Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink výpadek

Než sem všichni začnou psát o nefunkčním Skylinku, doporučuji aplikaci Windy a podívat se na počasí v Usingenu (uplink na Astra 23,3E).
Sice už to zase chodí, ale nad Usingenem je toho více.

mediator12
Registrace: 12/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

milde

Ještě že máš tu možnost to řešit i přes anténu tuner, já mám taky anténu v záloze však vis, příští měsíc to chci vyřešit u tv v obejvaku, kdyby něco. Na tablet se mi rodice vyprdnou, jako dočasný řešení na nějakou dobu, je to malá obrazovka. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

vykašli se na tablet,starší smartku TV 82cm koupíš za 2 litry a koukáš a že bude končit podpora win ?? nezájem,mám win 7 a jede OK vše

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@milde píše:

...Dnes mě zkolaboval satelit. Vypadá to na konvertor. Sám se k němu nedostanu je vzdálen od zábradlí 2 m na předloze a motoru. Tak to musíme komplet vyndat motor parabola s konvertorem. Páté patro panelák...

Chvalabohu, že ja to takto krkolomne nemám urobené. Aj keď mám obidve p. na streche, tak sa k nim dostanem s povale baráku, stačí rozobrať zopár kúskov škrídle a v pohode na stojáka sa dostanem k parabolám. Ale našťastie, po repase pred pár rokmi, nemám problémy zo signálom aj keď budem musieť zrejme jeden koax vymeniť, je tam trošku nižšia úroveň signálu - ale to vidím na chybu v koaxe medzi DiSEqC prepínačom a stb, čiže v tomto prípade zrejme nebude nutné ani strechu otvárať. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Bohužel je to tak. V paneláku balkom situovaný na severo východ. Proto tam mám vysunutou předlohu na ní motor s parabolou a konvertorem. Je to daleko z toho důvodu abych mohl alespoň otočit anténou trochu jižněji. Vadí tam roh paneláku. Ale i tak nic moc. Už při natočení na 0.8W ně roh zastiňuje 1/3 devadesatky paraboly. Nejdále se dostanu na 12,5 W. TK že pro mě je Skylink výhodnější a pak do leva volno. Když už to budu dělat dám nový motor (je seklý na 23.5 nastěstí) pak konvertor twin a venkovní koaxialní kabely. Parabola je nová hliníková. Tak to budu mít po novotě😀

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@pierrepetr

Nejmenší útlum tenkrát (když ještě nebyla optika) mělo vzdušné vedení. Dva dráty v konstantní vzdálenosti udržované např. izolátory od kravských ohradníků. Když jsem jezdíval do Brna, tak jsem to viděl v údolí někde před Letovicema, (Rozhraní nebo Stvolová - tam někde). Na kopci stožár s anténama, dolů do údolí vedení.

krupino
Registrace: 10/2008

@krupino

to byly časy

pierrepetr
Registrace: 5/2006

SKYLINK opět dnes výpadek kolem 7:27

Zajímavosti tentokrát bylo, že aktivni TP z Astra3C šli tentokrat normálně spolu s testovacím TP 12265/V SES Astra s programy Nová HD, Prima HD...spolu s TP 12363/V z Astra3B. Výpadek trval zhuba asi 15 minut. Muže někdo potvrdit tento výpadek? Pokud by byl signál z Astry3C takto aktivní při nepřízní počasí z uplinku v Usingenu a okolí Frankfurtu n.M. Je docela možný, ze se urychlí preladeni z Astry3B na Astru3C.

HYPER

RE: Skylink výpadek

ano, zaznamenal som výpadok

tomko
Registrace: 1/2006

tomko

Já ti děkuji. V té větě Astra3C ..z uplinku v Usingenu...má být ještě.., tak by to bylo ok. Omlouvám se, omylem jsem to odeslal dříve, zavadil jsem o tl. OK, když jsem připisoval větu.

HYPER

@HYPER

ve stejné době jsem zaznamenal výpadek na 12344/H a 12090/V

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

SirMax

U mě to samy a za dalších pár sekund zbytek. Po kontrole jsem pak zjistil, že aktivni TP z Astry3C sli tentokrat všechny normálně. Což by bylo ok. Jednalo se o TP 12363/V TA3 HD,Noe tv...Towercom, který šel i z Astra3B při tomto větším výpadku, TP 12032/H AMS HD, Stingray i concert a classica HD, 12168/V, testovací 12265/H, 12421 až 12480 a TP 12285/H s ukrajinskými programy a s multi T2 MI.

HYPER

RE: Skylink výpadek

Nic jsem nezaznamenal, jelikož na to pořád koukám jako vy🤔

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

milde

Ahoj, to už ti maká satelit, když to tu čtu. :))) O výpadek z nepřízně počasí u mě se určitě nejednalo, Neprselo ani nebourilo v té době v okolí a dál, když jsem sledoval studio6 na CT. Mám jeste příjem na Thor, ale ten mám v patře na jiném výstupu z QUAD LNB do prijimacu a nahoru se mi v té době nechtělo pro ověření příjmu, ale tam je to většinou ok i když před pár dny zde proběhla informace v diskusi, že je výpadek na některých TP.

HYPER

@HYPER

Ne nemaká trochu jsem si pipíchl😆 čekam na komponenty z Atoselektro. Jinak motor už nám doma. Manželka koukala na pozemak ale vymysli že tam nema Slováky tak jsem koupil Antik balíček za 299K a hodil do E2 Archiv cz sk. Jde to dobře.

milde

milde

Ok, vpohode, beru to, pak jsem si vzpomněl, že si psal, že tě Antik zachránil. :))) Dnes kolem paty byla u nás už menší bouřka s 15 minutovym prudším hustym deštěm a do toho vitr, naštěstí to bylo bez krupobití. Skylink jel normalne, signál samozřejmě trochu klesl. Jinak to už zase jede od toho ranního krátkého výpadku. Už se určitě těšíš, až to budeš mít zase sprovozneny, precijemom ses na něco zvyklý. Ať ti to zase brzo všechno šlape. ;)

HYPER
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra