![]() |
|
Jaky zesilovac pro DVB-T2Potreboval bych poradit. Na strese mam zanovni antenu sito bez zesilovace a pod strechou rozbocovac na 2 TV. U slabsiho multiplexu mi nektere stanice sem tam kostickuji. Slo by to resit nejakym zesilovacem ktery by fungoval na napajeni po kabelu 5V primo z TV nebo satelitniho prijimace s DVB-T2, abych nemusel davat napajeci adapter? Kam zesak pak nainstalovat staci pred TV, tesne za rozbocovac nebo pred nej? Otazkou by bylo co napajeni jestli by proslo pres rozbocovac dal. A predpokladam ze bych musel mit ty zesilovace 2, pokud na 2 TV. Tam kde je rozbocovac neni mozne napajeni. Nasel jsem tento zesilovac " Anténní zesilovač Maximum 180275 LTE 700-5G Ready" jestli by to fungovalo ma regulaci zesileni nebo nejake jine reseni na male vylepseni - zesileni signalu. Dekuji za pripadne rady jak tohle resit.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 280 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81 | |
![]() |
|
@RAFI007to mu nepiš že treba druhu antenu lebo jemu to ide všetko na jednu a hotovo.On si mysli že aj keby mal zlu chybovost a preto mu obraz kockuje ta že da zosilovač a všetko tim zlepši.![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 789 |
![]() |
|
@Josef35Ještě jednou: Tlustá Hora vysílá výkonem 100kW ERP MPXy 21,22,23. MPX 24 vysílá v regionu vysílač UH Rovnina! Na kanále 42, a na stejném kanále vysílá tentýž MPX vysílač Zlín - Segment, oba výkonem 10kW ERP! Vysílače v místě příjmu svírají úhel cca 30st. Připustil bych problémy na k42 z důvodu SFN. Stejně tak bych připustil kolizi SFN na k26 a k33 mezi Tlustou Horou, Kojálem a Děvínem. V každém případě je ale hodně divné, že chceš něco zesilovat. Ne ty vzdálenosti a terénní profil musí být na anténě signál, že by to urvalo vrata u stodoly! Já mám instalace, kdy vysílač Šumperk - Háj s výkonem 250W ERP přijímám na vzdálenost 30km bez zesilovače společně s vysílačem Jeseník - Praděd. Takže si dovolím tvrdit, že máš v kabelech pěkný binec a velké ztráty nebo se ti hádají vysílače v rámci SFN, a pak Ti žádný zesilovač nepomůže.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Jaky zesilovac pro DVB-T2Ted kyz jsem pootocil antenou nic zesilovat uz nepotrebuju. Chytam vsechny muxy i se slovakama. Na jednu tv mi mux 24 sel i ptedtim, na 2TV po rozdeleni rozbocovacem uz obcas zakostickoval sem tam ale po doladeni anteny uz vse jede perfektne. Nic se mi nikde nerusi je to cajk. Zlin - segment je nekde v doline nevim, zkousel jsem pred rokem tocit a ladit a bez sance. UH - rovina ted bezroblemu tak to nema smysl uz resit. Aktualni pokryti vysilac Zlin - Segment Holesov je uplne mimo:https://www.televizniweb.cz/wp-content/uploads/2017/10/PS13_Zl%C3%ADn.png Nechytnou ho ani nekteri ve Frystaku a je to blizko. UH - rovina: https://www.televizniweb.cz/wp-content/uploads/2017/10/2018-03-01-3.png Takze tak.. DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35Vysílač v UH není "Rovina" ale "Rovnina!" Mezi lidmi v branži je zvykem vyjadřovat se pregnantně, aby nebylo pochyb o tom, co člověk myslí!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Jaky zesilovac pro DVB-T2Moje chyba, prehledl jsem ale hlavne ze vime o ktery se jedna. Kdyz zadam do google vysilac rovina najde to ten spravny.![]() DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Jaky zesilovac pro DVB-T2jozef35 raz rozbočuje na 4tv raz na 2tv aby sa v tom čert vyznal https://www.parabola.cz/forum/topic-88689/1/ |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 789 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81 | |
![]() |
|
![]() |