![]() |
|
Skylink výpadekNež sem všichni začnou psát o nefunkčním Skylinku, doporučuji aplikaci Windy a podívat se na počasí v Usingenu (uplink na Astra 23,3E).Sice už to zase chodí, ale nad Usingenem je toho více. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 306 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
mildeJeště že máš tu možnost to řešit i přes anténu tuner, já mám taky anténu v záloze však vis, příští měsíc to chci vyřešit u tv v obejvaku, kdyby něco. Na tablet se mi rodice vyprdnou, jako dočasný řešení na nějakou dobu, je to malá obrazovka.![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
@HYPERvykašli se na tablet,starší smartku TV 82cm koupíš za 2 litry a koukáš a že bude končit podpora win ?? nezájem,mám win 7 a jede OK vše |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
@milde píše:...Dnes mě zkolaboval satelit. Vypadá to na konvertor. Sám se k němu nedostanu je vzdálen od zábradlí 2 m na předloze a motoru. Tak to musíme komplet vyndat motor parabola s konvertorem. Páté patro panelák...Chvalabohu, že ja to takto krkolomne nemám urobené. Aj keď mám obidve p. na streche, tak sa k nim dostanem s povale baráku, stačí rozobrať zopár kúskov škrídle a v pohode na stojáka sa dostanem k parabolám. Ale našťastie, po repase pred pár rokmi, nemám problémy zo signálom aj keď budem musieť zrejme jeden koax vymeniť, je tam trošku nižšia úroveň signálu - ale to vidím na chybu v koaxe medzi DiSEqC prepínačom a stb, čiže v tomto prípade zrejme nebude nutné ani strechu otvárať. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@mmiriboyBohužel je to tak. V paneláku balkom situovaný na severo východ. Proto tam mám vysunutou předlohu na ní motor s parabolou a konvertorem. Je to daleko z toho důvodu abych mohl alespoň otočit anténou trochu jižněji. Vadí tam roh paneláku. Ale i tak nic moc. Už při natočení na 0.8W ně roh zastiňuje 1/3 devadesatky paraboly. Nejdále se dostanu na 12,5 W. TK že pro mě je Skylink výhodnější a pak do leva volno. Když už to budu dělat dám nový motor (je seklý na 23.5 nastěstí) pak konvertor twin a venkovní koaxialní kabely. Parabola je nová hliníková. Tak to budu mít po novotě😀Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@pierrepetrNejmenší útlum tenkrát (když ještě nebyla optika) mělo vzdušné vedení. Dva dráty v konstantní vzdálenosti udržované např. izolátory od kravských ohradníků. Když jsem jezdíval do Brna, tak jsem to viděl v údolí někde před Letovicema, (Rozhraní nebo Stvolová - tam někde). Na kopci stožár s anténama, dolů do údolí vedení. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 890 |
![]() |
|
@krupinoto byly časy |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
SKYLINK opět dnes výpadek kolem 7:27Zajímavosti tentokrát bylo, že aktivni TP z Astra3C šli tentokrat normálně spolu s testovacím TP 12265/V SES Astra s programy Nová HD, Prima HD...spolu s TP 12363/V z Astra3B. Výpadek trval zhuba asi 15 minut. Muže někdo potvrdit tento výpadek? Pokud by byl signál z Astry3C takto aktivní při nepřízní počasí z uplinku v Usingenu a okolí Frankfurtu n.M. Je docela možný, ze se urychlí preladeni z Astry3B na Astru3C. |
HYPER
![]() |
|
RE: Skylink výpadekano, zaznamenal som výpadok |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
tomkoJá ti děkuji. V té větě Astra3C ..z uplinku v Usingenu...má být ještě.., tak by to bylo ok. Omlouvám se, omylem jsem to odeslal dříve, zavadil jsem o tl. OK, když jsem připisoval větu. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERve stejné době jsem zaznamenal výpadek na 12344/H a 12090/VVU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
SirMaxU mě to samy a za dalších pár sekund zbytek. Po kontrole jsem pak zjistil, že aktivni TP z Astry3C sli tentokrat všechny normálně. Což by bylo ok. Jednalo se o TP 12363/V TA3 HD,Noe tv...Towercom, který šel i z Astra3B při tomto větším výpadku, TP 12032/H AMS HD, Stingray i concert a classica HD, 12168/V, testovací 12265/H, 12421 až 12480 a TP 12285/H s ukrajinskými programy a s multi T2 MI. |
HYPER
![]() |
|
RE: Skylink výpadekNic jsem nezaznamenal, jelikož na to pořád koukám jako vy🤔Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
mildeAhoj, to už ti maká satelit, když to tu čtu.![]() |
HYPER
![]() |
|
@HYPERNe nemaká trochu jsem si pipíchl😆 čekam na komponenty z Atoselektro. Jinak motor už nám doma. Manželka koukala na pozemak ale vymysli že tam nema Slováky tak jsem koupil Antik balíček za 299K a hodil do E2 Archiv cz sk. Jde to dobře.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
mildeOk, vpohode, beru to, pak jsem si vzpomněl, že si psal, že tě Antik zachránil.![]() ![]() |
HYPER
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |