Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo mísu:Soundbar k TV

Nazdar,chtěl bych se zeptat na názory a typy na levné Soundbary.Tak kolem dva a půl tisíce.Díkec..

radek79
Registrace: 7/2022
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo mísu:Soundbar k TV

Vloni jsme to řešili s kamarádem, a to se vyzná, staví i počítače, no ale začal asi na 8 tisících a stejně to vyhodil a koupil lepší, takže v endu mu to vyšlo o ten rozjezd dráž.
Ono jde taky o prostor. Bedny dáš do rohů a k zesíku připojíš rádio, televizi, USB, internetový radio . . . co hrdlo ráčí.
Jestli nemáš na vyhazování, sežeň si nějakou starší věž za pár korun a bedny z bazaru a neprohloupíš.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Asi žiješ v jiným světě a nemáš přehled v audio technice. Jak můžeš napsat slušné bedny za 200Kč z bazaru. A zesík co jsi napsal parametry vsttupů je už nová věc. Nic takového v Bazoš není. Aukro neberu. Zloději.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@MMorous

Myslím si, že aj keď napíšeš akékoľvek výhody klasických reprobední a štandartných hifi zosikov, tak jednoducho "soudbaristov" nepresvedčíš o svojej pravde. To je už dnes taký svet, radšej sa budú vykrúcať a hľadať rôznorodé výhovorky a dôvody, že prečo takéto riešenie nechcú. ;)

MasterSef
Registrace: 3/2023

@MMorous

Teď to mám takto, otevři odkaz a stáhni si obrázek:https://wormhole.app/72jRl#hhzM-EY6yJGGFYyNXXo10g

radek79

@MasterSef

Aky svet? Ved nechaj kazdeho, nech ma doma, co sa mu paci a co mu vyhovuje. Kazdy ma na to nejake svoje dovody. A zda sa mi, ze jediny kto tu presviedca o "svojej pravde" si tu ty.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@MMorous, @MasterSef

Uplne suhlasim s vami a uplne sa tymito pravidlami riadim aj ja.
Kvalitny zvuk neprinesie soundbar za nejakych 2000 Kc. To su vyhodene peniaze.
Omnoho kvalitnejsi zvuk prinesie zosilnovac a par dobrych reproduktorov. Nebude to za 2000 Kc, ale bude to "hrat" kvalitne.
Ja mam doma kvalitnu audiozostavu, co je najlepsie riesenie.
Centrom je AV receiver s mnohymi vstupmi, najlepsie optickymi. Mam tam pripojeny SAT prijimac k TV, CD/DVD, BluRay prehravac, extra SAT prijimac (bez TV) na pocuvanie satelitnych radii, gramofon, internetove radio a sluzbu Tidal.
Vystup do dvojice stlpovych super repro na pocuvanie hudby stereo, plus 2x zadne repro a subwoofer kvoli priestorovemu zvuku k filmom. Tato audio zostava ma pred romi vysla na 3100 Eur, teda viac, ako 65" OLED TV - totiz niekde som cital, ze idealna zostava audio/video je cenova ekvivalencia v zmysle Kolko za TV, tolko za audio. Inak povedane, ake su naroky na TV, take by mali byt aj naroky na audio, ak nie vyssie.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@JJean Reno

Tak já mám základní Receiver od domácího kina a bedny AQ 315.Jen jsem chtěl jít cestou minimalismu a bedny dát pryč i kvůli místu.

radek79

@radek79

Nedavej bedny pryc. Radsi zvetsi misto ;)

Jean Reno

@Jean Reno

K tomu by som dodal, že je rovnako doležitý i obsah. Soundbary poskytnú dobrú službu pre bežné sledovanie TV, audio nie je v takej kvalite, aby malo zmysle investovať do drahšieho vybavenia. Náročný konzument bude asi sledovať obsah s viac-kanálovým zvukom a kvalitným obrazom, sledovaným aspoň na dvojmetrovom projekčnom plátne... Miestnosť, s dobrými odrazovými parametrami stien, bude vyladená ekvalizérom k dosiahnutiu dobrého dynamického rozsahu. Tak potom áno, drahšia kvalitnejšia výbava má zmysel. A kto z vás má rozsah schopnosti počuť zvuk od 340 do 20 000 Hz...? :(((

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

RE: Mimo mísu:Soundbar k TV

;) tam mal byť na konci ...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

340 Hz??? Prosim ta, bezne pocujem siet 50 Hz, moje reprosustavy idu podla dokumentacie od 20 Hz (!) a ver-never, ked ich testujem meracim generatorom zvukov na CD, tak naozaj este 20 Hz pocujem.
Minuly rok som bol u usnej doktorky na meranie citlivosti sluchu, vysledky rovnake (povedala 20 Hz? A cuduj sa svete!) a hore mam uz znatelny utlm (ja tomu hovorim hranicna frekvencia na utlm uz neviem kolko dB) 17,5 kHz (povedala No teda! Pri vasom veku...) ;)
Ale viem, ze to nie je bezne. Napr. moja manzelka nema ani zdaleka taky rozsah - nema trenovany sluch. Co uz.

Jean Reno

@Dusan

Tak to já většinou sleduji běžný obsah v TV.Mimo to, mám jen služby MAX a Voyo.

radek79

@Jean Reno

Tak jo já mám,čoveče no pomalu 16. let starou Plasmu.. :)))

radek79

@milde

Hlavně že přehled máte vy. Už jsem to tady víckrát popisoval, i jiní, jak se propojují starší bedny serioparalelně do soustavy, jak to funguje a ovládá se se slušnou televizí, přes sluchátkovej nebo Hdmi převodník nebo optiku atd. ...
Cenově - stačí vystrčit z*d*k do éteru, projít pár bazarů a burz a jste v reálu, projděte si Ohmův a Kirhochovy a a potom raďte. Zatím jenom hlo*pě r*pá*e a hrajete důleži*áka

MMorous
Registrace: 10/2019

Se zájmem

sleduji,jak jsme se dostali od požadavku tazatele na něco kolem 2500 kč na sumu kolem 77000 kč.Tím vubec nezpochybnuji kvalitu a obrovský rozdíl v kvalitě reprodukovaného zvuku. ;) Tazatel má opravdu o čem přemýšlet.

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Proč,já mám Receiver Onkyo, středové repro od stejné značky a bedny AQ 315.. :-/

radek79

@radek79

Ahoj, řešil jsem něco podobného. Měl jsem satelitní přijímač napojený ke staré HiFi věži. Věkem ve zvuku začínal být slabě slyšitelný ,,brum,, Taky mě štvalo zabrané místo samotnou věží a reprobednami. Pořídil jsem si levný soundbar TCL S642W, výhoda je propojení s televizorem HDMI kabelem výstup ARC a bezdrátový subwoofer. Je potřeba si pohrát s nastavením ekvalizéru, doladit basy a výšky. Hraje to o třídu líp než samotný televizor, ale o třídu hůř než hrála HiFi věž. Další výhoda je, že se to automaticky zapne a vypne s televizorem a zvuk se zesiluje a zeslabuje ovladačem od televizoru. Takže pokud máš zvuk soundbaru nastavený, nepotřebuješ druhý ovladač od soundbaru, mám ho schovaný ve stole. Jinak zde platí pravidlo...za málo peněz, málo muziky. Ale furt je to lepší zvuk jak se samotné TV...Basy a výšky a taky náznak nějakého prostorového efektu v některých filmech, že nevím, jestli je to z venku, nebo z televize... :))

john72
Registrace: 7/2011

@hobo

zvuk není přímo úměrný počtu repro

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@milde

Už necelé 4 hodiny čakám, či budeš reagovať na pána najmúdrejšieho.
Ale asi si pochopil, že reagovať na niekoho, kto nemá elementárne znalosti z preberaných tém a len by poučoval iných, nemá zmysel.
Ani mu nenapíšeš, že keď už chce ohurovať obecenstvo, tak by mal vedieť, že sa nepíše "serioparalelně", ale sériovo-paralelne. A aby potvrdil svoje nevedomosti, tak to korunoval "Kirhochovy zákonmi", pričom sú to Kirchhoffovy zákony.
A svoju blbosť potvrdil, keď imobilnému človeku radí, "vystrčit z*d*k do éteru, projít pár bazarů a burz a jste v reálu".

RudoM
Registrace: 5/2020

@radek79

Ale já přeci reaguji na tvuj prvotní dotaz na zkušenosti se soundbarem kolem 2500 kč.Z toho celou dobu vycházím. ;)

hobo

@pierrepetr

No v případě např.filmu se zvukem 5.1 bych řekl že je uměrnost počtu beden přímo nutná a potřebná.Ano je velký rozdíl mezi poměrně kvalitním soundbarem třeba s 6 repro a receivrem s 5 kvalitníma bednama s basákem.Ale já tam na boudě ten zvuk 5.1 z toho philipse slyším.Samozřejmě to nejde ani zdaleka srovnávat s tím co mám doma.

hobo

@hobo

V pohodě.. Já jsem jen obyčejnej divák, já bych něco extra nevyužil a možná ani neocenil.Bylo by to zbytečný.. :))

radek79

Doufám

že jsi z mé reakce na tvuj uvodní dotaz a vyšplhanou cenu pochopil značnou dávku ironie. ;)

hobo

@hobo

já komentuji počet repráků v bedně,ne počet potřebných beden

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@black13a

Veď práve, tu každý pochopil môj postoj a názor okrem teba.
Čím to asi tak bude?!

MasterSef
Registrace: 3/2023
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra