, sekce: Linuxové přijímače |
|
Zgemma h9 combo - přestalo fungovat nahráváníProsím o radu. Mám linuxový přijímač Zgemma h9 combo, přestalo mi fungovat nahrávání na interní hdd. Dřívější záznamy lze normálně přehrát. Nahrávání pořadů nelze spustit z pozemního, tak ani ze satelitního tuneru. Nahrávání se nezpustí při přímém záznamu, tak ani při časovém záznamu přes EPG. Všechny tv programy na obou tunerech běží normálně.Vždy se objeví po malé prodlevě to to hlášení: Žádný tuner není k dispozici pro nahrávání a časovač! Byly vyzkoušeny následující způsoby uvolnění tunerů, ale bez úspěchu: Vaše TV byla přepnuta na nahrávaný program! a tím to skončí. V seznamu časovačů se objeví to to zadání, ale nic se neděje. |
Kmil36
Registrace: 7/2024 Příspěvků: 9 |
|
|
@Kmil36Neuviedol si aky image pouzivasNajprv by som skusil nastavenie tunerov |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 566 |
|
|
RE: Zgemma h9 combo - přestalo fungovat nahráv...Môže sa stať, že máš v Linux boxe nastavené, že určitú kapacitu v HDD je limitný.tzn. disiahne určitú časť kapacity,a už hlási,že nemá vyhradené miesto na hdd |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 411 |
|
|
@Kmil36zkus to nasměrovat na externí disk,možná je fakt plnej interní |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 471 |
|
|
RE: Zgemma h9 combo - přestalo fungovat nahráv...Na dálku těžko řešit, ale prioritně bych to taky viděl na nastavení tunerů. Kdysi jsem to měl po instalaci nové image u DM900, musel jsem nastavit jeden tuner jen pro DVB-S a druhý jen pro DVB-T, a bylo po problému. ( ale nevím, jestli to máš u Zgemmy stejné )DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 730 |
|
|
@tomkoA kde sa pise o tom,ze nie je miesto?Kmail36 pise: Vždy se objeví po malé prodlevě to to hlášení: Žádný tuner není k dispozici pro nahrávání a časovač! |
A je to
|
|
@A je toDíky za vaši reakci.Jedu na image open ATV6.4 Image build:2022118 |
Kmil36
|
|
@geronimohTuner A :Si2168 je nastaven na DVB-TTuner B:Si2166D je nastaven na DVB-S2x Lze nastavit různé priority pro nahrávání, vyzkoušel jsem je všechny, po každém pokusu jsem resetoval přijímač a vždy stejný výsledek (Žádný tuner není k dispozici pro nahrávání a časovač! |
Kmil36
|
|
@Kmil36Daj tam OpenATV 7.3 alebo 7.4 a je to |
A je to
|
|
@A je toNajdu někde návod jak to provést? |
Kmil36
|
|
@Kmil36Ked si na tom az tak "zle"nechal by som si osobne poradit ale da sa to aj online alebo z usb Tu nieco najdes: https://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=74520&start=20 Kazdopadne si urob zalohu image |
A je to
|
|
alebohttps://digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy-2/digitalne-prijimace/uhd-4k-prijimace/item/preview-zgemma-h9-twin?category_id=35staci trochu hladat |
A je to
|
|
@Kmil36Jasný, ale třeba u DM900 můžu u Tuneru A povolit víc jak jeden tuner, stejně tak u Tuneru B, a pak mi to dělalo stejný problém, dokud jsem ostatní nezakázal. Například Tuner A : DVB-S2 ( povoleno ), DVB-T2 ( zakázáno ), DVB-C ( zakázáno ). U Tuneru B pak povolit jen DVB-T2. Tak jsem to myslel, možná to máš správně, na dálku nevím. Zrovna image OpenATV musím mít takto nastavený ....DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 730 |
|
|
@A je toProblém s nahráváním na HDD vyřešen. Příčina byla v poslední nahrávce (zřejmě neregulérně ukončena díky výpadku proudu při bouřce).Systém si stále myslel, že časovač je stále platný, ale protože mám nastaveno automatické mazání časovačů po 7 dnech, tak jsem ho v přehledu časovačů po nějaké době už nenašel. Samotná nahrávka nešla smazat, tak jsem zformátoval celý HDD a problém je vyřešen. |
Kmil36
|
|
@Kmil36No slavaA predsa si na to prisiel,gratulujem Cenim si,ze si sa podelil so vsetkymi o vyriesenie problemu |
A je to
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|