Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Kalibrácia obrazu TV Sony

Uvažujem kúpiť TV Sony XR-48A90K. Ponúkajú mi aj kalibráciu obrazu. Je to dobrá služba, alebo škoda peňazí? Ďakujem.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

@oumuamua

A co teda navrhuješ jako nejlepší řešení ?

MMorous
Registrace: 10/2019

@jovik

jj jsem mu psal do SZ v sobo. Odezva ani ve vláknu ...

mesab
Registrace: 5/2008

RE: Kalibrácia obrazu TV Sony

Kalibrácia obrazu pri kúpe TV v NAY je asi taká pí.ovina ako 4k LNB za 20eur.
Aby to nevypadalo že to je de.ilina tak to stojí 50eur.
Minule som bol len pozrieť v NAY a holobriadok čo vedel iba venovať sa zákaznikovi a pchať sa mu do zadku mi to núkal a presvedčoval ma že to treba aj keď som žiaden TV nemal vybraný. :)))

Originál obraz sa nastavuje v domácich podmienkach v osvetlení kedy sa najviac pozerá TV.
Stačí si stiahnuť na usb flash farebnú škálu na celú obrazovku kde je zobrazená stupnica tieňovania zelenej červenej a modrej.
Ale každá stanica vysiela ináč a hlavne si treba nastaviť 1080p alebo 1080i alebo lepšie povedané prepnúť BOX zo 1280 na FHD. :)))

tophunter
Registrace: 4/2010

V tom NAY potom došiel ešte za mnou jeho vedúci a také reči o tej kalibrácii... a také múdre ksichty strúhali... nevedel som či sa mám smiať alebo plakať.
Jeden druhému potvrdzoval čo povedal a že vraj keby som vybalil a zapol 10 TV z továrne tak každý ukazuje ináč :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Pán vedúci nepozná factory settings. :zombie: :dead:
Pozdravujem autobusovú stanicu.

tophunter
Registrace: 4/2010

Služby zákazníkům ?!

Jestli můžu, není to přímo jen služba týkající se zmíněné kalibrace TV ale i služba nastavení TV. Nabízel to strejdovi Datart při koupi "smart" TV Samsung za cca 1000CZK. Volal mi zda to má vzít, rozmluvil jsem mu to. Vyšlo z toho že "proklikají" průvodce nastavení TV a prý naladí DVB-T, to by mělo smysl u zákazníka doma, ne na prodejně. Už asi chápete, těžko nastaví síť (hlavně WiFi) a programy mohou být jinak laděné vzhledem k místu používání TV. Takže si koupíte ve slevě TV a plus za další službu zaplatíte a jste na(d) původní ceně.

Warpik
Registrace: 9/2016

Ďakujem všetkým za odpovede. Tv som objednal bez kalibrácie.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra