Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Sony alebo Samsung?

Zdravím, uvažujem kúpiť TV a neviem sa rozhodnúť. Teraz mám 8 ročný Samsung 7002 UHD a nastal čas na jeho výmenu. Zatiaľ som vybral Sony XR-48A90K alebo Samsung QE43QN90D. Zdroj signálu Skylink, satelitný prijímač VU+Uno4KSE alebo Technisat S1. Samozrejme uvažujem aj o priamom pripojení TV na satelit. Viem, že sa musím rozhodnúť sám, ale možno niekto poradí. Ďakujem

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

@olin22

spíš naopak,každý majitel TV má tu nejlepší na světě,jinak by ji nekupoval,ani prodejci ti neporadí,ti koukají jen na tajemné číslo u cenovky,které nikdo nerozumí,jen oni,tam je vidět ze které TV mají největší vejvar,nezávisle ti může poradit pouze opravář,ten ví a zná a je mu jedno jakou značku či model,poradí ti nejlepší poměr cena-výkon,pak už je jen na tobě,jak s tím naložíš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

jooo opravar ten ti akorat tak poradi ktera tv znacka se mu nejlepe a nejvynosneji opravuje 😂👍 to je jak rady ptaka Loskutaka.

oumuamua
Registrace: 3/2024

@oumuamua

tak tady jsou rady úplně nejlepší

pierrepetr

@olin22

- TCL není špatná značka, ale některý typy neměly košer barevný podání . . modrozelená ...
- Hisensee - nebrat
- SONY - osobně mám v plánu koupit XR 65X95L. Jak píšeš XR-48A90K, tak jsi trochu vedle, protože chceš koupi výběhovej model v nižší kvalitativní třídě, takže celkové HW vybavení a jeho kvalita vč. SW nebude špička a že to bude OLED, tak akorát vyhodíš peníze.

MMorous
Registrace: 10/2019

@olin22

LG - nedávno jsme u souseda ladili obraz na OLED65G3 - tedy poslední loňský LG model-základní ladění je na obrázky, u SONY je to jinak. Obraz slušnej, ale že by byl o 10 litrů lepší něž na mojí 3 roky jetý SONY - to bych neřekl, navíc jsem zachytil na některých reklamách ve stínech nehezký dost tmavý polotóny, to jen pro ty, co pořád píšou že na Oledu černá je černá. Nevím kdo tohle pořekadlo vymyslel, možná je patentovaný. Jinak u mě na SONY dobrý...

MMorous

RE: Sony alebo Samsung?

Kolko ludi, tolko nazorov.
Ten moje tento: V sucasnosti jednoznacne LG OLED. Na druhom mieste Samsung QLED, na tretom mieste SONY OLED.
Cakam na novu technologiu xLED.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

Laik -- tak jsem chtěl Panasonic ale opravář řekl jak se to přestalo vyrábět v Česku tak je to hrůza kvalita. Poláci i Turci co to ted dělají jsou fušeři. R^

amater3389
Registrace: 7/2012

myslel jsem kamarád opravář . jinak já bych větší nechtěl než 43 palců ani by se mi tam nevešla a na 3 m koukání by si ukroutil hlavu . Do ted byla 32 tedrok 43 a je velká. R^

amater3389
Registrace: 7/2012

@amater3389

má pravdu.....

pierrepetr

@amater3389

Malá televize - chyba. A ještě k tomu paňák?
Řešil jsem 43 palců pro paní co má problém s očima. Jediná 100hercovka na trhu byla od Sony
Jinak pro tvoji informaci kvalitní televize začínají na cca 50 palcích. Jak součástkami tak výbavou a SW. Malý televize si kupují starší lidi kvůli nábytku a nemají tušení o co přicházejí.

MMorous

amater3389

Tak to jsem zvědav jak dlouho ti to vydrží při těch 43 palcích. Mám zkušenost kdy moje kámoška s manželem řekli to bude stačit u tv plasma Panasonic 94 cm úhlopříčka před x lety, když si ji kupovali, kdy se jim pokazila tv CRT 63 cm. V tý době to byla nej volba po tom co jsme viděli za mazanice na LCD tv a za přibližně stejný penize. Za rok a půl jsem slyšel to je nějaký malý.... :))) Dnes už mají 55 palcovkzu. :))) Samozřejmě musí být na to místo. Když není, tak v rámci možností. Já mám taky ještě 40 palcovku a stačí mi to. Až se pokazí, tak pak se rozhodnu pro velikost. Asi zvolim maximálně výběr o 10 palcu navíc.

HYPER
Registrace: 11/2010

MMorous

Tak s tou kvalitou to máš pravdu. Dřív to bylo kvalitnější v tý cenový relaci a velikosti úhlopříček než dnes, kdy to výrobce dnes spíš tlačí do vyšší cenový hladiny a typu. Prostě to zacali tzv. flákat díky konkurenci ruznych značek typu Čína, Turecko, aby taky udrželi krok. Taky jsem uvazoval nad Panasonikem LCD 49 palcu typ lx 970, kde se udává 100 Hz technologie obrazu, ale pak jsem si řekl, aby to ještě vůbec byl Panasonic, když to u nás ukončili s výrobou a země původu je uvedeno PL.

HYPER

@olin22

ja by som skorej Sony a Philips.jednoduche nastavenie,uloženie programov,super zvuk,a čistý obraz.

mastru
Registrace: 7/2016

@HYPER

Panasonik jsem měl za rohem/Plzeň a dobře pamatuju na fronty a fotky na internetu když se vracely reklamace. Dcera dala za paňáka 30táců je to asi 10 let, ze strany se na to nedalo koukat. Vloni jsem to ladil u sousedky - nemělo to barvy ani náhodou. Možná byla levná, ale i levný sony mají slušnej obraz

MMorous

@mastru

zrovna philips je celkem vopruz na třídění programů,oblíbené a další kraviny,zlatej finlux

pierrepetr

MMorous

Tak panák měl obecně tak trochu podání barev spíš ve studeným módu s ne tak sytym podáním barev už na CRT televizich. Prostě americký Hollywoodský podání jak to oni nazvali.

HYPER
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra