preto, lebo ten link, čo si mi posielal, tak ten bol nakoniec tiež V3. Už som zopár e-shopov upozornil na chyby na obrázkoch a v popise. Ale ten čo som našiel na "východe" je s tým LAN konektor. Snažím sa dopátrať koľko tých verzií je. Bez označenia je asi prvá V1 ale tá sa neoznačuje, čo má asi @mmiriboy, V2 som nikde nevidel, no a potom V3 čo máš Ty. Viem, že u tej V3 je pozadie čierne s bielymi písmenami ale na YouTube som videl unboxing nejakého taliana a ten mal pozadie také do modra a písmena žlté a pripadalo mi to, že asi aj ten softvér by mohol byť iný a tým asi aj iné funkcie. Ten "východniar" je k tomu ešte bez CD takže ešte aj v tomto môže byť rozdiel medzi týmto modelom a modelom s CD čo má @mmiriboy, o ktorom už vieme nejaké informácie. |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206V3 je taky bez CD a s CD. Jájsem hal tu druhou variantu. Jen takova perlička. Zkusil jsem z přístroje aktualizovat nový software. Proběhlo to OK. Ale tomu USB to nepomohlo a na víc mě přestalo jít Bluetooth. Už jsem myslel, že ho půjdu vrátit, ale na konec jsem dal továrko a už zase jede. Akorát jsem musel zase vše nastavit a naladit předvolby. Pacholci😀Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@Pavel206Prepáč, nečítal som celé vlákno, už si kúpil niečo? A ešte toto vysvetli, píšeš: "Preto som chcel aby išiel ten FLAC aj z USB lebo server s externým diskom mám momentálne vyriešený cez apk KODI v android televízii a v prípade využitia TV manželkou mi vlastně ostane len to USB ale aj z dôvodu minimalizovania pustených prístrojov." To máš aký server? To vieš, že ak máš NAS server tak sa dá "pripojiť" aj z "internetového tuneru" a keď je to dobre nakonfigurované tak môžeš mať pripojených hocikoľko zariadení. A nepotrebuješ USB. Takže Ty ak Ti manželka niečo pozerá alebo počúva niekde a chceš Ty niečo počúvať tak to zo servera prekopíruješ na USB? Dobre to chápem?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
@peterskZatiaľ som ešte nekúpil. Ono to v pravom zmysle slova to nie je server asi som to slovo mal uviesť do úvodzoviek. Je to vlastne externý 2TB disk pripojený k TV, na ktorom sú súbory: hudby, foto, filmov a videí. Je to taká náhrada za NAS a momentálne nemám dôvod investovať do takéhoto zariadenia a preto to zatiaľ riešim takto. Na dvoch USB mám prekopírovanú hudbu v MP3 (256 GB) a FLAC (zatiaľ 128 GB). Možno že by stačilo vymeniť router s konektorom USB. |
Pavel206
![]() |
|
@peterskEšte sa vrátim k Tvojej Hama DIT2006BT. Niekoľko predajcov a vlastne aj samotná HAMA uvádzajú, že na tomto prístroji okrem MP3 nie je možné nič prehrať. Pre zaujímavosť som pozeral návody starších verzií a tam bola uvedená podpora pri prehrávaní a streamovaní okrem MP3 skoro všetkých typov súborov. Keď pominiem absenciu konektoru LAN tak neviem čo sa stalo v Číne, asi došli čipy, alebo z dôvodu poklesu tržieb zasiahli výrobcovia podstatne drahších prístrojov? |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206No ja som to kúpil na prehrávanie internetových rádií, to že či prehráva len mp3 asi nie, prehráva aj flac z linux servera. Ale priznám sa Ti ja cez usb neprehrávam nič. Už som Ti písal, že ja to mám ako poriešené a poviem Ti pravdu tuner som už nemal zapnutý už dosť dlho. Rozmýšľam či to nepredám. Kamarát to pozeral minule. Veľa šťastia pri výbere. Ináč na tú telku keď nainštaluješ DLNA server /neviem či je to Android/ tak môžeš si prehrávať aj na iných zariadeniach z toho HDD. Ale to je len moja úvaha, nastaviť to by si mal Ty alebo zistiť, či to u Teba pôjde.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
@Pavel206Myslím si, že s tady toho sortimentu střední a nižší třída nic nenajdeš. Už jsem toho probrouzdar na internetu hodně a nic.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@peterskAko si myslel "naistaluješ DLNA server" to si asi nemyslel nejakú apk ale určite nejaký fyzický server, kde sa cena pohybuje asi okolo 300 € a tomu som sa zatiaľ chcel vyhnúť. |
Pavel206
![]() |
|
@mildeUž som zistil, že v tejto cenovej kategórii sú moje požiadavky sci-fi. Vypúšťam už skoro všetky, už mi stačí asi len prehrávanie MP3, listovanie v adresároch, UNDOK, .... |
Pavel206
![]() |
|
@mildeU toho Technisatu na USB je možné sa preklikať nalistovať diaľkovým ovládačom, na prístroji, Undokom cez nasledovnú štruktúru adresárov, priečinkov (zložiek) napr. "B" pod ním, "Black Sabbath" pod ním "Paranoid" a pod ním už jednotlivé skladby v tomto prípade: 01. War Pigs, 02. Paranoid, ....?Písal si, že potom sa pri opätovnom stláčaní tlačidla "INFO" zobrazujú údaje: Artist, Album, Title, File čiže v tomto prípade "Black Sabbath", "Paranoid", "War Pigs", "01. War Pigs.mp3". Je to takto možné? |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206 napísal:... "naistaluješ DLNA server" to si asi nemyslel nejakú apk ale určite nejaký fyzický server, kde sa cena pohybuje asi okolo 300 €...DLNA server sa dá urobiť trebárs aj v linux stb, kde zároveň takýto HDD používaš nielen ako "server HDD", ale napr. ako médium pre nahrávky s toho stb. Samozrejme z takéhoto HDD sa dá po sieti prehrávať nie len audio, ale aj video - zvyčajne sa dá na takýto HDD pripojiť nie len s internetovým tunerom, ale aj s PC, s mobilom, tabletom, s TV, či s android boxom. Má to proste širokú škálu využitia. Ja napr. vidím v domácej LAN sieti 3 rôzne HDD pripojené k 3 rôznym stb. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyVygooglil so nejaký OCTAGON alebo s akým máš skúsenosť? |
Pavel206
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [ 12 ] 13 14 15 16 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 398 | |
![]() |
|
![]() |