![]() |
|
Mimo mísu:Soundbar k TVNazdar,chtěl bych se zeptat na názory a typy na levné Soundbary.Tak kolem dva a půl tisíce.Díkec.. |
radek79
Registrace: 7/2022 Příspěvků: 586 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75 | |
![]() |
|
@pierrepetrno já jsem to špatně pochopil,protože v prvním tvém příspěvku chybělo to slovo o počtu repráku v bedně.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@RudoMSuper, lépe bych to nenapsal. Budu objíždět bazary na vozýčku jako Švejk, když mám doma aparaturu origoš 5.1 za 60 litrů a propojovat "serioparalelně" bedny. Ono s @MMorous se nemá cenu zahazovat. Tam je to pak na dlouhé dopisování. Ale on má teď jiné starosti. Neví jak nastavit nulový bod u motoru na rovníku a bude ještě vymýšlet dvoumotorový závěs na parebolu. Ale on se poradí se @sky59 a dílo bude dokonáno.👎Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@radek79Já bych se na to podíval asi takto: Otázka zní "Proč." Proč Tě zajímá soundbar do 2000,- tisíc. Jestli přes něj chceš poslouchat hudbu nebo chceš zlepšit zvuk z televize, případně nahradit stereo aparaturu něčím menším. Předpokládaný účel užití a nároky kladené na kvalitu zvuku, to jsou měřítka, podle kterých je možné se někam dostat.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@mildetak ať si honěj nulový bod,když na něj mají výhled,já jsem popsal možnost mít motor a zrovna nulový bod ve stínu ,třeba domu naproti |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
@radek79Stránka nenalezena |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@radek79Pochopil jsem, že máš celkem slušnej aparát a chceš něco malýho. Já řešil podobný případ do dětského pokoje, a protože ty soundbary nejsou právě levný, tak jsem sehnal asi za litr placatýho Thompsona, je to typ DPL 907, má to FM radio a DVD, poslal mi k tomu i repráky se SW, použil jsem to na 2.1, repráčky si dáš kam chceš ale víc od sebe, než umožňuje soundbar a máš celkem slušný stereo.Děti odrostly a mám z toho pracovnu s Kompem, když u toho sedím, poslouchám rádio. Když pustím telku tak to přepnu a zvuk je úplně jiný než z televize. Dá se to i různě nastavovat a spokojenost. Mám repro i vzadu, ale protože je to malá místnost cca 4x4 m, tak jedu jen 2.1 |
MMorous
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Soundbar k TVA pana Milde a pada RudoM bych se rád zeptal, jestli už někdy tady na tomhle fóru někomu poradili konkrétní dobrou radou. Moc tomu nerozumím, ale jen bych podotkl, že jsem nedávno vyhodil SW Magnát a koupil 2 nové, buzené z FL a FRK serioparalelnímu zapojení bych napsal asi toto. Mám kamoše, taky chytrej. Vyhlédl si do druhé zóny 2xrepro asi za 6 litrů a chtěl to napřed odzkoušet. Nainstaloval jsem mu na zkoušku 2 x 6 repro na stereo, propojil to tak, aby to dalo ohmy a hrálo to jako víno. Přes stereozesilovač asi za 12 litrů. Tady bych rád podotknul všem audiofachmanům, že kvalitní stereozesilovač hraje jinak než 5.1. Hrálo to pěkně, ale hůř to vypadalo. Kamarád potom koupil bedny asi za 4 litry, jenomže mu poslali nějaký regálovky, který se dávají dozadu k 5.1 a byly to dvoupásmovky a hrálo to příšerně. Daleko hůř než ty moje, který jsem si potom odvez zpátky domů. Osazení bylo asi takhle: Dole třípásmová bedna s basákem, na tom třípásmový Fhilips z burzy za 200,- nahoře přední repro z nějakýho domácího kina, myslím Genius |
MMorous
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Soundbar k TVOprava 2x 3 bedny celkem 6 ks, dohromady tam bylo asi 16 nebo 18 repráků |
MMorous
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Soundbar k TVMoc tomu nerozumím, ale těm co tomu říkají že tomu rozumí a ostatním zájemcům bych prozradil, že sloupy Sony a Yamaha obecně moc nehrají.Osobně mám sloupy Dali, velmi kvalitní repro, a naposled jsem koupil FOCAL CHorus 726, dal jsem za ně 42 litrů a k tomu 2 z LF a LR buzený SW. Ty Focaly jsem vybral podle barvy zvuku a směrovosti. Některý bedny jsou víc směrový, z Focalů se audio krásně řine po celým bytě. A mají výborný střeďák. Ostatně každý chválí to svoje . . . . já chválím tohle. - A ty Thompsony co máme v děcáku, ty jedou přes 20 kHz., testovali jsme to přes nějakej tester s Tube, na 3 lidech, kteří seděli v předsíni za rohem cca 3 m od dveří pokojíku. |
MMorous
![]() |
|
@MMorous20Khz to si užiješ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrAle kecali jsme a popíjeli a poslouchali muziku a hecovali jsme se kdo líp slyší. No a brácha si sed do předsíně a já pouštěl a zastavoval a on říkal slyším - neslyším. No a za tejden přišli kluk s holkou a taky. Generátor končil na 22 a oni slyšeli pořáde. Já končil asi na 13ti. |
MMorous
![]() |
|
@pierrepetrChodím léta fotit kapely a každý rok je to u těch amatérských se zvukem horší a horší. Dělají to zvukaři, hlavně Ti mladší, samej digitál a bezdrát, důležitě pobíhají s tabletem na dálku a jediný co umí je stáhnout výšky aby jim to nevazbilo. Žádný echo, žádný prostor. Jejich výšky odhaduju tak na 4-5 kHz. Hlavně že je slyšet basa a booster. V Plzni je teď v módě směrovat bassreflexy do publika křížem |
MMorous
![]() |
|
@MMorousono který nástroj vydává 22khz?? |
pierrepetr
![]() |
|
@MMorousjá jsem slyšíval řádkový rozklad CRT 15625hz |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNetopýrPravda je taková že okolo každý frekvence jsou harmonický. To dělá ten prostor. Každej slyší jinak, ale ten prostor je nahoře. Ještě nad stereem. Jasně že prostor děla stereo ale ty obálky to okoření. I v blbej garáži na obyč repráky a starý autoradio když dáš kaloteny za 2-4 mF tak je to jinak. Zkus a uvidíš. Já na to mám 2 audia, Adelle-Someone like you - live at the Royal .. a ..Pavarotti & Celine Dion/ I hate you then I love you Další věc je citlivost repro atd, ale to už odbíháme a někdo by to zase nemusel vydejchat |
MMorous
![]() |
|
@pierrepetrI na starým An Engel od Kelly Family je krásně poznat echo a barva zvuku, když to trochu hraje |
MMorous
![]() |
|
@MMorousto bych souhlasil,že ty harmonický dělaj prostor,ale musí je ucho slyšet,když ho zařízneš stářím na 14000hz,tak ty harmonický prostě neslyšíš a prostor je taky v pr.d.eli |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrJasně souhlas. Ale otázka je, jestli ty výšky zařízení umí a jakou mají úroveň. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousto je to nejmenší,uši jsou nevratný problém |
pierrepetr
![]() |
|
@MMorous"sloupy Sony a Yamaha obecně moc nehrají"Uplny suhlas. Ked som kupoval moju audio zostavu, stravil som vela hodin pocuvanim muziky v posluchovej miestnosti, vybudovanej naozaj kvalitne. Na kazdy posluchovy den (boli 4) mi pripravili 5 parov stlpovych reproduktorov a tie sa dali prepinat online. Vsetko zname znacky SONY, Yamaha, JBL, Canton... Bolo az neuveritelne, ake rozdielne zvuky a farby zvukov vychadzali z tych reprosustav. Pamatam si sklamanie prave zo SONY, Yamaha a JBL, lebo vtedy som mal v povedomi, ze prave taketo nieco si musim kupit. Nie. Jednoznacnym vitazom sa stali stlpy znacky Tangent, ktoru som dovtedy vobec nepoznal. Naozaj hraju perfektne. Bohuzial, vtedy sa Focal-y u nas neobjavovali, takze neboli posudzovane. Ale bol som nedavno na predvadzani audio v Melody Shop-e v Ziline a tam som zasol nad ich zvukom. Tam boli vitazom repro znacky Vivid Audio, ale tie su uplne mimo - par stoji 58.000 Eur (nie, nie je tam chyba). A potesilo ma, ze na tretie miesto som dal akusi dansku znacku a chlapik z Melody Shop mi prezradil, ze to su nastupcovia tiez danskej firmy Tangent, ktoru pohltili ![]() |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 830 |
![]() |
|
@Jean RenoNo vidíš a já mám AQ 315..![]() ![]() |
radek79
![]() |
|
@radek79Teketo?AQ 315 Bazar Bazos.sk: Predám AQ 315. Parametre: žmýkanie 1400 rpm, objem 7kg, spotreba A+, aquaStop, maximálna hlučnosť 46 dB. Je možné aj odskúšať. Cena novej 1000 EUR. ![]() A teraz vazne: Podla parametrov vyzeraju velmi dobre. A asi aj zneju dobre, ked sa nimi chvalis ![]() |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 830 |
![]() |
|
@Jean RenoVýborný a přínosný příspěvek. Moc hezky napsáno. Při výběru jsem postupoval podobněA ještě dezert Laboroval jsem taky se Sw. Běžně je na zesíku nebo AVéčku 1xSW out. Co s tím. Se starším Thomsonem mi poslali tepráky i se SW, vše za litr, jak jsem už psal a někdo se tomu diví. Jeden SW/pasivni - úplně stejný jsem už měl. Napadlo mi zprovoznit oba a protože paralelně bych to mohl odpálit, zkusil jsem je dát na jeden výstup do serie. Kdyby mi o tom někdo vyprávěl, poklepu si na čelo, ale ono to kupodivu hraje a docela slušně. Mám to v děcáku a hraju na to FM radio a TV U aktivního bych to samozřejmě nezkoušel . Tam jsem to řešil jinak. Protože jsem zatím nechtěl měnit Onkyo aby mělo 2x SW out, a Magnát byl větší než jsem potřeboval, Onkyo jsem nechal a Magnat vyhodil a obstaral si 2x SW cca 23x23 cm, který se budí na třídrát přímo ze sloupů. Souprava se naladí přes menu Audyssey Calibration v Onkyu bez SW, ty se zapojí až po kalibraci a doladí podle sluchu. Repro do podlahy přes nožičky 2,5 cm mají průměr 15 cm a hrají úžasně, lepší než Magnat a jsou 2. I přes obyčejný FM to při některý dobře nahraný muzice třeba Country ,kde byl pravej dřevěnej kontrabas kmitaly okna a musel jsem to dát vejš, aby mi to neutrhlo bránici. |
MMorous
![]() |
|
@radek79Mrkni na ten TCL S642W, jak jsem ti výše napsal... |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
@john72Jo jasně, díky. |
radek79
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75 | |
![]() |
|
![]() |