Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Astra 28.2 UK beam změna frekvencích na 8PSK

Některé frekvence v UK beamu se mění na 8PSK.

LONDON SKY
Registrace: 1/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

@LONDON SKY

(pokrač). tak v pozdním jaru (třeba +10 stupňů) není příjem se stejným S/N. Už jsem to zde psal. Ani pro tyto kmitočty, na kterých přijímáme TV satelity, není ionosféra zcela bez útlumu
a pracovně předpokládám, že s intenzitou slunečního ozáření útlum - byť jen málo - roste. Ale to málo může klidně znamenat při těchto hraničních příjmech klidně pozorovaný rozdíl. Pozorování kvality příjmu totiž koreluje s tím, že kolem zimního slunovratu je u nás intenzita slunečního svitu a tedy i ionizujícího UV záření mnohem slabší, než v období slunovratu letního. (Model: svítíme li na list papíru s textem hodně z boku, je šikmo jdoucími paprsky méně ozářenm než ze setejné vzdálenosti, ale při menší odchylce od kolmice s ozářeným papírem).
Opakuji - je to jen má teorie, konkrétně s družicovým příjmem jsem žádný článek na toto téma na netu nenašel. Ale jiné vysvětlení ročního cyklu mě nenapadá. Pak tu máme i 24 hodinový cyklus proměn kvality příjmu a to je další fenomén, ale o tom všem se tu už psalo (drobné kývání satelitu a "zametání" postranním lalokem, občasné výrazné změny při korekcích polohy umístění družice...).

DPetr
Registrace: 2/2014

@rom2005

Nedělám z toho vědu.Odmontoval jsem nohu motoru.Vykoukne na tebe hřídel s otvorem pro šroub.V ose hřídele jsem připevnil Invacom pomocí jednoduchého držáku typu co dům dal.A celé to položil na ten jekl určený pro konvertory na 240 Prodelině.Upevnil.Feed se točí v objímce kluzně bez ložisek.Nad to jsem dal Plexi co prodávají jako ochranu LNB před deštěm a sněhem.Zatim ovládám pomocí druhého tuneru.Nevynikam super manuální zručnosti.To co udělám já zvládne každý.Cenu za dizajn určitě nezískám ale to je mi šumák.Funguje to a za pár šupů.Jestli to chceš vidět není problém.

triumph
Registrace: 4/2010

@rom2005

Jo,ta Prodeline je ofsetka.Na středovou anténu držák teprve dělám.

triumph
Registrace: 4/2010

@rom2005

Romane, pro ovládání skew jsou stále použitelné staré Echostary, nejlépe AP 3000 IP..jak se s natáčením LNB popasují Angláni, se mrkni na známém foru, které znáš..taky mastí homemade jak my..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

RE: Astra 28.2 UK beam změna frekvencích na 8P...

Mockrát děkuji za příspěveky k UK spot beamu a přeji dobrý lov TV kanálů v UK spot beamu.

LONDON SKY
Registrace: 1/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra