Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Výber vhodného internetového tuneru

Poraďte mi prosím pri výbere internetového tuneru. Tuner by mal mať aj príjem FM, DAB+, prípojku LAN, prípadne aj obojsmerný Bluetooth, príp. CD prehrávač. Je pre mňa dôležité aj prehrávanie súborov z USB, kde okrem prehrávania mp3 by som potreboval hlavne prehrávať aj súbory flac resp. wav. Zároveň je potrebné aby sa na USB dalo prechádzať v priečinkoch a podpriečinkoch a tak si nalistovať "Autor" následne "Názov albumu" a potom "Jednotlivé skladby". Pri prehrávaní súborov by bolo vhodné aby sa okrem údajov z IDTagu - interpret, album, skladba, údaje o type a kvalite kodeku, cesta k súboru, ...., zobrazoval aj obal albumu. Ďakujem.

Pavel206
Registrace: 6/2024
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [ 16 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 398
Odpověď v diskusním vlákně

@petersk, @mmiriboy

Potom neviem prečo všetci si kupujete internetové rádia, však by potom stačil kvalitný bluetooth prijímač, reproduktory, mobil, z ktorého sa dá spustiť všetko, alebo potom z tej siete. Ja som internetové rádio chcel hlavne na rozšírenie môjho retro receivera o bluetooth, DAB+ a internetové rádia. Vzhľadom na to, že som nechcel riešiť domácu sieť a zároveň som chcel minimalizovať počet zapnutých prístrojov. Ďalší dôvod bol, že mám veľké množstvo MP3 a hlavne flacov, ktoré chcem počúvať cez ten retro receiver a bedne. V telefóne mám len bluetooth s SBC kodekom, ktorý prenesie len asi 345 kbps a tak tie flacy by som v plnej kvalite nevyužil, tak preto ten UPnP/DLNA player z mobilu, kde by sa dalo o. i. aj na diaľku vybrať a zároveň sledovať prehrávané súbory. Nakoniec na USB porte na rádiu mi funguje aj externý HDD disk o veľkosti 2TB (!!!), z ktorého som zatiaľ prehral všetky formáty čo som zatiaľ sķúšal vrátane flacov. Akorát spustenie je možné iba priamo na prístroji lebo asi jediná doporučená aplikácia Soundmate (Undok nefunguje) do mobilu umožňuje zobrazenie len 20 adresárov a podadresárov! Tvorcom app z Honkongu som už písal, sľúbili, že ak sa to bude dať tak to opravia v ďalšej verzii. Dovtedy alebo možno aj potom som chcel využiť práve ten spomínaný UPnP/DLNA player, ktorý prehrá len tú jednu skladbu a potom sa zastaví.

Pavel206

@Pavel206

Aj si trošku hlbšie uvažoval nad tým, že čo si vôbec napísal?
Píšeš:
Potom neviem prečo všetci si kupujete internetové rádia, však by potom stačil kvalitný bluetooth prijímač, reproduktory, mobil...

No, tak po a) - internetové rádio je jeden samostatný kus prístroja, kdežto ty preferuješ bluetooth príjmač, reproduktory a mobil - to sú tri veci, ktoré by napr. u mňa v kuchyni boli zbytočné. Veď popri počúvaní rádia a to je úplne jedno, či nejaká rozhlas.stanica, alebo audio stream po sieti nepotrebujem zbytočne zaťažovať mobil a nepotrebujem degradovať kvalitu muziky cez Bluetooth. A mobil pri tom počúvaní môžem zároveň používať na iné veci.
Po ďalšie (za b)) - mám ešte ďalšie dva tunery v domácnosti a pre ne platí to isté.
Po c) - Mám aj android boxy a tie využívam nie na prehrávanie hudby, ale na rôzne video služby - a to je absolútne jedno, či cez nejaký iptv server, či trebárs YouTube, sem-tam Voyo atď. Skrátka android stb je na iné využitie aj keď teoreticky by som mohol počúvať hudbu aj cez neho.

Ale iná vec ma zaráža u teba! Totižto nechápem, prečo stále chceš silou mocou využívať ten "neštastný bluetooth". Ja to mám skoro na každom zariadení a je mi to šumák. U mňa doma ani pes neštekne po bluetoothi!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Neviem kde si prišiel na to, že preferujem bluetooth. Keď som ho spomenul, tak len ako o jednej z možnosti streamovania.
Položil som úplne jednoduchú a jasnú otázku, na ktorú sú v podstate dve vlastne tri možnosti ako reagovať:
a) prečítam si ju a neragujem,
b) viem odpoveď, napíšem riešenie,
c) neviem riešenie, napíšem, že neviem resp. nemám skúsenosť.
Neviem, prečo mi neustále podsúvaš nejaké iné (svoje) riešenia, keď som už jasne definoval moje špecifiká a o čo mi vlastne ide.
Neviem, ale myslím si, že mi už asi neodpíšeš, ale čo budem si musieť nejako sám pomôcť ako vždy.

Pavel206

@Pavel206

Kurňa!
Miešaš hrušky z jablkami a ešte sa ti nepáči?!
Apropo!
Ja sa ti nesnažím podsúvať žiadne svoje riešenia, ja len poukazujem na to, že každé zariadenie v mojej domácnosti má svoje špecifické určenie a aj sa tak využíva. Veď nebudem napr. počúvať rádio cez satelit a mať pri tom zbytočne zapnutú telku! Nebudem posielať hudbu s telefónu, keď mám inú, lepšiu a kvalitnejšiu možnosť. A tých vecí je viac!
To len ty vymýšlaš zbytočné a "krkolomné veci".
Inak základná téma tohto vlákna bola "Výber vhodného internetového tuneru". Čítal som, že si si už pre seba svoje rádia vybral, tak si ich užívaj a nevymýšlaj!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

RE: Výber vhodného internetového tuneru

@mmiriboy chcel iba napísať:
Neviem riešenie a nemám skúsenosť.
Ďakujem mu za jeho vyjadrenie.

Pavel206

@Pavel206

Ty si fakt "úžasný kolík", len čo je pravda!
Robíš si zo mňa srandu???
Chlape, spamätaj sa už konečne a začni používať aj tú svoju šedú kôru mozgovú!
Inak neviem jedno, že čo vlastne od nás očakávaš?
Veď keď si taký múdry, tak prečo vlastne sem chodíš po rady, hmm???
Za mňa
Rv Rv Rv

mmiriboy

@Pavel206

Už jsem na toto téma nechtěl reagovat, ale neodpusím si že jsi čím dál arogantnější a protivnější. Přitom jsi ze začátku chtěl ty poradit a teď nás budeš stavět do latě? Za dobrotu na žebrotu. Klidně toto nesmyslné téma zruš. Stejně už ti nikdo neodpoví.👎👎👎

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

Napísal si:
"K tomu internet rádiu Technisat jsem ještě zakoupil obousměrné BT.
https://www.mall.cz/hi-fi-prislusenstvi/gtmedia-a4-6v1-bluetooth-audio-100151184415"
Ako si s prístrojom spokojný a s akými zariadeniami ho prevádzkuješ?

Pavel206

@Pavel206

Máš tam odkaz. Nevyzvídej na co já to mam. Třeba ty na něco jiného🤷. Jen lobuješ a nic nekoupíš. Tady není obchodní poradna. Končim🙏

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@milde

Tak potom neviem z akého dôvodu si sa potom chválil, že si ho kúpil alebo to mala byť len reklama na výrobok predávaný v mall? Nepotrebujem taký prístroj kupovať mám ho už v kúpenom prístroji a ani žiadne rady. Predstav si, že som si chcel s "Tebou" len tak o jeho vlastnostiach podebatovať.

Pavel206

@Pavel206

No tak to je dobrý, ty vše máš. Internetová radia. Převaděče BT. Haldu internetových stanic. Tak si z nás asi děláš prču💩
P.S nevíš co chcheš. Ať se daří. Já končím. Možná poradí jiný.

milde

@Pavel206

Jo, sorry, nechci se hádat. Jsem starší osoba a zase tomu tak moc nehovím. I když celkem dost😆. Jsem v důchodu a tak se celkem nudím, proto se snažím komunikovat zde. I když někdy neůzpěšně. Ten BT převaděč nsem zakoupil pro to, že hůř slyším. Památka po bývalém zaměstnání. No a když jsem ho testoval tak mě to nebere ani moje dvě BT sluchátka. Tak jsem vyhodil 1000k. No to se občas stane. A. Pak (nevhodné slovo) jsem zjistil že Nokia 8010 má BT. Tak tam to jede v poho. Ale já to chtěl spíš zprovoznit na VU+Uno 4KSe. A tam se mě to nedaří. Připojím přez SPDIF a ani rana. Nevidím zařízení. Doprčic.

milde

@milde

Nedalo sa ho v 14 dňovej lehote vrátiť? Vyzeral celkom luxusné, myslím, že okrem kodeku SBC tam má aj aac, ale z hľadiska kvality sú na tom veľmi podobne. Pozeral som aj model od Hamy ten síce mal aj AptX ale až po podrobnejšej analýze som zistil, že je vo verzii LL a nie vo verzii HD. Čo by sme ale my dedkovia chceli, keď už vraj po 60-tke počujeme len do tých 12 kHz možno niekto až do 15 kHz. Som ale toho názoru, že z celkového zvukového prejavu je lepšie, keď má zariadenie lepšie parametre. V app mám možnosť výberu kodeku ale kvôli stabilite signálu sa pred kvalitou aj tak uprednostní len ten SBC. Ja som takto vracal špunty do ucha JBL, ktoré som dokázal spárovať len s PC, s TV Sony ani ťuk. Bola tam vyššia verzia Bluetooth tuším 5.2 ale malo by to byť spätne kompatibilné aj s nižšími verziami ale nebolo. V TV mám asi verziu 4.2. Inak ma irituje, že tie prístroje môžu byť spárované s max. s jedným v lepšom prípade s dvomi zariadeniami. Mám TV Sony tak som kvôli kompaktibilite kúpil aj Sony slúchadlá ale čuduj sa svete aj tu sú niekedy problémy.

Pavel206

@milde

Ešte ma napadlo. Pred časom si písal, že po aktualizácii softvéru Technisatu Ti prestal fungovať bluetooth a že vykonal návrat do továrenského nastavenia. Podľa mojich skúseností z TV ako i nového internetového rádia, keď vykonám tento reset zariadenie sa nevráti na verziu softvéru, s ktorým si prístroj kúpil, ale ostane verzia, ktorú si naposledy inštaloval len sa vymažú Tvoje užívateľské nastavenia napr. obľúbené stanice atď. Tak si myslím, že tento prípad nastal aj u Teba a ten Bluetooth Ti nešiel tak si kúpil ten nový. Nie?

Pavel206

@Pavel206

Já na to teď nemám moc času. Stavím nový PC a ten satelit taky ještě nemám v kupě. Tak že priorita BT není u mě na 1 místě. A to že nemá BT ven mě nevadí. Vedle věže mám křeslo ze kterého mohu poslouchat přez drátová sluchátka. Zase to rádio tak meposlouchám. Spíš tv. A tam bych chtěl u satelitu a Adroid boxu poslouchat bezdrát. I když box má už BT v sobě. Satelit ne. Hlavně ve večerních hodinách. Mám v merku ještě jednu BT krabičku pokud tuto nezprovozním. A nebo se na vše vyprdnu a nechám to hrát přez receiver do beden.

milde

@Pavel206

Poslední šance.🤔

https://www.datart.cz/transmitter-hama-link-it-duo-205322-bt-vysilac-prijimac.html#recenze

milde

@milde

To darmo napojíš na stb, nevieš sa pripojiť na box, bluetooth musí aj box podporovať. Asi to chceš cez rca výstup, neviem či Tvoj box má, ale mne sa nepodarilo ani tak to rozbehnúť. Jedine čo ja viem VU+-ky majú VU+ bluetooth stick a s tým by to malo ísť.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@milde

A prečo nenastreamuješ "telku" z stb do Android boxu a tam potom môžeš počúvať.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Jo máš pravdu. Zbytečně utrácím za něco co budu občas používat. Jako vždy od tebe dobrá rada.👍👍

milde

@petersk

Tak budu experimentální věci věšet na zeď a věnovat se něčemu jinému. No někdy ještě zabrousím z nudy😀

milde

@petersk

O nevím na co. A není jen Wifi místo LAN?

milde

@milde

Presne tento model od Hamy som mal včera na mysli, ale asi si sa už rozhodol inak. No ale ono sa časom všetko môže hodiť, keď nie ešte existuje bazoš.

Pavel206

@Pavel206

Ok končím. Prvně satelit. I když někteří borci ho ruší.🤔 Jejich problém. I já mám dostatek internetových rádii k tomu satu. No leze to do peněz. Můj problém.

milde
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [ 16 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 398

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra