, sekce: Zkušenosti | |
50-60HZ nebo 100 a více HZPro sledování sportu a filmů je potřeba teda který tv s jakými hz?Hisenze napíše 50-60 hz a zbytek dopočítá čip nebo program "AI sportovní režim" V Datartu je článek 100hz a výše. Tak jak to prosím je? Vysvětlí to někdo fungovaný?? Dík |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 581 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129 | |
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZ@milde napsal: "Jestli teda tomu dobře rozumím, tak při závodu motorek jede jezdec na dvou motorkách?"Nee proboha :-), projevuje se to jen u skoků na lyžích, ten engine takovou scénu prostě nedává správně a u lyží se vygeneruje takovej jako dvojitej obrys :-) ..... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 613 |
@EnikTo Ti vysvětlím tak, že televize 100 Hz je úplně jiný přístroj než 50Hz. A k blikání - zkus si pod starou standardní zářivkovou trubicí kmitat rukou zleva doprava a při určité rychlosti jasně vidíš snímky. Princip stroboskopu.A k TV - např. vlajková loď SONY XR-65X95L má vybavení a SW, že se o tom levným 50Hz může jenom zdát. Např. fotbal - standardní míč pomalovaný logem na levný 50Hz vidíš jako kolečko, na menší obrazovce jsi rád že ho vidíš vůbec, na kvalitním velkým přístroji vidíš i v pohybu, že tam je logo a dokážeš ho identifikovat. Sony tomu říká Motion Flow XR. Další parametr je odezva. Jenomže tohle vysvětlovat někomu, kdo doma kouká na 50Hz š**t za 12 tyček s úhlopříčkou 40 palců nelze. A k tomu že někdo tady psal když pošlu ze satelitu/Vu+Uno 4KSE/ do HDMI 3840x1920, že to degraduju, tak jenom podotýkám, že to není pravda. Za prvé je to nato, a za druhé je všeobecně známo, že SONY má nejlepší upscalink. Poč a jak to funguje lze snadno dohledat na Internetu. Chápu že z logiky věcí při jednoduché úvaze vyplývá cos napsal, ale znovu bych podotknul, že TV 100Hz 64palců 4k je úplně jiný přístroj než nějaká šun*a 50Hz, HD 1280x720 40 palců, navíc v provedení nižší třídy za pár korun. A to nepíšu o hlasovým vyhledávání, audiu, možnostem v nastavení a celkové kvalitě. Byl jsem 3 týdny v lázních a na pokoji byla telka, když dávali světový pohár v lyžování, tak dodatková okna s časy a vypisy jmen se nedala přečíst, při tenisu si míček místy neviděl, v hokeji to samý. Např. O2TV když dávají ligu jako multiscreen, tak si to vůbec nedovedu na malé obrazovce 50Hz nějaké pochybné značky nejnižší třídy představit. Samozřejmě že když si pustíš Ulici a zajímá Tě jenom děj, nebo zprávy, tak je to asi jedno. I když ten proužek dole ve zprávách ... je to na hraně. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 240 |
@petr33No to máš pravdu. Tu měli rodiče. Kupoval jsem ji od ruských lampasáků ve Vysokém Mýtě. Měli tam základnu. Naši ani v obýváku nemuseli topit. Pak už po delši době byl obraz jednobarevný a to do fialova😄Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
@JantarsJo já vím, trochu jsem si musel udělat srandu. Aby to tady nebylo pořád jen o hádání a dohadech.🤣Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
@MMorousHuha to si sa rozpísal. Sony je najlepšia telka, aspoň ja som z toho vyrozumel. No ubezpečujem Ťa, že nie. Čínske značky už dávno predbehli Sony, bohužiaľ.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 277 |
@MMorousTak samozřejmě nemůžeš porovnávat lázeňskou nebo nemocniční televizi s domácí. Tam ti nehodí na každý pokoj Sony 65". Kam by přišli. Tam se jezdíš léčit a ne koukat na tv. A já třeba vydám do obýváku jen 55". Není ve stěně. A taky se koumám ze 2 metrů.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Jasně hoši.Teď už v tom mám jasno, jak v pravé poledne. Jenže jste ještě zapoměli na bezkyslíkatou měď v kabelech a pozlacené konektory. To taky dělá hodně!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 680 |
@EnikNo zrovna nedávno jsem měnil HDMI 2.1 kabely mezi televizí, satelitem a počítačem. Kabel po 800 Kč. Celkem není nic poznat. Ale ten pocit🤣Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
@peterskZartujes, vsak? Myslis nejake TCL, Hisense alebo uplnu spicku Changhong? :-)UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 078 |
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZChanghong se přejmenoval na CHIQ. Koupil jsem máti LCD TV CHIQ k loňským vánocům. Cena téměř poloviční proti SONY, navíc 4 roky záruka v ALZE, obraz nejde zkritizovat, zvuk jakž takž. Ještě se uvidí kolik vydrží. Kdybych potřeboval novou TV, zrovna CHIQ-u bych se nebál, ovšem nikdy neberu nejnižší modely. Hisense neznám reálně, ale má to být luxusní značka ...DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 642 |
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZMůžete mi někdo vysvětlit, jak souvisí vyšší jednotka frekvence s čitelností loga na míči? Pamatuji si, když jsem koupil 1. full HD televizi, tak se hrál zrovna Roland Garos. Z bílé kuličky se stal žlutobílý míček. Chodili se k nám na to dívat známí. To byla 32palcová placka, 50 Hz. Něco mi tu nesedí. |
F4turbo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 2 217 |
@F4turboTa lopticka totiz musi byt v pohybe, potom to zistis...UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
@peterskcinske znacky uz danvo predbehli ty uznavavane a mimo jine SONY ? a jestlipak vis jaky je rozdil mezi normalni tv napr Sony, Panasonic, a tou Cinskou-no vubec zadny,na obouch vfsechny jsou ty stejne vymozenosti a funkce akorat ze na te cinske vubec nic z nich nefunguje-stary ale stale pravdivy vtip 😂👍 |
oumuamua
Registrace: 3/2024 Příspěvků: 338 |
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZ65¨ za 17990,-, 55¨ za 14900,- s 3-letou zárukou. Je to za 1/3 sonky, po záruce v případě poruchy vyhodí. Pravděpodobně asi všem zastáncům nejvyšších modelů SONY stojí před barákem nejvyšší řada Audi,Mercedes atd. Slávista se ale neptal na nejlepší TV bez omezení rozpočtu. https://www.cena-vykon.cz/porovnani-televize/hisense-65u7kq-vs-sony-bravia-xr-65x95l/ |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 976 |
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZJeště bych dodal že Sonku koupíš, nastavíš účet a díváš. Na továrko. Nemusíš nic nastavovat jako u LG přes obrázky. A to byl nejvyšší model OLED65G3 za 60 tyček, teď šla dolů na 40000. |
MMorous
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZSorry jsem to nechtěně odmáčknul. Samozřejmě že později třeba jemně dolaďuješ podle vkusu, osvětlení a barvy v místnosti at., ale základní nastavení Sony je dost dobrý a koukatelný. Hlavně pro ty co se bojí sahat do menu a nejsou zběhlí v pojmech |
MMorous
@MMorousVše je hlavně o nastavení a zdroji signálů,je to jedno,jestli je dražší nebo levnější televize,oči se i tak přispusobí |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 166 |
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZ@black13a: Ty se díváš na tenis, při kterém se míček nepohybuje? Baví mě číst reakce, které nereflektují kvalitativní skok čínských výrobků, nejen tv, za poslední roky. |
F4turbo
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZ@Prosat: Plně souhlasím. |
F4turbo
@peterskPresne tak, cinske znacky su uz daleko pred Sony a spol. Sony je uz minulost, coskoro ich postihne osud "slavnych" znaciek, ako Sanyo, Aiwa, Akai, Maxell, JVC, Toshiba, Technics atd, atd...AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 583 |
@LucaBrazzado výčtu je potřeba přidat televize Philips, které vlastní se 70% ve společném podniku TP Vision čínská společnost TPV Technology se sídlem v Hongkongu. https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/philips-se-zbavuje-vyroby-televizoru-preda-ji-cinanum.A120402_100640_eko-zahranicni_neh |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 976 |
@LucaBrazzaNo to urcite. Mozno tak nizsia stredna trieda, pretoze cinske modely ponukaju vyssiu vybavu za nizsiu cenu. Ale vsetko to ma za nasledok nedostatocnu vystupnu kontrolu, vyssiu poruchovost, nekvalitne materialy a lacne spracovanie, obrazovky nizsej kvality, horsi uzivatelsky komfort, nevyladeny software a pod.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZJe to široké téma, je tu vidět ta krátká paměť mnohých, a přání jiných, aby byla pravda to, co si přejí aby byla .....Kdo pamatuje počátky LCD TV, tak to rozjely korejské a čínské značky. Ty tradišní západní a japonské měly za to, že LCD TV se nikdy nebudou vyrábět. Když zjistily, že jim ujel vlak, musely se spojit s těmi korejskými a čínskými značkami. Co si tak rychle vybavím, tak Philips s LG, SONY se Samsungem atd... SONY, kdysi špička ve spotřební elektronice, se samo rozhodlo, že lepší kšeft pro ně je Playstation a podobně, a TV a HI-FI hodilo na druhou kolej. Mimochodem známý dělal svého času v brněnské firmě Wistron, kde na stejné lince agenturní pracovníci skládali TV čínských značek typu ChangHong ataky konkrétně SONY. Jeho dali na pozici kontrolola hotových TV, aniž by k tomu měl jakékoliv předpoklady, či vzdělání. Ten ChangHong dnes vyrábí TV a jiné pod značkou CHIQ, a TV se vyrábí v ČR - Nymburk DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
@geronimohKorejci ano, ale urcite nie Cina. No a na uplnom zaciatku boli lidrami Japonci, hlavne Sharp. Az neskor sa hlavna vyroba presunula do Juznej Korei.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
RE: 50-60HZ nebo 100 a více HZSHARP se tehdy spojil s čínskou CEC - China Electronics Corporation, aby jim neujel vlak v LCD TV. Mimochodem dnes vlastní SHARP tchajwanská firma FoxconnNáhodou jsem narazil na informace, že pro mně málo známý Hisense byl v roce 2023 2.největší výrobce TV na světě. První Samsung, třetí TCL .... DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |