![]() |
|
Koncesionářské Poplatky-osvobozeníMam nevsedni dotaz pro zdejsi znalce lstí chvatu a hmatu.proste da se z toho nejakou rozumnou ale ucinnou cestou uniknout ? da se z toho nejak vyvlect ? vim ze existuje osvobozeni pro socialne slabe, vim ze existuje jakesi osvobozeni pro nevidome, ale to je porad malo, a v teto situaci nepouzitelne. jedna se o cizince, ktery v Cechach zije vice nez dvacet let, ma tady povoleni, ma tady trvali pobyt, a ma na sebe napsanou elektrinu. existuje nejaka ucinna moznost jak by se z toho svinstva mohl osvobodit nebo nejak vyvlect ? samozrejme muze napsat cestne prohlaseni, ale to asi v teto situaci neni uplne to co by zabralo. a od Ledna navic bude vsechno jinak a mnohem horsi. takze, je nejaka varianta, nebo jak to resite vy ? dekuji uctive a dekuji mnohokrat. |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 448 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
@mildeno o to mi prave jde, aby mu nedali nejake platby zpetne. takze pouze se ted prihlasi dobrovolne k nove platbe a vsechno bude o.k.jinak samozrejme PŘÍMÁ platba na ucet ČT. ja to mam taky tak. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@Fanyna konec tvého příběhu je stejně vždy mnohonásobně dražší exekuce. Pořád nechápeš, že pokud je v těchto případech opora v zákoně, tak tahá neplatič za kratší konec. Nedej bože a tebou zmíněná fotovoltaika je na dotace, mikrozdroj nebo nenahlášená. V případě dotací přestanou plnit dotační podmínky nebo jedou na mikrozdroj a ten v povolení má taky elektroměr.Na ofgrid je pak jiný formulář. Těch generátorů je minimum. Pokud chceš se systémem vy(nevhodné slovo), musíš znat zákon. Bohužel ale ty ani nechápeš , že pokud ti napíši paagrafové znění zákona, tak ty to bereš že jsem zastáncem zákona. Tak ti to vysvětlím po lopatě. Poplatky neplatíš do té doby, než tě vyzvou a ty jen dáš čestné prohlášení, že nemáš TV (hledíš na mobil a případně streamuješ na monitor bez tuneru)a pak následně se za měsíc můžeš přihlásít k placení poplatků. Od nového roku to bude pravděpodobně jinak.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@Bohemia czNapsat že nemá TV, hlásit to nemusel a pak se následně přihlásit k placení. Na ČT v otázkách máš uvedené:Nevlastním žádný TV přijímač, musím podat čestné prohlášení?Pokud nemáte televizní přijímač a nejste veden v evidenci TV poplatků jako plátce, tak ne. Pouze v případě, že obdržíte výzvu České televize jako neevidovaný poplatník na základě dat energetik, je třeba do 30 dnů zaslat čestné prohlášení, že nejste vlastníkem ani uživatelem televizního přijímače. Poplatníkem také nejste, pokud na výzvu České televize sdělíte, kdo je z Vaší domácnosti evidovaným poplatníkem. Dále je tam:Ze zákona je poplatek vázán na vlastnictví televizního přijímače. https://poplatky.ceskatelevize.cz/otazky-a-odpovedi/vypis |
RAFI007
![]() |
|
@RAFI007díky, řeknu mu to. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@Bohemia czJak jsem vypisoval formulár tak jsem napsal že mám tv 2 měsice novou. To me dali zpetne zaplatit bez pokuty a pak jsem pokracoval s platbou1 az do dnes.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Koncesionářské Poplatky-osvobozeníA jsou domácnosti co nemají žádný elektroměr a elektřinu mají a místo televizorů používají monitory nebo projektory. Jediným řešením by bylo vše povinně kódovat včetně eučt24 a bylo by po dohadech a povinně platit to co nechci..![]() ![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 637 |
![]() |
|
RE: Koncesionářské Poplatky-osvobozeníV niektorých krajinách koncesionárske poplatky sú a v niektorých nie. Je úplne jedno či ich platíte alebo nie. Ak ich zrušia, tak verejnoprávnu tv budete financovať tak či tak. Tých 215 Kč od vás štát vyberie iným spôsobom.Inak u nás keď sa platili koncesionárske poplatky, tak boli od ich platenia oslobodení napr. dôchodcovia, ale pokiaľ v spoločnej domácnosti žila osoba v produktívnom veku, tak ten dôchodca - majiteľ nehnuteľnosti a platiteľ účtov koncesionárske poplatky platiť musel. Koľko je takých domácností, že deti, ktoré si nezaložia rodinu ostanú bývať v dome alebo v byte rodičov? Veľa.... Samsung QE55QN95D, Skylink Premium
|
Montevideo
Registrace: 5/2023 Příspěvků: 1 136 |
![]() |
|
@MontevideoA to je načo dobré, čo si teraz vyklopil? Na Slovensku koncesionársky poplatok nie je, tak čo riesíš?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
@FanynTobě fakt není pomoci. Neplatíš za to že něco sleduješ, ale ve své podstatě "daň" za vlastnictví přijímacího zařízení,které návrh novely navíc přizpůsobuje stávající realitě.Viz....rozšíření okruhu poplatníků - platit by nově měla každá domácnost či firma, která vlastní alespoň jeden chytrý telefon, počítač či tablet. A máš vymalované. Pak stačí obeslat na základě vyžádaných seznamů od provozovatelu internetu další lidi jak u elektroměrů a vytěží stát další statisíce plátců.![]() |
RAFI007
![]() |
|
@peterskNiektorí sa sťažujú, že musia platiť a keby zrušili konc. poplatky tak štát si tú sumu od nich vyberie inou formou. A uviedol som príklad ako boli-neboli u nás dôchodcovia od poplatkov oslobodení.... tak asi nato🙄Samsung QE55QN95D, Skylink Premium
|
Montevideo
Registrace: 5/2023 Příspěvků: 1 136 |
![]() |
|
No nevím....Bydlím od 1990 ve vlastním. Nikdy po mě nikdo nic nechtěl, nikdy jsem nezaplatil ani korunu. Žádná výzva, žádná složenka, žádná obsílka.... |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 422 |
![]() |
|
RE: Koncesionářské Poplatky-osvobozeníNěkteří zde mluví o sobě poutavě..![]() ![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 637 |
![]() |
|
@mildea to je prave ten problem-zpetne-a tomu se chceme vyhnout, takze jedine to cestne prohlaseni a novy poplatnik. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@Bohemia czNo jak myslíš. Tak tam napíše že tu tv koupil tento měsíc.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@Bohemia czhttps://poplatky.ceskatelevize.cz/ucet#loginVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@Bohemia czprečo sa chceš pridávať k rusom? u nás neplatí koncesie nikto priamo, platí sa zo štátneho rozpočtu a tam prispieva každý , nikto sa tak nevyhne platbám, naviac mnohí majú príjem signálu cez nejakú službu takže to platí 2x, u nás sa už nedajú kúpiť sat karty zdarma len pre televíziu , rozhlas sa vysiela cez sat zdarma |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
@DuzuKde je napsáno, že se chce přidat k Rusům? To je to naše typické a jednoduchá myšlení (pokud se vůbec o nějakém dá hovořit), kdy ten kdo neadoruje politiku €urosojuzu, je automaticky "Agent Kremlu".. ale svět není černobílý... aspoň ale se ti jednodušší snáze vybarví |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 422 |
![]() |
|
@Duzua kdo tady mluvil o nejakem pridavani k rusom ??? 😂 pokud to tedy čtu dobře.Koncesionarske Poplatky bych uplne zrusil, a at se to plati z rozpoctu, tam mi to nevadi.! a samozrejme dukladnou EKONOMICKOU kontrolu na ne. 😂👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@mildefinalni rozhodnuti bude samozrejme na nem, ale ja bych mu doporucil ten postup jak rikam-cestne prohlaseni ze televizi nemam, a nasledne novy platce od Listopadu. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@PepaJožkaNo v tom je ten zakopanej pes,že od 1.1.25 budeš nucenej se příhlásit a platit,nebo se seznámit s exekutorem.![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@Bohemia czJá to pořád nechápu. Proč cestne prohlaseni. Prostě začnu platit poplatek za televizi. Jak jsem to měl jáVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildejak jsi to mel ty ? zaplatil jsi zpetne dva mesice. a tomu ZPETNE se chceme vyhnout. proste to potrebujeme ustrihnout od minulosti. a stejne doposud kouka jen na stream na mobilu a pc. a jen ty jeho zahranicni programy. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@Bohemia czNo tak na to zpětně se vyprdni udělej si u nich registraci a začni platit od to dne. Na co čestné prohlášení. Ptostě jako nový majitel televize.Ja to měl tak že jsem z počátku vzorně platil. Pak některého Silvesra dali na Čt1 o půlnoci reklamu. To mě dostalo. Zašel jsem na poštu, tenkrát ještě Inkaso a televizi odhlásil. To bylo obštrukcí. No a pak jsem asi 10 let neplatil. Upomínky přišly 3. Nechal jsem ležet. Ale pak mě to nedalo a tv jsem přihlásil už ne na Sipo ale přímou platbou Čské televizi a rozhlasu. Při přihlašování žádný problém. Měl jsem strach ze zpětné pokuty, ale nic takového nebylo. Teď mám klid na duši😀 Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildeno nejde o me, ja platim uz spoustu let, i kdyz velice nerad, predal jsem mu vsechny informace z diskuze a on se rozhodne sam jak to udela. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@Bohemia cza čo je toto? napísal si 10.10.19:13a co bude po volbach 2025 ? mistře. vyhraje brbliš, zrusi koncesionarske poplatky, a pridame se k rusku, krasna budoucnost 😂👍 |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
![]() |