Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Výmena Technisat DIGIT HD8-SX

Dobrý deň. Tak sa nám po veľa rokoch začína kaziť prijímač Technisat DIGIT HD8-SX. Ide v ňom iba Skylink. Teraz sa ale neviem rozhodnúť aký prijímač kúpiť. Vedeli by ste mi prosím poradiť a trochu navigovat do akého zariadenia ísť? Jedná sa mi hlavne aby v ňom v pohode išiel Skylink, mal jednoduché ovládanie a v neposlednom rade aby mal kvalitný obraz. Prípadne displej so zobrazením názvu stanice by bol samozrejme výhodou.
Ďakujem

malypeto
Registrace: 1/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

@john72

Čeká mě to asi taky, chtěl bych se zeptat: Když budu mít na VU nastavený Fastscan, můžu si udělat oblíbené s vlastním pořadím programů?

torny
Registrace: 3/2018

@torny

Upřímně, nevím, jak se to bude chovat.
Třeba tady poradí někdo, kdo s tím má větší zkušenosti...
FastScan má různé možnosti nastavení. Od zachování pořadí, číslování a názvů stanic podle tabulky SkyLink FastScan, až po nějaké naladění všech programů seřazených abecedně bez očíslování.
Z takového seznamu si pak můžete přesunout programy, které chcete do svojí vytvořené oblíbené skupiny. Ale jak se tam budou řadit, nebo číslovat to netuším.
Já jsem si naladil SkyLink podle tabulky FastScan se zachováním pořadí, číslování a názvů stanic. Vytvořil se mi seznam stanic SKYLINK CZ. V něm jsem si upravil pořadí podle sebe. Aby se mi nezměnilo, vypnul jsem v nastavení FastScan...automatický FastScan...
Teď když dojde k nějaké změně ve vysílání, tak ručně proladím transporder na kterém se nacházejí přesunuté, nebo nové programy, ty se mi uloží do seznamu VŠE, nebo Last Scanned a odtuď si je přesunu do seznamu SKYLINK CZ.
Taky se to může lišit podle instalované Image. Já mám OpenPLi 8.3 , jinak to může být u VTI, či OpenATV.

john72
Registrace: 7/2011

@john72

A ktorý z tých image je taký naj? Či každý má nejaké plusy a mínusy?

malypeto

@malypeto

Nejrozšířenější pro VU+ je VTi. Pokud budete to VU+ kupovat, zvažte VTi. Prodejce nabízí taky OpenATV. Zhlédněte na Youtube nějaké videa pro porovnání...
Já jelikož mám staré méně výkonné VU+ Zero, jsem na něm vyzkoušel všechny možné dostupné Images a nejrychlejší a uživatelsky přívětivé se mi osvědčilo čisté OpenPLi.
Ale sto lidí, sto chutí. Každému může vyhovovat něco jiného.

john72

RE: Výmena Technisat DIGIT HD8-SX

Ešte predsa mam otázku. Píšu ze ma tuner DVB-2SX.Dokaze naladiť aj programy DVB-S?
Ďakujem

malypeto

Určitě ano... :8)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

RE DVB-S2

Tak funguje to takto:
DVB-S2X dokáže DVB-S2X, DVB-S2, aj DVB-S.
DVB-S2 dokáže DVB-S2 aj DVB-S.
DVB-S dokáže len DVB-S.
Podobne je to aj pri DVB-T:
DVB-T2 dokáže DVB-T2 aj DVB-T.
DVB-T dokáže len DVB-T.
Podobne aj pri formátoch obrazu:
Prijímač HEVC dokáže: HEVC, MPEG-4, aj MPEG-2.
Prijímač MPEG-4 dokáže MPEG-4 aj MPEG-2.
Prijímač s MPEG-2 dokáže len MPEG-2.
Teda ten vyšší dokáže aj všetky nižšie, ale nie naopak.
Technológie od najvyššej sú:
DVB-S2X - DVB-S2 - DVB-S
HEVC - MPEG-4 - MPEG-2
DVB-T2 - DVB-T
Asi tak.

LukyT
Registrace: 8/2024

@LukyT

Super vysvetlene. Aj som si myslel ze to tak je, ale pri pátraní po nete som sa stratil v tých popisoch. Ďakujem

malypeto

Ještě k těm image. Já na VU+ mám odzkoušené zde již uváděné image - VTI, OpenATV i OpenPLi. U VTI je vývoj ukončen a asi dva roky už žádná aktualizace neproběhla přesto pro běžného uživatele funguje vše bez problémů. OpenATV aktualizuje hojně a pro Uno 4K je myslím už i verze 7.5 . OpenPLi občas nějakou aktualizaci taky vydá. Myslím, že kterýkoliv z těchto tří se dá v Unu v pohodě použít. Další věcí je doinstalování vhodného skinu. Já preferuji Shamannův „ přeplácaný „ Full HD Glass 17. :))

hrotik
Registrace: 1/2024

@hrotik

Výše zmiňovaný prodejce instaluje VTi a OpenATV. malypeto by rád přešel z Technisatu na VU+, tak má na výběr z těchto dvou. Já bych mu doporučil VTi, nebo ta grafika a uživatelské prostředí se více podobá tomu z Technisatu. Samozřejmě, že i OpenATV si může přizpůsobit, jak je libo, ale do začátku, než se s tím seznámí mu bude bližší VTi.

john72

@john72

Prostředí Technisatu neznám ,ale je fakt že u všech třech VU+ které doma používám jsem se po různém laborování k tomu už nepodporovanému VTI nakonec vrátil. Rodina je už roky zvyklá a vše zatím funguje.No,snad bude malypeto spokojenost s tím Linuxem. ;)

hrotik
Registrace: 1/2024

@hrotik

No sám som zvedavý ako budem s tým Linuxom prežívať trápenie.

malypeto

@malypeto

Jaké pak trápení? Všechno bude nastavené. Roky na to nebudete muset sáhnout, jestli si to sám nerozhodíte.
Základní nastavení a ovládání toho přijímače není o nic složitější než u jiných přijímačů, ani toho Vašeho Technisatu.
Jednoduše, nechoďte do systémových nastavení, kterým nerozumíte a neměňte tam nastavené hodnoty.
A kdyby náhodou, prodejce Vám pošle nový Image, který podle návodu nahrajete do přijímače. Je to otázka několika minut.

john72
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra