Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jaky zesilovac pro DVB-T2

Potreboval bych poradit. Na strese mam zanovni antenu sito bez zesilovace a pod strechou rozbocovac na 2 TV. U slabsiho multiplexu mi nektere stanice sem tam kostickuji. Slo by to resit nejakym zesilovacem ktery by fungoval na napajeni po kabelu 5V primo z TV nebo satelitniho prijimace s DVB-T2, abych nemusel davat napajeci adapter? Kam zesak pak nainstalovat staci pred TV, tesne za rozbocovac nebo pred nej? Otazkou by bylo co napajeni jestli by proslo pres rozbocovac dal. A predpokladam ze bych musel mit ty zesilovace 2, pokud na 2 TV. Tam kde je rozbocovac neni mozne napajeni. Nasel jsem tento zesilovac " Anténní zesilovač Maximum 180275 LTE 700-5G Ready" jestli by to fungovalo ma regulaci zesileni nebo nejake jine reseni na male vylepseni - zesileni signalu. Dekuji za pripadne rady jak tohle resit.

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaky zesilovac pro DVB-T2

Anténní zesilovač ani omylem. Kvalitní směrovou anténu s dobrým ziskem a správné nasměrování. Už to tu zaznělo několikrát.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

@krupino - mozna to vyresim jak pises. Dreambox ma napajeni i kdyz je vyply v pohotovosti, ale ja ho vypinam ovladacem do toho druheho hlubsiho spanku kdy vse vypina a po zapnuti ovladacem opet botuje, protoze se nedivam kazdy den na satelit.

@Xmux - Tu emosku mam rok, provedeni pekne a nemuzu si stezovat. Koax tam mam klasiku co prodavaji u nas na prodejne jak na satelit i na antenu.

@vlado - dotahoval jsem vse, delam to vzdycky. Antena je to dobra a za par kacek. A byla mi i doporucena bez zesilovace a s dobrymi parametry. Chyta Zlin i Brno naraz ale vysilac Uherske Hradiste - rovina je slabsi a po rozdeleni signalu obcas vypadava obraz. Jinak jde vse ok muze prset a byt venku poradna sprcha jak chce, 100% bez vypadku na rozdil od satelitu.

@mmiriboy, Dusan - musel bych tam dat ty anteny 2, ale nemam na stozaru misto a k tomu slucovac. Elegantnejsi bude vymenit rozbococac za Fkovy a uvidi se co to udela. Uz jsem jednu smerovku mel, ale u me v mem terenu je lepsi sito. Uz jsem si o antenach cetl. Potrebuji jen trochu podporit signal, moc to nechce.

Josef35

@Josef35

Xmux Ti to napsal přesně, máš to celé naprd o čemž svědčí jednoduše to, že už při jednom pitomém rozbočení na 2 větvě ti to začne padat!!
Máš 2 možnosti - buď to celé uděláš pořádně a pak nebudeš nejspíš potřebovat žádný zesilovač, anebo snazší cestou pro tebe - namísto "rozbočovače" použij JOHANSSON 7720L2 s prodlužovačku 220V do místa rozbočení... to snad zvládneš :)
Na napájení zesilovačů z televizí se vykašli!

lance
Registrace: 10/2008

@Josef35

:))) cit. "Uz jsem si o antenach cetl. Potrebuji jen trochu podporit signal, moc to nechce" :)))
- toto je přesně klasický lajcký názor - ono to funguje, jen občas padá, takže to moc nechce, jen trochu podpořit...
- myslíš si že něco víš ale nevíš nic! Věci jsou o dost složitější, ale abys neřekl že tě jen stírám, pravdu budeš mít v tom, že lepší bude nepouštět se v tvém případě do slučování 2 antén... :))) Z toho cos popsal je docela dobrá šance, že to vyřešíšt tím Johanssonem za cca 500 Kč... ale záruku ode mě nečekej, ani od nikoho jiného z webu, bez měření na místě ti ji nikdo dát ani nemůže

lance

@Josef35

Co je to za vrchol trojúhelníku, kdy chytáš Tlustou a Brno(Kojál?) na jedno síto?

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

@Danny10 - je to divny ale jde mi oboji na sito. Mozna se nekde odrazi signal. Druhy vysilac UH - rovina mam v mensim uhlu ale mam tam prekazky ve vyhledu tim smerem, tak mozna proto.

@lance - Rozvody jsou udelany dobre, jen nemam F-konektory ale klasicky konektory ale udelany je mam dobre. Nechapu proc ty Fka jsou lepsi tam je stredni vodic jen zasunuty a zasroubovany, ja mam stredni vodic pritazeny sroubkem a spojky pevne v sobe. Nic neni volne je to vse pevne v sobe zasunute. To jsou tyto obycejne konektory tak spatne? Jinak na pudu privadet prodluzkou 230V nechci, je to malinky vrchol pudy ve strese kde se sotva da vlezt je tam tesno a v lete dosti horko a nerad bych vyhorel. Pripada v uvahu maximalne napajeni po kabelu.

Josef35

IEC konektory časom začnú oxidovať a aj vlhkosť zo vzduchu sa do nich dostane oveľa skôr, než je tomu pri F-konektoroch.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Josef35

A čo sa týka toho sieťového napájania 230V na povale. Ak je to poriadne urobené, tak neverím, že by mohlo dôjsť k nejakému prehriatiu, či ku skratu. Sám mám doma na povale urobenú takú, povedal by som rozvodnú skriňu, kde sú sústredené všetky koaxy s terestriálu (FM, DAB+ a DVB-T/T2). Plus k tomu mám tam aj LAN switch - to zase kvôli net rozvodom a kamerám. Ale samozrejme, ak to chceš urobiť jednoducho, tak pošli napájanie po koaxe, lebo zosilňovač je najlepšie umiestniť čo najbližšie k anténe (ešte pred rozbočovačom). Rozbočovač treba použiť s priepustnosťou len v jednej vetve pre napájanie.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@Josef35

... když ten JOhansson strčíš pod střechu do nějaké větší plechové krabice... nic ti nikdy nevyhoří, to jsou kraviny, v tom johanssonu je malý pulsní zdroj s výkonem 00 prd... maximálně ten zdroj může někdy časem odejít, ale vidět že všechno víš... :))) tak si kup přes net ten zes. Maximum co jsi psal hned v dotazu na začátku - 2x - ke každé TV jeden... :))) je to sice pěkná blbost, ale zas budeš klidně spát... ;)

lance

@Josef35

chlape ty asi vyhoriš ja by som ich nepočuval a robil by som si po svojom :))) :)))

jopo166
Registrace: 1/2009

230V tam tahat nebudu, bylo by to moc komplikovany, i kdyz kovova krabicka neni spatny napad. Nemuzu se ale rozhodnout jestli vzit zesilovac maximum kde je regulace zesileni nebo radeji aktivni rozbocovac Ivo DVBR. Ten jde napajet ze obou vetvi ale pokud bych nemel zaply dream, co tam dat za napajeni? Napada me tohle: EMOS J58133 a mit to u TV, nebo jiny? Ale kdyz dream vypnu a necham napajeni zaple potece do DM a druhe TV elektrika nevadi to?

Josef35

vymišlas somariny bud budeš napajat ten zosilovač zo zdroja alebo ho budeš napajat z dreamu z oboch naraz nemožeš.Vješ načo je v zdroji napajacia vyhybka asi nie.No je tam nato aby neprepustila napetie do dreamu len pekne do zosilovača.Napajacia vyhibka ma na vystupe keramicky kondenzator ktory neprepusti napetie ani do dreamu ani z neho do zosilovača tak že si rozmisli bud zdroj osobitne alebo napajanie z dreamu .

jopo166

@Josef35 píše:

Ale kdyz dream vypnu a necham napajeni zaple potece do DM a druhe TV elektrika nevadi to?
Radšej nech ide napájanie iba tam, kde treba!
Apropo!
Ako tak čítam tvoje príspevky ohľadom výberu vhodných komponentov tak ma napadá, že prečo pre Boha živého si nepozrieš nqpr. ponuku firmy, ktorá má veľmi kvalitné výrobky a sídli u vás v Čechách. Mám na mysli firmu Teroz - skús pozrieť ich web teroz.cz.
;)

mmiriboy

rozmysli si alebo zdroj použi alebo napajanie z dreamu tak ako som pisal.Aby napetie neprešlo do druhej telky tak maju niektore rozbočovače na vstupe do rozbočovača diodi .funkciu diody hadam poznaš jednim smerom prepušta napajanie opačnim však napajanie neprepusti.čo sa tyka zosilovača asi by som použil radšej by som použil ten zosilovač maxim lebo si nanom možeš korigovat zisk aj tak vtom rozvode nebudeš mať vedše straty ako 10 db možno ani to nie 20m koaxialu 4db rozbočovač takisto 4db

jopo166

Ak chceš vedieť ake antenne komponenty su tak napiš do google ivo zaborec alebo teroz

jopo166

@lance

Čus a dík ještě jednou za ten "finlux" :-) Jinak "mám emos síto, velice kvalitní, vyrobený v číně za 2 dolary, dodaný za 5 dolarů podavačovi v našem místním elektru, který mi je doporučil a prodal za 15 dolarů" :-)
Co víc si přát. Přihodil i koaxiál, měli ho hned vedle rychlovarných konvic, super rozbočovač s jedním závitem CuL na feritové perle (a kdoví jestli) měli vedle mikrovlnek :-) Jako bonus vedle ledniček IEC konektor, drátek pěkně pod šroubek. Co víc si přát. Co dělají impedanční skoky na těchto udělátkách s chybovostí signálu před hranou cliffefektu při současně používané modulaci, to ten super ochotný a znalý podavač nemá tušení, takový sprostý slova ještě neslyšel :-) Jen nějak nechápu "snahu" hledat "rady" tady, když v elektru vědí a mají všechno. 3maj sie :-)

Xmux
Registrace: 11/2009

teda ,že jde

na male vylepseni - zesileni signalu,děláte z toho velkou kovbojku

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Xmux

... taková už je doba a lepší to nebude :)))

lance

@pierrepetr

že jde pouze o malé vylepšení - zesílení signálu, to je pouze dohad tazatele, který si něco myslí bez znalosti věcí... a možná mu to vyjde, a možná ne :)))

lance

Neni lepšie použit 2 anteny nech signal ohanat jednou antenou?

jopo166

I kdyz se mi do toho nechtelo kousek jsem pootocil antenu vice na to UH-rovina a uz to jde. Zajimave je, ze kdyz jsem to pootocil na UH vice i kdyz mam vysilac Zlin vzdusnou carou do 16Km (mereno pres Google Earth pravitkem), zacalo to od Zlia uz sem tam kostickovat. UH - Rovina je vzdusnou 30Km 1x tolik. Tak jsem to vratil zpet na Zlin, ale nechal to natocene o kousek nez to bylo na to UH. Zlin mi ted ukazuje silu na DM920 - 30-31.5dB a UH - rovina pridala +2.5dB na 24-25.5dB a zatim to jde oboji a na obou TV i na te co je o dost dal. Kdyz tam bylo kolem 21.5 tak to sem tam zaseklo-kostkovalo. Asi ten rozbocovac jeste vymenim, ten co mam pisou utlum 3.5dB ale pravda to byt nemusi. Kdyby to zacalo zase delat, nepatrne jeste pootocim, ale nechci si rozhodit to co sleduji nejvice kvuli jednomu programu. Da se ten muj pasivni rozbocovac nahradit necim lepsim na ty f-konektory s mensim utlumem? Teroz rozbocovac na F-konektory pise pruchozi utlum 4dB, tak aby to nebylo jeste horsi. Zatim to jde ok, ale ocekavam ze to jeste zacne blbnout. Diky za tip.

Josef35

utlm rozbočovača je 3.5db to je v poriadku neviem otom žeby ten utlm mohol byt ešte menši koli utmu sa použivaju zosilovače aby si ten utlm vykril.Tieto udaje ktore si sem dal určite niesu udaje sili signalu .Pri takej sile by ti nič nešlo .Bude to udaj odstup signalu od šumu c/n.Ono sa ti to rozkockuje len počkaj času jak hus klasu. :))) :))) Aky rozbočovač potrebuješ no napriklad teroz alebo toner ale každy ma svoj utlm.tich 4db.Vieš čo by pomohlo zober a prenes vysielač muxu 24 na vysielač zlin tlusta hora a ty to bude ist pekne z jedneho vysielača. :)))

jopo166

@Josef35

Je velká pravděpodobnost, že ti to zimní počasí rozhodí.Nejlepší by byl pro tebe rotátor. Jsi někde z Holešovska, kdysi tu psal někdo tuším z Rymic, že mu krásně pálí Slavonín.Já ho taky beru, Rovninu mám zastíněnou sousedama naproti.Jenže pak jsi na 26K mezi Kojálem a Pradědem a nepojede nic..Já jsem nastavil kompromisní azimut víc na Olmík než Praděd a kromě inverze to jede už pár let..myslím 10..trochu jsem si pohrál s měřákem, jestli se tak Dreamsky dá nazvat..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

Jsem z Holesovska a rotator ne, na kazde TV je pusteneho neco jineho a kdyz se decka divaji pak by jim to neslo. Dival jsem se ted tak hodinu a zatim dobry. Kdyby to zacalo tak zkusim vymenit rozbocovac za Fkovy coz asi udelam i tak a nebo jeste jemne pootocim antenou. Nechci ubirat moc signal od Zlina, tam to jde super a kdyz neco nahravam nerad bych tam mel kosticky. Musi to jit na 100% na obou TV. Nouzove bych koupil ten zesak s regulaci zesileni a soupnul ho primo pred Dreambox co to udela :-D

Josef35

A tak jak to mam natocene jeste chytam i Slovaky, v HD mi jde dost jejich programu bez kosticek a dal nejake placene co jdou na satelitu od nejakeho poskytovatele ani jsem se nedival. Kdyz vysilaly promo tak to slo pekne nez to zakodovaly. Da se rict ze na pasiv antenu mi jde vice jak na skylinku a zadarmo. Kdyby nezdrazovali meli by mnohem vic zakazniku. Kdyz si aktivuji SMSkou zaklad nejde tam myslim nic navic co na antenu nebo jeden program. A nektere programy na antenu kvalitneji. Neni to jen CSmystery. A vsimnul jsem si ze TVNova ma od Brna ostrejsi obraz, ale sem tam mne vypadava mam tu antenu uz moc z boku ale jde.

Josef35
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra