Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

LNB oprava

Včera jsem dělal nějakou údržbu na střeše a zjistil jsem, že mám u 2 LNB zničená víčka, jsou to už staré kousky (a levnější) a asi nevydržely poslední léto. Jednou jsem měl u Invacomu proklované víčko od ptáků ale tam je taková ta oranžová folie. U ostatních LNB to vypadá, že je to opravdu degradace na slunci. Můžu je samozřejmě jen vyměnit, jsou to obyč single LNB, cena dnes cca 100 kč +- ale nerad vyhazuji funkční věci. Dá se nějak to víčko nahradit aby to neovlivňovalo signál? Kdo to někdy řešil, co používáte?

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LNB oprava

U súčasných LNB dochádza k úplnému rozpadu viečka. Ale u starších často "vypálilo" dierku uprostred. Mám dve LNB ešte zo začiatku 90 rokov, keď som videl, že začína náznak dierky, naniesol som do stredu trocha epoxidovej pryskryce a doteraz ok.

Kasr
Registrace: 8/2008

@mtz7601

Ty neznačky co propaguješ já neznám. Uznávam jen toto spolehlivé Inverto Black Ultra, ale do této kategorie jsi nezavítal.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

"Najlepšie" boli konvertory od ABcomu, Blue edition.
Tam víčka vydržali aj dva roky a totálne sa rozsypali. Igelit na konvertor je OK do prvého dažda, kedy kvapky ostanu na igelite, a signal je fuč.
mtz7601, daj si vysustružiť víčko z teflonu a máš po starostiach. Len cena bude vyššia ako konvertor.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

@milde

Přečti si můj předchozí příspěvek a zjistíš, že největší zkušenosti mám právě s IBU. Žádná jiná značka mi neprošla rukama v takovém počtu. Bohužel, poruchovost desítky procent. Ale možná jsem měl jen smůlu...

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha

mtz7601

@Enik

lenže koľko stáli vtedy,asi cez 5 tisíc Kčs a priemerný plat 3000, ja som to mal tiež na nový urobené

Duzu
Registrace: 7/2005

Já mám doma parabolu fuba UPC z roku 2000 a pořád je ní funkční konvertor Philips 0,7 db šedý a víčku není nic. Později dávali philips černé 0,3 db na bílé parabole upc a víčku také nic není... :laughing:

Fanyn
Registrace: 11/2007

mtz7601

používám již několik let konvertory Zn. Inverto jak jednoduchý IBU, tak twin, Quad a Premium Quad a jeden Red a zatím ok. Samozřejmě, že se mezi nimi najdou kousky, který múzou odejít buď ještě v záruce nebo těsně po do pěti let. Záleží taky na ruznych okololnostech, vliv počasí, výpadky elektriny atd..prostě je to jen spotřební zboží a elektronika nemusí vždy vydržet všechno.

HYPER
Registrace: 11/2010

A čo tak viac ako 30 ročný Sharp, ktorý mi stále funguje?

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

Tak to už je kapatalni kousek, řekl bych, že dřív ta kvalita byla trochu víc namístě než dnes. Taky cena tomu ale odpovídala, kdy konvertory nestali hubičku.

HYPER

Kasr

předpokládám, že je LNB konvertor zhotoven ještě z kovoveho přesněji řečeno duraloveho pouzdra a dá se rozebrat, tak jako tomu bylo třeba u konvertoru u parabol Amstrad atd.

HYPER

@HYPER

S těmi různými vlivy je to tak, jak píšeš. Nicméně v tu dobu se mi to zdálo podezřelé, že odcházely jen ty IBU a ostatní, levnější držely. Myslel jsem si, že třeba můj tehdejší přijímač je napájí nějak nestandardně a to jim vadí ale asi je to bllbost. Nicméně, ty co mi zbyly se dál nekazí, tak asi ok. Ale od té doby si říkám, že dražší LNB nemusí být zaručeně lepší...

mtz7601

mtz7601

Čo tak viečko zo spreja alebo laku na vlasy niektoré majú presný priemer na konvertor mám to tiež tak

vvvaaa
Registrace: 1/2006

a co tak

LNB fuba f-1.17db,strašný číslo v roce 1987,650DM,to bylo 13 000 kčs,můj první a vejplata 2200kčs,to bylo vejplat,mám ho stále už ve skříni

pierrepetr
Registrace: 5/2006

a tady řešíme

spotřebku z číny za stovku už 2 dny

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

a nostaligie :), a co třeba osmibiťáky počítače ....Commodore, Atari , Sinclair atd...to bylo vejplat :)

AB ipbox 55HD

lfc0611
Registrace: 9/2009

lfc0611

a co třeba made in Czechoslovakia IQ151 nebo Ondra obdoba Atarri. :))) IQ151 to bylo docela ústřední topení.-) Ale i dobrý vysílač vln do okolí, když si vytáhl teleskopickou antenu na přenosným tv, tak si chytil zasumely obraz od souseda par metru od sebe co hrál třeba jinou hru.-)

HYPER

@HYPER

Přesně jak píšeš...... to už mladý nepochopí, tuhle na mne vyskočil inzerát prodám PC JZD Slušovice za 39tis :)..... taky mám nějaký komponenty z nostalgie schovaný (např. dvojplotnový 20mb hadr) :))) ,ale i celý pecka, věřím, že kdych to zapnul, že to v pohodě naskočí :)

AB ipbox 55HD

lfc0611
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra