Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jaky zesilovac pro DVB-T2

Potreboval bych poradit. Na strese mam zanovni antenu sito bez zesilovace a pod strechou rozbocovac na 2 TV. U slabsiho multiplexu mi nektere stanice sem tam kostickuji. Slo by to resit nejakym zesilovacem ktery by fungoval na napajeni po kabelu 5V primo z TV nebo satelitniho prijimace s DVB-T2, abych nemusel davat napajeci adapter? Kam zesak pak nainstalovat staci pred TV, tesne za rozbocovac nebo pred nej? Otazkou by bylo co napajeni jestli by proslo pres rozbocovac dal. A predpokladam ze bych musel mit ty zesilovace 2, pokud na 2 TV. Tam kde je rozbocovac neni mozne napajeni. Nasel jsem tento zesilovac " Anténní zesilovač Maximum 180275 LTE 700-5G Ready" jestli by to fungovalo ma regulaci zesileni nebo nejake jine reseni na male vylepseni - zesileni signalu. Dekuji za pripadne rady jak tohle resit.

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81
Odpověď v diskusním vlákně

@Josef35

ešte si poštuduj niečo o antenach lebo zatial maš velke rezervy. ;)

jopo166
Registrace: 1/2009

RE: Jaky zesilovac pro DVB-T2

Najlepší zosilňovač je anténa.

Kimlo
Registrace: 1/2017

Tak to je samozřejmě jasný. Na příjem z vysílače Zlín stačí logaro Emme esse LP 45 UC LTE nebo fraccaro 45 LTE a na příjem UH- Rovnina by měla stačit kanalovka Yagi 2045 od Vaten nebo z Chlumce n.C. pokud je ještě vyrábí. K tomu je samozřejmě zapotřebí dokoupit další komponenty pro příjem z dvou antén na dvě tv. Investice je to dražší, ale je to taky jedno z řešení.

HYPER
Registrace: 11/2010

Kdyby bylo potřeba odstranit problém s příjmem na k26 v rámci SFN, tak Xmux má v nabídce dlouhou kanalovku 2233, ta je na příjem pro kanály z vysílače Zlín šitá na míru. Cena je ale přes dva litry. Takže by se náklady zase dostaly na nějakou vyšší úroveň, ale důležitý by bylo, že by byl příjem stabilni. Otázkou zůstává příjem slovenských multiplexu, pokud by je chtěl přijímat nadále, tak volit ještě jednu agntenu zvlášť alespoň logaro a další vstup na slučovací s příslušnými kanaly. Nebo udělat soustavu pouze dvou delších antén logaro pokud by byl příjem i na k26 vporadku během ročního období, případně volit variantu logaro a anténu 2233. Variant je několik, to záleží na místě příjmu a zvážení po změření. Zatím mu to jede, tak doufejme, že to mu to půjde i nadále. Uvidí jak se to bude chovat během podzimu nebo při nepřízní počasí teď v létě.

HYPER

Omlouvám se za překlepy. :)))

HYPER

@lance

Jestliže na tuhle "změť drátků" jede na holešovsku vertikální Javorina, tak zbytek musí jet na nasliněnej prst. Čili emos síto je takovej všesměr teleskop :-) Kojál to bere z boku, s úhlem mezi Tlustou a UH si to rady neví, prostě superanténa na všechno. Ani nevím, jestli je do 80 nebo 120 km :-) Už i ti Poláci pochopili, že síta jsou cesta do pekel, už to tam nikdo nevyrábí, akorát špekulanti to tam taky vozí z číny jako emos :-) Jinak za červenec sem posílal do PL už 47 antén. Pár Poláků už si koupilo i na německým shopu TGN i za německý ceny s dopravou od Deutsche Post :-)

Xmux
Registrace: 11/2009

To sito je dobry, chyta toho dost. Mam cca v primem smeru i Sfinx ve vyhledu na vysilac rovina v UH, je to velika budova i kdyz od ni bydlim pres 1Km ale funguje. Antenu mam vysoko ale ne jak ta budova. Mozna se od ni odrazi to Brno tezko rict. S tema smerovyma by tu mohl byt problem proto mam sito nekde jsem to cetl. Poladim jen ty rozbocovace a vymenim a Fkovy jestli se neco zlepsi zpatky to dam jednoduse. Javorina jede bezproblemu na 2TV, je to jeden smer. I v analogu sli u nas vzdy dobre.

Josef35

@Josef35

obchod dxc s Prerova si videl kupiš tam všetko možne slučovač na 2 anteny poriadni kabel belden,rozbočovač,zosilovač,Ma tam všetko potrebne pre rozvod signalu tv .Do vyhladavača napiš dxc

jopo166

@Josef35

do vyhladavača napiš dxc prerov takto je to spravne a hned prvy odkaz.

jopo166

@jopo166 - dnes pojedu odpoledne pres Prerov mrknu na jejich web co tam maji kdyby mne neco zaujalo se zastavim, ale kdyz to uz jede dobre nic bych tim neziskal. Maximalne muzu zkusit vymenit ten rozbocovac za lepsi s F konektorama a nebo nahnat nejaky decibel signalu treba zkracenim kabelu, mam vsude jeste rezervy kdybych to potreboval tahnout jinama atd.. tak by se jeste usetrilo par metru. Ted tu trochu prsi a CS Mystery jde dobre. Je tam Teleshoping ktery nesleduju ale sila signalu je stejna jako vcera nebo spis bych rekl ze jeste lepsi, dest to moc neovlivnuje. Uvidim az bude venku poradny vitr. Jde tam jeste Nova Action, FUN, Gold ale to moc nesleduju nemam na to moc cas. Dobre mi jdou slovaci Jednotka a a Dvojka v HD, sila sihnalu jako to Hradiste - rovina, mozna o 0.5dB min ale nekostickuje a jde pekne. Jeste to chyta Joj, Joj Family, Joj plus, Nejakej zesak mne ale laka s napajenim po kabelu.

Josef35

@Xmux

Je to přesně jak píšeš, to je jasný :-) Ale tazatel má zjevně štěstí, že na to koště mu to hraje víceméně všecko najednou a z toho co tu napsal se dá usoudit, že mu fakt bude stačit jen to trochu zesílit a nemít tam další z(nevhodné slovo)ělosti jako ten pseudorozbočovač, pochybný koax a konektory... a nejspíš bude vysmátej... Čína nečína. Tazateli, kterej neví jak pustit napájení po koaxu přes rozbočovač, nemá žádný smysl radit nějaké soustavy antén... nedá to dohromady...
Nakonec bude v okolí za odborníka, jak je jednoduché chytat všechno na jednu superantenu z EMOSu :))) A když tam pak přijedeš někde k sousedům udělat příjem pořádně a se zárukou funkčnosti, samozřejmě složitěji s více antenami a za jiné peníze..., tak Tě poženou vidlema co jsi to za vydřiducha... :laughing:

lance
Registrace: 10/2008

@Josef35

Antenarsky spravne by to bolo keby si na tlustu horu použil jednu antenu a na rovninu druhu antenu a kanalovy zlučovač.Do zlučovača by si pichol obe anteny kde by si signal vyrovnal na65 dBuV z oboch anten samozrejme nato potrebuješ merak aj ked možno by si to volajako vyrovnal aj podla settoboxu.Dalej by si si vypočital straty ake maš v rozvode rozbočovač 4db 20m kabla 4db a podla tych strat by si zvolil priebežny zosilovač ktory by straty vykril.A tak by si to mal spravene ako to ma byt.Ak by si chcel ešte tretiu antenu tak to neviem ako by si zlučil lebo česky mux vysiela na 22k a hned vedla maš slovenske muxi na kanaloch21 a23 asi len programovatelnim zosilovačom .

jopo166

A ten stojí minimálně od 4500 nahoru podle typu. Taky bych byl spíš pro variantu dvou antén minimálně. Na delší logara ve verzi LTE 700 by mu to šlo myslím taky a měl by odladěné boční signály na anténách a navíc by měl lepší parametr zpětného příjmu než je u toho sita ala Čína.

HYPER

Jozef35

Ten aktivní rozbočovač od Ivo DVBR 04 který si uvedl, bych nebral pokud by si se rozhodl signál ještě zesílit kvuli stratam v rozvodu, nemá LTE filtr, musel by si ho dokoupit. To už vem raději ten Maximum s regulací zisku a má navíc už i filtr LTE 700 Mhz pásmu.

HYPER

@lance - napsal jsi to pekne ze jsem se i usmal ale samozrejmne to tak neni jak pises. Nez jsem odjel proskenoval jsem znovu DVBTa naladilo toho opravdu hodne. Vsechny nase Tv tam mam dvakrat, od Zlina i od Brna, pak z UH mux24 a slovaky z Javoriny nebo odkud to vse jde.Az budu doma poslal bych nekde screen.

Josef35

@hyper - ta Emoska pasiv co mam tam ma uvedene ze lte filtr ma. Treba jste tu antenu ani netestovali ale nevyla se ziskem na tom hur nez Vaten.

Josef35

Sedim na pivu v jedne male putice. V Olomouci na kruhacu u Globusu pekny rybnik po desti. Pul hodiny jsem popojizdel ;P Paradoxne jsem u babiny dned daval napajeci adapter na antenu :)) Meril jsem napeti merakem a zpatky opravdu zadne do TV nejde :laughing:

Josef35

@Josef35

Usmívat se můžeš akorát tak sám sobě a své naivitě (nechtěl sem napsat přímo hlouposti) :-) A skočit do kostelíka hodit farářovi do kasičky nějakej peníz, aby za tebe poděkoval Bohu, že bydlíš na místě, kde ti to hraje na kus drátu :-) A to tvoje síto má tak leda kulový a ne LTE filtr, skutečný LTE filtr stojí víc než jsi dal za tu "anténu". Ale tys už o anténách něco četl a to zřejmě na stránkách emosu :-) tak to nemá cenu řešit.

Xmux

Pánové. Oceňuji slušnost a shovívavost v tomto tématu. Nemít Varos107 dočasný trest, tak teď by si určitě vysloužil něco většího. Inu něco špatného je někdy k něčemu dobrému.
Mám jednoho přítele, co chce občas poradit. Poradím mu a on furt koumá kosočtvercovinky a řeší nesmysly a různé alternativy, až se zaplete do bludného kruhu a skončí opět na začátku. Holt komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci...
Čest ptáci!

krupino

@krupino

Je to přesně tak, mudrlatovi nemá smysl radit, protože mudrlant se vyžívá v mudrování a nejde do diskuze aby se něco naučil, ale aby si potvrdil svoje názory. Nechce si připustit, že věci mohou být ve skutečnosti úplně jinak a mnohem složitější... než jak si je namaloval v hlavě... Tady platí jediné - komu není rady... a kdo chce kam... ale chce to brát s nadhledem, laborováním s anténami dotyčný většinou nikomu dalšímu neškodí, pracuje se s bezpečným napětím a kdo si hraje s anténami, nezlobí jinde :laughing:

lance

Nevim proc nekteri pisou takhle ale puvodne jsem chtel poradit jak posilit prijem jedineho programu z vysilace UH-Rovina (zesilovavem, rozbocovacem) a slo mi jen o jediny program CS Mystery. Proto jsem zalozil tohle vlakno aby mne nekdo poradil abych nemusel lozit na strechu, davat tam zebrik a plazit se do spicky strechy. Ale tim ze jsem si dal tu praci (mam mizerny pristup k antene) a doladil antenou tak ze uz to jde ok, tak je muj problem prozatim vyreseny, ale nekteri porad vymysleji co s tim dal. Proc bych menil napr. kabel, kupoval opet nove anteny kdyz je mam nove a vse uz funguje. Vypada to tady tak ze si nechci nechat poradit, ale z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz uz neco funguje, nerypat do toho a nezkouset nic dalsiho abych to nepredelaval pak zpatky. Ted bych chtel pouze pro sichr posilit signal lepsim rozbocovacem a vymenit za F jak nekteri poradily a to vitam. Verim ze v tech konektorech ty straty casem byt muzou i kdyz je mam pevne ale to uvidim po vymene za lepsi "F" na signalu. Ocekavam ze starim anteny, oxidaci, nepredpokladanym rusenim odnekud muze signal casem ubyvat. Pokud by casem prece jenom byl problem s utlumem u dvou TV, koupil bych zesak s regulaci zesileni aby nedochazelo k prebuzeni. Treba chytim na to koste od Emosu jeste neco dal. Nebo casem muzu vymenit za sito Plzen Vaten, ale moc neverim ze by se byl prijem lepsi ale mozna se pletu. ;)

Josef35

@krupino

Kdopak ho zas vytočil? :-) Musím mu ráno brnknout a vyzvědět klepy :-)

Xmux

@Xmux

To mohl bejt kdokoliv.
Nevím. Tohle je odpověď zajíce z Krmelce u muflona na otázku, zda neví, kdo to naprášil do novin.
Udělal jsem si ze znělky i vyzvánění na telefén.
Že zdravím. Ať se drží.
V orchestrech se praví: "Primy držte sekundy."

krupino

@Josef35

Na anténě na Tlustou máš cca 70-80dBuV, na Rovnině cca 40-45dBuV. Správné řešení nechat síto na Tlustou a přidat logaro ( s ohledem na cenu) + kanálový zesilovač 20dB na Rovninu a slouči pas. slučovačem 1-34+42. Vyřeší ti to i případné LTE a srovnáš signály. Pokud zesílíš všechno, nemusí tuner přijímače korektně fugovat, ale může se ti to na druhou stranu při troše štěstí podařit.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Josef35

Budeš se možná divit, ale pleteš se téměř ve všem. Z Tvého popisu je jasné, že problematice příliš nehovíš, a tudíš máš hodně zkreslené představy o tom, jak celá věc funguje. Fundovanou radou Tě nikdo nepotěší, protože Ti nebude recht. Pokud Ti to tedy funguje, tak to nech být, a sbírej vědomosti samostudiem. Nicméně, děláním chyb se člověk naučí nejvíc. Já je dělám už přes padesát let, a pořád se dovídám něco nového! :-) Něco Ti ale přesto poradím: Zapoměň na síta a matrace. To nejsou vhodné antény pro příjem SFN!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra