Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink přeladění

Dobrý den, po přeladění skylinku cca před třemi týdny mi dlouhodobě nehrají některé programy. Všechny jsou na 11934/29900/V. Programy jsou tam, kde mají věcně být, ale televize píše (žádný signál) Poradí mi někdo kde může být problém? Programy jsem nechal několikrát aktualizovat, ale bez úspěchu. Všechno ostatní běží jak má. Mám televizi LG 40UF7787. Nikdy jsem neměl s přeladěním žádné problémy. Podpora Skylink mi radí nechat provést automatickou aktualizaci, ale ani ta nepomohla. Děkuji za rady

michalsv
Registrace: 6/2024
Příspěvků: 4
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

@michalsv

Nie 11934/29900/V, ale Astra3 11934/30000/V/3/4.

RudoM
Registrace: 5/2020
Příspěvků: 122
Odpověď v diskusním vlákně
 

@michalsv

Prepáč, asi som napísal blbosť. satellites.xml mám odtiaľto z paraboly, prijímač mi ukazuje 30000, programy idú. Ale prehľady hovoria 29900.
Tak neviem, zajtra sa na to pozriem.

RudoM
Registrace: 5/2020
Příspěvků: 122
Odpověď v diskusním vlákně
 

michalsv

Podívej se do menu na naladění a tam by měla být položka automatická aktualizace seznamu programu. Pokud není čtvereček zafajfkovany tak jej potvrd. Pokud bude potvrzeny, tak jej taky potvrd a to tak že to nejdřív vypnes tu fajfku a pak ji znovu aktivuj. Pak tv vypni na ČT HD na asi dvě tři minuty a znovu zapni. Měl by se ti seznam programu aktualizovat pokud používáš v tv seznam od Skylinku. Pokud to nepujde, tak to vypni znovu a po pár minutách zapni mělo by se to už načíst.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

michalsv

To znamená co programy jsou tam kde mají být. Jestli používáš seznam operátora Skylink tak začíná 1 ČT HD, 2 ČT HD, 3 Nová HD, 4 Prima HD, 5 Canal Action, 6 Canal+ sport, 7 Canal+ sport 2.....atd. Máš to takto v tv seřazeno?

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

michalsv

Přinejhorším se bude muset do manuálního naladění a v tabulce TP na TP 11934/V upravit parametry SR na 29900 a ulozit.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Ako píše HYPER v tabuľke TP uprav konkrétny a ulož , malo by sa rozbehnúť .

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 267
Odpověď v diskusním vlákně
 

Boris

michalsv nám zatím nedal vědět jak dopadl, ale asi to zvládl.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

díky za tipy

Některé z věcí jsem již dříve bez úspěchu zkoušel, některé Vaše další tipy zkusím později odpoledne. Prozatím děkuji :)

michalsv
Registrace: 6/2024
Příspěvků: 4
Odpověď v diskusním vlákně
 

@michalsv

Žasnu, co dokáží někteří vymyslet.
Úplně postačí znovu spustit automatické ladění v režimu operátor Skylink, nic neupravovat a nechat to proběhnout.

Zaškrtnout automatickou aktualizaci je správně (pokud chci, aby byl FastScan seznam vždy aktuální), nicméně nové načtení proběhne až v noci (defaultně bývá nastaven čas na 02,00 hod), tedy nikoli po několika minutách.

K zamyšlení ovšem je, že aktualizace neproběhla dosud sama. Důvod může být ten, že není povolena (což nedává smysl, defaultně je povolena vždy) nebo je televizor po večerním sledování odpojen ze zásuvky od napájení a pak aktualizace samozřejmě proběhnout nemůže.

mediator12
Registrace: 12/2015
Příspěvků: 230
Odpověď v diskusním vlákně
 

mediator12

nic proti, ale co jsem měl možnost praktikovat vypnutí a následně zapnutí tv u dvou známých, vždy se programy aktualizovali u tv LG. U druhého případu byla právě vypnutá aktualizace, po potvrzení a následném vypnutí a zapnutí po pár minutách ok. Tv byla navolena na ČT HD. Navíc to bylo v den kdy proběhla změna. Ještě dodám, většinou nevypínají tv ze zasuvky přes noc. Mediaror ja ale neznám přesný seznam programu od tazatele, muže mit naladěnou tv mimo Skylink volbu a zapnutou pouze aktualizaci tzn, že tv bude změny ukládat v režimu dynamická aktualizace většinou na konec seznamu programu. Jestli je v tv to novější tmavší menu, tak tam je ještě volba rychle prohledání Skylink, otázka pěti sedmi sekund a je to. LG není špatná značka ale z hlediska občasného problému vypadávání programu ze seznamu při funkci fastcan bych tuhle tv nechtěl, pokud bych využíval její vybaveni. Možná, že se tak děje obcas v souvislosti na zaklade nějaké aktualizace sw pro tv ať už internetových aplikací nebo oprav pro tv. Co mě ještě celkem vadí, že nejdou mazat programy ze seznamu, což je taky jeden nepochopitelný duvod. Zbytečně se zaplňuje paměť.Takze tv LG u mě nanejvýš jako monitor zobrazovač maximálně se Smart TV. To je muj názor na tv Zn. LG.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Tak jsem provedl vše doporučené a stále bez úspěchu. Programy jsou seřazeny jak mají být, ale satelit stále píše žádný signál u všech programů na 11934/29900/V. Síla i kvalita signálu je 0%. Vše ostatní hraje jak má.

michalsv
Registrace: 6/2024
Příspěvků: 4
Odpověď v diskusním vlákně
 

@michalsv

Spustil jsi znovu automatické ladění s volbou operátora Skylink ?

mediator12
Registrace: 12/2015
Příspěvků: 230
Odpověď v diskusním vlákně
 

michalsw

nech to přes noc a pokud se to zítra nenacte, ani při opětovném ručním prohledani fastcan seznamu,tak asi jediné tovární nastavení tv a vše znovu nastavit a naladit. Ten TP si upravil nebo si jej doplnil jako nový tzn. přidat TP. Ještě mě napadá, zkusit vymazat celý seznam Skylink a znovu spustit ladění Skylink, to ale asi nepujde, když to tv LG neumí, pouze skrýt program Takže nic. Bylo by to asi nejjednodušší reseni. Tu tv si si nastavoval a naladil sám nebo ti to někdo dělal? Zkus se podívat ještě do seznamu to zda tam není ten TP se starým SR 27500. Pokud by šel vymazat, tak by to bylo dobrý, možná že se to ovlivňuje i když je tam nové SR. Už jsem se s tím taky setkal, že na novém TP nebyl signál, tak jsem zkusil vymazat myslím právě TP už si to moc nevybavuju, je to už nějaký ten rok zpět. Oni měli ale na tv naladěn freeSAT. Takže bylo ruční vyhledávání a při prvotním nastavení tv byla zvolena volba síťového vyhledanani na jednom TP s programy od freesatu.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Úplne súhlasím s kolegom HYPER , značka LG trpí takými drobnosťami ktoré vedia otráviť. Medzi prvými prišli s OLED ale presne LG tv ako zobrazovač . Ale naspäť k problému . Káble , konektory , LNB . Postupne vymieňať, po každej výmene tv do továrka a ladiť od znova . S fastscanom to ide celkom rýchlo. Ak je po ruke SAT prijímač od suseda alebo rodiny vyskúšať najprv ten . Ono to chvíľu trvá, ale odhališ to . A ak nechceš prijať výzvu zavolaj technika s výbavou. Asi takto.

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 267
Odpověď v diskusním vlákně
 

mediaror12

snad to rozjede buď tvou metodou nebo odemne, něco musí zabrat, to by bylo aby to nešlo. Ještě mě napadá, jestli není nějaká chyba v i v samotném sw, precijenom je to už starsi typ tv. Chtelo by to pro kontrolu vyzkoušet i s jiným přijímačem se Skylinkem, zda je signál z konvertoru LNB nebo monoblocku LNB vporadku na tom TP po změně parametru.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

Boris

byl si rychlejší, ta rada rozjezdu je myšlena směrem k mediatorovi12. Počítám ale i tebe, když si odepsal. Ta tv je myslím z roku 2016/17. Nejsem si úplně jist. Já to vidím asi na to tovarko, jestli delaal i postup od mediatora12. Uvidíme.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Prostě je potřeba poradně seřízená parabola v tom je problém

markriz
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 259
Odpověď v diskusním vlákně
 

Markriz

To taky samozřejmě, tak předpokládejme že je, když to předtím šlo normálně i s ostatnímy programy z jinach TP, který jdou i nyní po změně parametru. Zase se nejedná o tak velký skok změn parametru signálu kvality při 80;parabole a změně FEC na 3/4.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Tovární nastavení jsem také již zkoušel, dostanu se vždy do stejného stavu co jsem teď. Zkusil jsem tu 11934 smazat a nechat aktualizovat programy skylinku a jsem zase na stejném stavu, tzn. žádný signál u programů na 11934. Problém s parabolou mně také napadl, jen mi přišlo divné, že by ten problém byl pouze pro 11934. Zkusím se zeptat nějakého odborníka. Díky všem za rady a snahu :)

michalsv
Registrace: 6/2024
Příspěvků: 4
Odpověď v diskusním vlákně
 

michalsv

Nemáš zač, muže být problém i v samotném konvertoru pokud už má nějaký ten rok provozu. Bude lepší nechat projistotu překontrolovat celou prijimaci soustavu, ať se muže vyloučit problém na téhle straně, pak řešit samotnou tv.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

Když zadáš přidat nový kmitočet 11934/29900/V/3/4,tak ho musíš naladit.Určitě jsi to takto udělal?

pav
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 35
Odpověď v diskusním vlákně
 

michalsw

Když si mazal ten TP 11934/V, vymazal si ten starý s SR 27500 a nechal si tam ten s novým parametrem? To za předpokladu, že v tabulce byl starý údaj TP a nový TP, který si doplnil.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pav

pokud neměl kvalitu ani na novém parametru, tak by stejně nic nenaladil po provedení TP a problém by přetrvával, což se stalo. Snad to ale zkusil. Mám za to, ze kdyz se vymaže TP, tak se vymažou i programy z tohoto TP se starým SR. Možná že to ještě zkusí a dá vědět jak to dopadlo. Závada nemusí být v tv, ale v samotném konvertoru, kdy vlivem stáří se zvyšuje jeho vnitřní šum a muže se to chovat právě i takto, kdy tuner tv vlivem změn parametru konvertoru ten kmitočet nenaladil. To muže nastat i u jiného TP než jen u tohoto.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 9 487
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink přeladění

a máš správně naladěnou družici ? Taky se mi to stalo frekvence souhlasila ale družice jiná , nebo místo V měl H atd. nebo jiný špatný nastavený . U jednoho satelitu i když jsem dal tovární nastavení tak se mi frekvence nenaladila nebyla tam nainstalována z fabriky .Až ručně daná frekvence tak fungovala , ale jak jsem časem dal Tovární nastavení znovu vypadla a musel ručně znovu zadat. fastcan nechci ladím si to podle sebe na co jsem zvyklý. Astra 23.5 + 19.2 + pozemní do toho Třeba Prima + Warner TV SLUŠNÝ PROGRAM. atd. Nebo skylink live taky v ceně u satelituna 5 tv

amater3389
Registrace: 7/2012
Příspěvků: 457
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

Takto jsem to ladil na třech televizích a vše jde.

pav
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 35
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra