![]() |
|
Počúvanie internetových, satel., DAB+ a FM stanícKtoré internetové, satelitné, DAB+ a FM stanice radi počúvate a prečo? |
Pavel206
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 223 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68 | |
![]() |
|
@peterskJak pro koho. Pro mě to není zrovna moje parketa😏Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@peterskKöszönöm szépen.Zrovna jsme v Bükfürdö. ![]() |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 890 |
![]() |
|
@peterskTo Petefi radio bolo v minulosti veľmi populárne, dnes neviem. Dnes si občas pustím tiež maďarské Danubius Radio, ide dokonca o. i. aj vo FLACu s dátovým tokom 1000 kbps. |
Pavel206
![]() |
|
@mildeTiež nemusím všetky žánre, napr. rap. Keď je muzika kvalitná tak som schopný počúvať aj iné žánre napr. jazz, včera som si dal Dianu Kral. Pred pár rokmi som "objavil" Jazz Q Martina Kratochvíla a prišiel som na to, že som sa v minulosti okradol o počúvanie ozaj kvalitnej hudby. |
Pavel206
![]() |
|
@krupinoV Bükfürdö je super, bol som tam už zopár krát. Užite si to![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
@mildeNemusíš to počúvať, ja so len pre zaujímavosť napísal. Veľa slovákov to počúval v 80 rokoch, lebo na Slovensku sa veľmi nedalo počúvať najnovšie zahraničné skladby alebo interpretov. Uvádzal to László B Tóth, ktorý vlasní aj internetové rádio.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
RE: Počúvanie internetových, satel., DAB+ a FM...Rádia do userbouquet:https://www.mediafire.com/file/kanlobjietjuctp/radio_internet.zip/file DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Počúvanie internetových, satel., DAB+ a FM...Rádio Piešťany /bez reklám a drístov/ mix rôznej hudby, brutálne sú staré francúzske soundtracky, rádio pyramída /výlučne iba na humorné a literárne pásmo/, rádio humor /top v zábave, ale škoda že veľmi veľa repríz/,rádio litera /detektívky a dobrodružné rozhlasové hry z 80 rokov je masaker/, toto všetko doma, v aute v práci, keď zrovna sa nevenujem SAT. Jaaaaaj, skoro som zabudol, aj rakúska FM 4, hlavne keď som v októbri na dovolenke v Rakúsku na zbere a koštovke vín![]() 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
@Tami![]() ![]() ![]() |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
HiresaudioPočúvate niekto niečo z tejto stránky?https://www.hiresaudio.online/cd-quality-internet-radio/ |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206Mám ty rádia v odkaze pro userbouquet.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
@Pavel206Danubius radio si pamatuji poslouchal jsem jí kolem Brna na FM taky dobré bylo Blue Danub radio z rakouska v angličtine vysílala se tam americká hitparáda top40,momentálně žiju kolem Liberce mám tu dost kvalitních německých stanic v Dabu a na internetu hlavně RTL Die Besten Hits,Atlantic 252 Classics taky je dobrá Coingarage FM,1FM-Absolute 70s Pop a občas s nostelgie Radio Luxembourg Memorie |
pavel190
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
@peterskNie som z južného Slovenska, maďarský nerozumiem nič, ale uvedené rádio som v 80 rokoch počúval bežne.Takže aj teraz som si ho "naladil". http://live.magicdiscoradio.com:8200/oldies.mp3 |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
@Pavel206Jen abys byl v obraze -zkus si pustit na kvalitním AV recieveru přes pořádný bedny, což jistě máš, když se o to zajímáš, FM rádio a stejnou stanici na internetovým radiu. A poznáš rozdíl. Jestli to chceš do sluchátek přes mobil, tak je to asi jedno. Satelitní nebo internetové - když je to ze stejného zdroje, rozdíl bych v tom nehledalA jaké stanice - to je otázka vkusu a žánru který tě zrovna bere. Osobně si jednou pustím jemné melodie ze Slovenska, podruhé rock radio nebo bluesundrockgarage laut.fm, potřetí Country radio. A všechno nejraději přes internet. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@MMorousMám taký pocit, že na väčšine staníc sú kvôli strate dynamiky používané expandéry a iné "vylepšenia" zvuku. Ono z FM resp. z internetu sa nedá hovoriť o nejakom HiFi. Doby, keď sa sedelo a počúvalo o. i. aj rádio sú už určite dávno preč. Dnes ho väčšina počúva už len ako kulisu popri inej činnosti, takže väčšine na kvalite až asi tak nezáleží. Vybavili sa mi dnešný mladí chodiaci po ulici na uchu s priloženým škriekajúcim mobilom. Tomu mu je jedno o akú kvalitu sa jedná. |
Pavel206
![]() |
|
žádné.........od doby, co mají služby jako Spotify/Tidal dobré playlisty jsem net rádio nepustil |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 422 |
![]() |
|
@Pavel206Jednou jsem strčil sluchátkovej výstup z mobilu do Avčka, bylo to silně plechový |
MMorous
![]() |
|
RE: Počúvanie internetových, satel., DAB+ a FM...Tiez som v detstve vyrastal na O3 a najma nedelnej vecernej hitparade, kt. som si nahraval na kazery. Neskor aj American Top 40 v sobotu vecer davali. Vsetko cez FM. Ja som z Turca, takze u nas to uz islo o nieco horsie. Neskor v zaciatkoch satelitnej ery najma Sky Radio, trochu mozno uz neexistujuce Star*Sat Radio a ine z Astry 19.2 E. Postupne som presiel aj k inym. Dnes sa ale stale snazim pocuvat aj satelitne radio, len ako som starsi, tak uz aj kvoli informaciam a kludne si pustim Slovensky rozhlas alebo aj ine z nasich rybnikov. Inak napr. Swiss Pop alebo Smooth pripadne nieco v style rokov-80. V praci mam playlist anglickych radii a z odkazu, kt. mi kedysi poslal @ivo2001 som si spravil playlist do VLC a pocuvam hlavne anglicke radia. Rozneho zanru, mam tam napr. aj dance. Pustam si to podla nalady. Pustam si to, ked mam cas a nerusi ma to v sustredeni, ked napr. ide velmi dobra hudba. :-) |
kolle
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
doplnokEste som zabudol dodat, ze pocuvam aj francuzske radia z Astry 19.2 E. Planujem to trocu obohatit o talianske, mozno aj spanielske radia; vybrat by sa urcite dalo, ale to sa uvidi a suvisi to aj s nasmerovanim paraboly (5W, resp. 30W, kde ju momentalne nemam). Z casu na cas si robim analyzu internetovych radii, ale je ich tak vela, ze sa v tom stracam, priznam sa. Zapacili sa mi niektore holandske, svajciarske a dokonca rumunske radia a nemali ani velmi zly datovy tok. Ale uz som sa tomu nejaky cas nevenoval, tak som aj zabudol, ktore radia to boli. |
kolle
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
@kolleMinule som naladil veľmi kvalitne hrajúce rádiá z Chile, ruskú stanicu hrajúca aj pomerne neznáme skladby z 80 tých rokov alebo stanice z Číny, ktoré hrajú iba hudbu, ktorá bola nahraná len v jednom konkrétnom roku. |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206Net stanice z celého světa máš v každým Avčku. Uměl to i přehrávač ve Win98, pak to tam přestali dávat. Je tam třídění podle světadílů, zemí, měst a žánrů. Netřeba žádnou parabolu. Stačí to píchnout do sítě |
MMorous
![]() |
|
@Pavel206 napísal v inej téme:Občas sa stane, že chcem počúvať hudbu a televízor je obsadený, ktorý má tento modul ale moja retro veža ho nemá. Mám síce taký bluetooth modul, ktorý ale nie je schopný sa spárovať s mojimi dvomi bluetooth slúchadlami. Paradoxne mám také noname tie idú bez problémov ale zlomil sa na nich náhlavný rám a tak sú nepoužiteľné. Ale aj v tomto prípade by musel byť pustený keď nie reciever s týmto modulom tak potom TV a ja som chcel minimalizovať počet spustených prístrojov. Tak asi preto.A teraz v tejto téme: Mám taký pocit, že na väčšine staníc sú kvôli strate dynamiky používané expandéry a iné "vylepšenia" zvuku. Ono z FM resp. z internetu sa nedá hovoriť o nejakom HiFi. Doby, keď sa sedelo a počúvalo o. i. aj rádio sú už určite dávno preč. Dnes ho väčšina počúva už len ako kulisu popri inej činnosti, takže väčšine na kvalite až asi tak nezáleží. Vybavili sa mi dnešný mladí chodiaci po ulici na uchu s priloženým škriekajúcim mobilom. Tomu mu je jedno o akú kvalitu sa jedná. A môj názor: Že niekto sa tu hrá na najväčšieho hifi experta a naj audifila na svete! Zaujímavé, že sa toto dá dosiahnuť za necelé dva mesiace?! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
Oprava:audifila = audiofila![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyNeviem o čo Ti zase ide. Založ si svoju novú tému a tam prezentuj svoje "bohaté" skúsenosti. Tu keď nevieš napísať nič nové tak radšej nepíš nič.P.S. Keď už máš tých 15 rokov ako už predpokladal aj @petersk, tak ja som hudbu počúval, keď ešte ani Tvoji rodičia neboli na svete. |
Pavel206
![]() |
|
@Pavel206"petersk" je prípad sám o sebe a čo sa týka toho veku, myslím si, že ty by si mi mal v prvom rade začať vykať! Lebo, keď ja som začínal s počúvaním hudby v 70.rokoch tak ty si vtedy ešte ani do plienok necikal!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68 | |
![]() |
|
![]() |