![]() |
|
Výber vhodného internetového tuneruPoraďte mi prosím pri výbere internetového tuneru. Tuner by mal mať aj príjem FM, DAB+, prípojku LAN, prípadne aj obojsmerný Bluetooth, príp. CD prehrávač. Je pre mňa dôležité aj prehrávanie súborov z USB, kde okrem prehrávania mp3 by som potreboval hlavne prehrávať aj súbory flac resp. wav. Zároveň je potrebné aby sa na USB dalo prechádzať v priečinkoch a podpriečinkoch a tak si nalistovať "Autor" následne "Názov albumu" a potom "Jednotlivé skladby". Pri prehrávaní súborov by bolo vhodné aby sa okrem údajov z IDTagu - interpret, album, skladba, údaje o type a kvalite kodeku, cesta k súboru, ...., zobrazoval aj obal albumu. Ďakujem. |
Pavel206
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 223 |
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 398 | |
![]() |
|
@Pavel206Ohľadom Maxxo pozriem, odfotím, dám do sekcie "Album", keď prídem domov, t.j. reálne asi až cez víkend. A budeš vidieť, že čo konkrétne displej zobrazuje pri prehrávaní skladieb.Poznámka: To akože reálne TechniSat - V3 verzia neprehráva cez USB flac súbory? Mne funguje prehrávanie, samozrejme teraz ti nepoviem rýchlosť dátového toku, ale nestretol som sa zatiaľ s tým, že by mi niečo neprehralo, čo mám doma na server HDD a ani s toho, čo som skopíroval na svoj USB kľúč. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@mmiriboyČím novší model tým menej funkcií a možností, s tým som sa už pomaly zmieril. Možno je to použitím iného (lacnejšieho) čipu za cenu zlacnenia výroby alebo nejakým embargom. Dokonca aj konektory LAN (RJ-45) v hodnote pár centov prestali dávať. |
Pavel206
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruTo je síla. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@Pavel206Neplač. Kdyby sis koupil pořádnou věc, tak tam máš všechno po čem toužíš, včetně přehrávání videa, televize 5.1, 7.1, dual do dvou místností, vstupy na co si vzpomeneš i s korekcemi co hrdlo ráčí. Jenom to vidět a zaposlouchat se někde v Showroomu nebo u kamaráda a zapomeneš na všechny ty pitomosti co tu řešíte s neználkama na 9ti stránkách a celý je to k smíchu. Jenom si zadrátuješ byt a stejně to po čase vyhodíš a koupíš něco pořádného. Nejbližší termín bude, až si vyhlídneš pořádnou kvalitní televizi a narazíš na připojení a problematiku akustiky prostorového zvuku. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruJenom mi napadlo strčit do USB větší Flashku - měl jsem po ruce 32GB, bere i MP4, nechápu . . . |
MMorous
![]() |
|
@MMorousTo je to, o čom už som písal. Výrobca v návode v drvivej väčšine deklaruje prehrávanie len MP3. Mne ide napr. aj s príponou aac ale len tie, ktoré boli kódované určitým kodérom (kodekom). |
Pavel206
![]() |
|
@HiFiOKVitaj u nás. Tak prihoď niečo múdre do pľacu. V nicku máš HIFI, tak dúfam, že patríš do generácie, ktorá si ešte pamätá kvalitnú muziku (myslené po technickej stránke) a nie tie dnešné komprimované, orezané sr.čky. |
Pavel206
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruTak mi to nedalo, jel jsem kolem krámu a koupil flash 128GB. Mělo to Fat 32 a jelo to. Tak jsem to přeformátoval na NTFS abych tam mohl dát i videa a opět jede jako z praku. Zkusil jsem i Flac a all OK. Po síti atd. |
MMorous
![]() |
|
@Pavel206Já to ale takhle normálně nedělám, jenom když je párty. Jinak jedu přes televizi z Netflixu nebo Satelitu, tam mám svoje playlisty a muziku pouštím do beden FOCAL Chorus přes AV ONKYO 5.1 se dvěma Subwofery. Pro muziku je lepší AV stereo, mě to jde samozřejmě přepnout, ale při 5.1 lépe vychutnáš prostorové audio z filmů. Proto stahuju filmy cca 5GB a víc a přes VLC hned při stahování kontroluji, aby byly zvukové stopy 5.1 - nejlépe česky i anglicky. To je potom zážitek. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousEšte si nám neprezradil typ internetové tunera. |
Pavel206
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruJenom ještě malá poznámka pro ty koho to zajímá, Video přes USB flash AVéčka do televize přes ARC neproleze, je to nejspíš standart, z filmu MP4 se přehraje do beden jenom zvuk. Ale to mám starší aparát, asi 8 let. Možná to novější umí, nevím. Ještě vyzkouším večer k tomu USB připojit HDD 1-25 TB, a uvidím. NTFS to bere, záleží na kolika bitech maká převodník, zatím jsem to neřešil. Ale přes comp po síti to bere i velký filmy, zkoušel jsem asi cca 60 MB |
MMorous
![]() |
|
@Pavel206Typ tuneru - Starý Av Onkyo asi za 12 litrů. Běžná hračka. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousOK, ale to bude asi iná kategória než o akej sa tu bavíme. Predpokladám, že je to asi klasický receiver ešte bez internetového rádia? Či? |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206Internetový rádio má každá druhá sra..a 25 let. Měly to i starý Win98, jestli hledáš jenom tohle, tak si sežeň nějakej starej vyhozenej comp 32bit, nacpi tam Win98 a máš to zadara.Moje Onkyo AV Reciever za 12 tyček má FM i Internerový radia, nemá DAB, kterej nepotřebuju a ani nechci a ani nevím k čemu by mi to bylo. A kdyby náhodou, tak si ho lehce k tomu Onkyu připojim a hraje to zase všechno super. |
MMorous
![]() |
|
@Pavel206Ja doma tiež využívam v jednej z izieb starší Hi-Fi zosik od Kenwood s bedňami od Technics. V ďalšej mám Sony reciever 5.1 aj zo Sony reprobedňami. A v garáži, s tým ozvučím aj dvor okolo domu, Hi-Fi zosik z Číny + Sony reprobedne. Ale môžem povedať, že tento čínsky zosik hrá prekvapivo dosť slušne. Samozrejme všetky vyššie spomenuté reprobedne sú trojpásmové.Akože mám doma napr. vežu od Panasonic, ale že by som to nejak extra využíval?! To už dávno nie, skôr je to už len na okrasu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@mmiriboyV tomto malom okienku prehľadu čo máme doma prispejem aj ja:Nie všetko čo je drahšie nie je aj lepšie a platí to v mnohých prípadoch aj v elektronike. Pred časom som vlastnil repro Genius 5.1 v dreve s vlastným zosiľovačom. Za tie peniaze hrali neskutočne dobre v porovnaní s niekoľko násobne drahším Canton 5.1. Pri tom subwooferi Canton od samého začiatku bolo počuť brum ako keby boli uvoľnené plechy napájacieho transformátoru. Bol v záruke tak som ho nechcel rozoberať a potom som si už zvykol. Ten Genius mal transformátor doslova zaliaty v takej hmote podobnej asfaltu bez nejakých zvukových prejavov. |
Pavel206
![]() |
|
@mmiriboyK tomu Maxxo TR04:Jeden predajca mi poslal informácie, kde napr, že je schopný prehrať USB 256 GB ale s doporučeným formátováním exFAT. Prehrá údajne FLAC až 96kHz 24bits s datovým tokom až 3341 kb/s. Priložil mi k tomu aj nejaké videá ale keď som sa ne bližšie pozrel evidentne to bol iný model ako TR04 lebo v pravej hornej časti bol evidentne otvor pre CD a ten TR04 nemá, alebo kedysi mal? Písal si, že nevieš o nejakej aplikácii, ktorou by sa dal ovládať mobilom. Predpokladám, že Undok si skúšal ale našiel som apk AirMusic Control, tú si neskúšal? |
Pavel206
![]() |
|
@mmiriboyJe to vôbec Maxxo TR04? Ešte pripomínam, že v ľavej časti videí by malo byť min. vidieť písmeno z názvu Maxxo ale tam nie je. Pre porovnanie posielam link na tie videá:https://we.tl/t-0xRJ8BXwPY |
Pavel206
![]() |
|
RE: Výber vhodného internetového tuneruChrchláky Genius - taky se mi válí v garáži kam jsem to vyhodil. A bedny Sony obecně nehrajou. Yamaha taky ne. Cenově příznivě vychází Dali, ty mám taky, Focal co mám teď je už trochu luxus.Kamarád měl pár let v pivnici - ve sklepu- na zdi dotykový tablet a přes WinAmp po síti tahal muziku z kompu nebo Nasu. WinAmp má neskutečný komfort na playlisty. Taky jsem mu udělal ze šesti třípásmových beden audiostěnu, zapojil jsem to serioparalelně aby to mělo správnou impedanci, hrálo to asi 2 roky , pak koupil nový bedny aby to vypadalo, ale hrály hůř, než ten můj bastl |
MMorous
![]() |
|
@MMorousPred nedávnom som rozoberal staré bedne, ktoré som si ako chalan postavil. Boli osadené ARN 6604, ARV 3604, mal som ešte AR0 6608, ARV 168. Ponúkol som ich na predaj a len sa po nich zaprášilo. Môžeme hádať prečo asi? |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206UPnP nepoužívam. Jinak Hit radio 80 a 90 tam je.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@milde, @mmiriboy@mmiriboy spomínal, že tunery využívajú rôzne databázy internetových rádií a podcastov. Zaujímavé by bolo keby sa dalo niekde dočítať zásadné rozdiely medzi nimi. Vychádzalo by to asi ale zo subjektívneho názoru hodnotiteľa aké žánre hudby počúva. Ono to asi +/- bude asi veľmi podobné. Vlastne cestu na prípadne chýbajúcu stanicu by sa dala do zoznamu obľúbených staníc manuálne doplniť, alebo nie? |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206Protože byly kvalitní. Ještě jsi zapomněl Tesla ARS 745. Taky jsem to stavěl, naše repráky byly akusticky nej. Stavěl jsem celou aparaturu, když jsme zkoušeli hrát jako kapela. Ale doba pokročila a vývoj nezastavíš. A ty repráky včetně maďarských beden Prometheus měly papírový membrány a ty se brzy rozpadly. Jestli Tvoje přežily, tak nebyly moc hraný. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousRepráky boli hrané pomerne dosť ale len v panelákovej hlasitosti. To znamená, že neboli hrané na hranici svojej maximálnej zaťažiteľnosti a basáky už mali pomerne kvalitné gumové závesy a boli počas celej doby používania prekryté tkaninou. |
Pavel206
![]() |
|
@MMorousNa ARS 745 a im podobným (napr. ARS 840) som vtedy nemal. Moju prvú reprobedňu som však vyrobil s reprákov, ktoré som vykuchal babke zo starého rádia Filharmónie, či ako sa volalo. |
Pavel206
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 398 | |
![]() |
|
![]() |