Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Bezdrátová sluchátka k TV

Ahoj znalci,kamarád koupil TV Samsung,který má jen otický výstup zvuku a převodník na analog základnu sluchátek.Jak na satu,tak i na pozemáku zvuk funguje jen na určitých programech jako ČT 24 a další,ale nefunguje třeba na ČT1 a další stanice/nevím přesně které další/Zde je ticho.Z repráku zvuk běží normálně.Co Vy nato.Dá se s tím něco dělat?

ba193
Registrace: 8/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

@ba193

Pro tvoji informaci - převodník na sluchátka se nedává na optiku, ale za HDMI. Já zkoušel jenom drátovej. MOdrej zub ne. Nevím kdo Ti tohle řešení poradil poradil, nebo kdoví co s tím máš. Příště si kup pořádnou televizi, neposlouchej umělce v kameným obchodě, ale dopředu si nastuduj technický data přístroje, který máš v úmyslu koupit.

MMorous
Registrace: 10/2019

RE: Bezdrátová sluchátka k TV

Nejde mi to do hlavy.
Ako moze pri jednom TV kanali zvuk ist "von" - napr. do sluchadiel - a pri inom TV kanali nie?
Predsa to nijako nemoze suvisiet s TV kanalom.
Ak raz ide zvuk do reproduktorov TV, tak pojde aj von - jasne, nemusi to byt sucasne, moze sa to prepinat bud/alebo. Ale suvis s TV kanalom tam nevidim.
Poucte ma. Dakujem.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@MMorous

Já mám Transmitter Hama Link a kromě 3.5 konektoru jack to ma i vstup a výstup toslink (optika) Tak to mám pripojeno optickým kabelem a hraje to velice dobře. Kdybych to měl v konektoru jack, tak bych vypnul reproduktory v televizi. Takhle mám nezavisle ovládání síly zvuku. Televize sluchátka.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Jean Reno

Taky nechápu. Já mám převodník zapojený k televizi a všechy kompponenty co jsou k ni připojeny mě ve sluchátkáchh hrají. Televize pizemák, DVD, satelit a Android box.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@MMorous

Samsung je korejská značka, s vlastním designem a produkcí displejů. TV se vyrábí v maďarském městě Göd. Takže žádná čína, chytráku. A ještě mi tedy řekni, které jsou podle tebe ty "dobré" televize.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@ba193

Jestli můžeš ten převodník vrátit, tak neváhej a kuo toto
https://www.datart.cz/transmitter-hama-link-it-duo-205322-bt-vysilac-prijimac.html#popis
Odzkoušeno na optiku a můžeš připojit i dvoje sluchátka zároveň.

milde

@Dusan

Dobré televize jsou ty, o kterých se tady nepíše, že se rozbila nebo to nefunguje.

MMorous

Jenom pro info - optika není 100 pro pro přenos audia. Už jsem to tu psal. Je to rozhraní starší ho typu a nemusí podporovat všechny audio formáty. Taky záleží na výrobci a televizi, jak a co podporuje, SW, HW atd. A samozřejmě na stáří, protože se může stát, že nový formát v době výroby nebyl ještě implementován, a je dobrý taky napsat, že vše nejde softwarově updatovat. Jednou jsme to testovali, /převodník na sluchátka/ kolega taky něco koupil, taky k Samšuntu a byl nějaký problém. Sváděl to na ARC, půjčil jsem si to a na SONY to šlapalo. Dál jsem se s tím nezabýval.
Nechci to nějak zatracovat, spíš nabádám k opatrnosti než se něco koupí. Dnešní standard je, že napáruju k televizi reprák na modrej zub a jedu. A když to nemaká, protože telka na to není vybavená, tak je chyba někde mezi hlavou a peněženkou. A jestli je někdo 10 let se Samšuntem spokojený, možná proto, že na zprávy modrej zub nepotřebuje

MMorous

@MMorous

souhlasím de.bi.lní značka finlux,nikdo si neztěžuje a jako málokterá nepotřebuje tyhle krá.vo.viny,má výstup na sluchátka a samostatné nastavení hlasitosti jak pro sluchátka,tak pro repro,kterej samšunt to umí??

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

A ten výstup na sluchatka je jack 3.5 mm? Nebo BT?

milde

@pierrepetr @MMorous

Já myslim že už nejste v pubertě aby jste nemohli nazývat televizi Samsung jako Samsung a ne samšunt. Já vám taky nehaním Šonči a Finšmejd. Tak asi tak🤔

milde

Televizní přístroje jsou výrobcem obvykle nabízeny ve více kvalitativních třídách. Zákazník při koupi přístroje licituje mezi hlavou a peněženkou, nedomyslí svoje stávající nebo budoucí potřeby a koupí levně něco, co časem nenaplní jeho očekávání. Nebo se mu to porouchá. Podivuje se, a obrací se na tohle fórum o radu. Značka Samsung se tady objevuje častěji než např. Sony nebo Finlux.

MMorous

@MMorous

Lietadla znaciek Airbus a Boeing maju incidenty najcastejsie, takze su jasne najhorsie :laughing:

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@milde

3.5,jestli máš google,nemusels čekat na mě 13 hodin

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@ba193

Neviem ako pozemná TV, ale nemáš náhodou u satelitnej TV navolený zvuk AC3?
Keďže u ČT24 Ti ide a tam je zvuk len v MPEG, môže byť, že ten prevodník nezvláda zvuk Dolby Digital, teda AC3.
Skús si v menu všeobecne (prípadne u ČT1 a ČT2) navoliť základný zvuk v MPEG.

Frank11
Registrace: 2/2009

Frank 11@ milde

TV v menu zvuku má Dolby digital buď on nebo off.Ať je on či off je to jedno,nastaven je na off.Frank máš určitě pravdu,že převodník nezvládá zvuk Dolby.Má modrou ledku jako kontrolku a pokud svítí zvuk jde a to jsou slováci a Čt 24 a další jen ne Nova,Prima jak sat tak pozemák.
Milde dík za info je objednán transmiter Hama duo ten to určitě vyřeší.

ba193

@ba193

Já koupil původně tento. Avšak mě neviděl a nepřipojil mě ani jedny bezdratový sluchatka. Troje. Tak jsem ho vratil. Pokud jsi si objednal Hama, tak ten má displej kde vudíš komponenty s BT. Tam vybereš který chceš připojit. Kdyby ti ti nešlo tak se mě ozvi na PM. Je tam jedna vychytávka i které v navidu nepíší.

milde

Koukám na ten zázrak pro přenos BT - hama-link-it-duo-205322 jak doporučuje nick Milde a nějak nechápu proč to neumí HDMI. K ničemu mi to není, asi to nikdy nebudu potřebovat, ale čas od času za mnou přijde nějaký doveda, co si koupil stroj typu Sam**n* a asi bych byl na rozpacích mu to doporučit.

MMorous

@MMorous

HDMI adaptér jsem nenašel, tak jsem koupil tento. Já ho nikomu nenutím jen odpovídám v tématu bezdrátová sluchátka co mě funguje a jsem za to tad. Tak to neřeš a nikomu to nnabízet nemusíš. Pro klid na duši😀

milde

@ba193

Okrem Dolby Digital On-Off by určite mala byť v Menu ešte aj možnosť výberu zvukovej stopy pri TV staniciach, ktoré ich majú viac, ako napríklad ČT.
Samsung nemám, ale voľba výberu konkrétnej zvukovej stopy (CZ verzia MPEG, CZ AC3 verzia, originálna zvuková verzia) by niekde musí byť. V iných diskusiách o tomto probléme sa objavilo toto:
"přes tlacitko Tools jde rucne prepinat volbu zvukove stopy".
Ak tlačítko TOOLS nie je na diaľkovom ovládači, spomínajú toto:
"když přejdeš dole v liště karet na Nastavení a vyjede nad touto další lišta s rychlými volbami, tak by pro integrovaný tuner měla být v nabídce i volba stopy - zvuku".
"Tlačítko domeček Položka nastavení(ozubené kolo) ve spodním baru, v horním baru zvuk".

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank 11

Tlačítko TOOLS není na ovladači/ten Samsung má jen menší stříbrný dálkač/a protože je ta bedna u kamoša 11km ode mě neměl jsem opravdu tolik času na prostudování v celkovém menu.Ale i tak díky za info až tam budu tak to zkusím ještě celý projet.

ba193
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra