Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Zgemma h9 combo - přestalo fungovat nahrávání

Prosím o radu. Mám linuxový přijímač Zgemma h9 combo, přestalo mi fungovat nahrávání na interní hdd. Dřívější záznamy lze normálně přehrát. Nahrávání pořadů nelze spustit z pozemního, tak ani ze satelitního tuneru. Nahrávání se nezpustí při přímém záznamu, tak ani při časovém záznamu přes EPG. Všechny tv programy na obou tunerech běží normálně.
Vždy se objeví po malé prodlevě to to hlášení: Žádný tuner není k dispozici pro nahrávání a časovač! Byly vyzkoušeny následující způsoby uvolnění tunerů, ale bez úspěchu: Vaše TV byla přepnuta na nahrávaný program! a tím to skončí. V seznamu časovačů se objeví to to zadání, ale nic se neděje.

Kmil36
Registrace: 7/2024
Odpověď v diskusním vlákně

@Kmil36

Neuviedol si aky image pouzivas
Najprv by som skusil nastavenie tunerov

A je to
Registrace: 4/2019

RE: Zgemma h9 combo - přestalo fungovat nahráv...

Môže sa stať, že máš v Linux boxe nastavené, že určitú kapacitu v HDD je limitný.tzn. disiahne určitú časť kapacity,a už hlási,že nemá vyhradené miesto na hdd

tomko
Registrace: 1/2006

@Kmil36

zkus to nasměrovat na externí disk,možná je fakt plnej interní

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Zgemma h9 combo - přestalo fungovat nahráv...

Na dálku těžko řešit, ale prioritně bych to taky viděl na nastavení tunerů. Kdysi jsem to měl po instalaci nové image u DM900, musel jsem nastavit jeden tuner jen pro DVB-S a druhý jen pro DVB-T, a bylo po problému. ( ale nevím, jestli to máš u Zgemmy stejné )

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@tomko

A kde sa pise o tom,ze nie je miesto? :lookaround:

Kmail36 pise:
Vždy se objeví po malé prodlevě to to hlášení: Žádný tuner není k dispozici pro nahrávání a časovač!

A je to

@A je to

Díky za vaši reakci.
Jedu na image open ATV6.4
Image build:2022118

Kmil36

@geronimoh

Tuner A :Si2168 je nastaven na DVB-T
Tuner B:Si2166D je nastaven na DVB-S2x
Lze nastavit různé priority pro nahrávání, vyzkoušel jsem je všechny, po každém pokusu jsem resetoval přijímač a vždy stejný výsledek (Žádný tuner není k dispozici pro nahrávání a časovač!

Kmil36

@Kmil36

Daj tam OpenATV 7.3 alebo 7.4 a je to R^

A je to

@A je to

Najdu někde návod jak to provést?

Kmil36

@Kmil36

Ked si na tom az tak "zle" :))) co sa tyka linuxovych prijimacov
nechal by som si osobne poradit
ale da sa to aj online alebo z usb

Tu nieco najdes:
https://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=74520&start=20

Kazdopadne si urob zalohu image

A je to

alebo

https://digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy-2/digitalne-prijimace/uhd-4k-prijimace/item/preview-zgemma-h9-twin?category_id=35

staci trochu hladat

A je to

@Kmil36

Jasný, ale třeba u DM900 můžu u Tuneru A povolit víc jak jeden tuner, stejně tak u Tuneru B, a pak mi to dělalo stejný problém, dokud jsem ostatní nezakázal. Například Tuner A : DVB-S2 ( povoleno ), DVB-T2 ( zakázáno ), DVB-C ( zakázáno ). U Tuneru B pak povolit jen DVB-T2. Tak jsem to myslel, možná to máš správně, na dálku nevím. Zrovna image OpenATV musím mít takto nastavený ....

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@A je to

Problém s nahráváním na HDD vyřešen. Příčina byla v poslední nahrávce (zřejmě neregulérně ukončena díky výpadku proudu při bouřce).
Systém si stále myslel, že časovač je stále platný, ale protože mám nastaveno automatické mazání časovačů po 7 dnech, tak jsem ho v přehledu časovačů po nějaké době už nenašel.
Samotná nahrávka nešla smazat, tak jsem zformátoval celý HDD a problém je vyřešen.

Kmil36

@Kmil36

No slava
A predsa si na to prisiel,gratulujem
Cenim si,ze si sa podelil so vsetkymi o vyriesenie problemu R^

A je to

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra