![]() |
|
Mimo misu:internetMám jednu otázku,ohľadom internetu,cez kábel keď meram rýchlosť internetu mám 600MB a cez wifi mám 350 MB čím to môže byť,že cez wifi je iba toľko. Mám optiku od geco...m aj som s nimi komunikoval ale bolo mi poradene že mám skontrolovať router alebo mobil, a čo tam mám kontrolovať.Mal niekto podobný problém,čím to je že cez wifi ide pomalsie? Cez wifi som napojený iba ja.dikDish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 975 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87 | |
![]() |
|
@black13aJeště pořád jsi neztratil víru, že tady má nějaký smysl psát věcné příspěvky?![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lanceNo, uz je to na hranici... ;-)UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 456 |
![]() |
|
@lanceTo už většina těch trochu soudných ztratila dávno :-) podle toho to taky vypadá. Nejen tady :-) |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
@RudoMKdyž o tom nemáte páru a nechápete co píšu, tak se snažte přiučit Abyste měl wifinu, musí ten signál něco vytvořit a něčím to přjmout. Vytvoří to router a přijme to wifi karta. Potom záleží, v jaké normě oba přístroje pracují a kde to měříme. Nejvyšší rychlost dosáhneme v normě ac a poblíž routru. Se vzdáleností signál klesá, hlavně po průchodu zdí a nábytkem. Vliv má také umístění roteru a nasměrování antén. To jsou základní věci. Pokud router píchnete do vadné zásuvky nebo použijete vadný kabel, nestačíte se divit. Babička ani starý bělidlo - nevím jak to myslíte ale pokud je Dano málo technicky zdatný, těžko diskutovat.Viděl jsem několik montáží optiky 5g do bytu a stačilo mi to. Natáhnou kablík za nebo nad podlahovou lištu a obě rozhraní přišpendlí na zeď, někam aby to zákazník neukopl, nejlépe za nábytek nebo pod stůl, k tomu router krátkým kabelem a hotovo. Osobně doporučuji dát kabel do chráničky-mám to ve standardní liště, rozhraní jsem dal do zdi do standatdní krabice a modem přes delší kabel na stolek na viditelné místo, ne na zem nebo někam za nábytek nebo pod stůl, aby to nebylo vidět. A rychlost naměřím plnou i na cca 10m od routeru v přímé viditelnosti. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@MMorousA co Wifi6 standard 802.11ax? |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 511 |
![]() |
|
@A je toTo jsem nepsal, protože to má málokdo, Dano asi ne.Podle mě má N-ko a to je na hraně.U tý optiky co tahá Cetin je Download/upload standardně 10/1, já mám světlo taky Cetin ale provider O2 a mám 250/250. Osobně se divim že někdo honí Dwnload ˇa nezajímá se o Upld kterej je důležitej když posíláš balíky videí a fotek atd. Navíc je tam agregace atd kdoví jak to má a co mu kdo poradil,nejhorší jsou domácí kutilové co zkouší všechno možný, znám jednoho co si udělal domácí rozvod kabelovky do 3 místností přes t-kusy a diví se že mu nejde internet |
MMorous
![]() |
|
@MMorousRudo ti to napsal naprosto přesně, tuny slov jsou naprosto od věci... A ještě tomu nasadíš korunu: "Podle mě má N-ko a to je na hraně..."![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lanceSnáď máš pravdu, že Dano pochopil v čom je problém. Keby rýchlejšie odskúšal novší mobil ako si mu radil na začiatku vlákna, nemuselo sa vlákno takto natiahnuť.Za tvoje vecné a odborné príspevky máš odo mňa 100x ![]() |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 368 |
![]() |
|
@lanceJestli jsem napsal něco blbě tak se omlouvám, na ten TP link koukám, je dobrej. Norma wifi6 je cca z roku 2021, já na svým starším Iphonu 7 kterej wifi 6 určitě neumí naměřil bez problémů 500, tak nevim proč DANO na svým POCO vedle routeru má jen 350. Ta karta by to měla umět, myslel jsem že je n-ková, ale teď koukám že je ac. Když se měří dál nebo přes zeď . . . to je snad jasný. Jestli to Dano neví a je mu to třeba složitě vysvětlovat - jeho problém. Mobil POCO M5s je podle recenzí slušný stroj, tak nevím co s tím dělal, jak to měřil ...A ty zásuvky - přes jednu zásuvku to bylo 500, pak mi brácha napsal že wifi dává málo ale neřekl mi už, že modem píchnul vedle. Sem jsem to napsal, protože by to mohlo možná někoho zajímat. Ale to je jedno. Když si někdo myslí, že na tenhle rébus s rychlostí je potřeba mobil s wifi kartou šestý generace, tak ať si to myslí. |
MMorous
![]() |
|
RE: Mimo misu:internetNavíc jsem se osobně několikrát přesvědčil, že čím větší laik, tím honí vyšší rychlost internetu a ani neví proč. Pro běžnou potřebu stačí bohatě standardní přípojka, kterou léta dávalo UPC 30-50, což stačí i na stahování filmů z běžných úložišť, kde je rychlost stejně omezena. Ale uživatelům, kteří přispívají na Tube nebo přeposílají větší objemy dat přes úschovnu bych doporučil, aby se před instalací informovali o Uploadu, který navíc prudce klesá s agregací, hlavně v odpoledních a večerních hodinách, kdy přijdou děti ze školy atd.Např. na kabelu UPC/Vodafone při službě 50/5 v noci vidíš na počítadle uschovny klidně i 0.2 /na LAN v PC. To je zoufale málo i pro půl gigobej klip. Přenos potom trvá hodiny, co teď na optice 250/250 obsloužím za pár minut. Např. přenos 6GB necelých 5 minut. A nestačí se jenom zeptat na přepážce Vodafonu nebo O2. a to tam jsou ještě kvalifikovaný . . Operátor často nedá přesné informace. Nejlépe je se podívat např. jak to jede sousedovi, změřit atd. Ještě bych zakončil zkušeností, že na můj poslední smart modem 6 generace od O2 jede v pohodě přes wifi sousedovi nade mnou o patro výš na LG telce Tube i červ. tlačítko. Platí si sice drahý vodafone, ale podobně jako Danovi mu signál ve velkým bytě přes zdivo klesá a telku wifinou neobslouží. |
MMorous
![]() |
|
RE: Mimo misu:internetA nakonec - vyházejte všechny starý dongly a wifi karty a používejde nejlépe přístroje s aktuálně poslední technolofií. |
MMorous
![]() |
|
RE: Mimo misu:internetA pro ty co jsou úplně mimo, protože jsou odborně mimo mísu, - román o překrývání kanálů metr od mateřskýho routeru - jednoduše tomu nevěřte protože tomu tak není. |
MMorous
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87 | |
![]() |
|
![]() |