Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50DU71

Nazdar,chtěl bych se zeptat,jakou značku TV by jste preferovali.Samsung má díky OS Tyzen širší podporu aplikací.JVC má prý obraz podobný jako plasma.Sleduji spíše normální vysílání. ;)

radek79
Registrace: 7/2022
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...

Já koupil PDP v roce 2011 - Panasonic TX-P46VT20E - tehdy se nevěřilo, že by nové TV vydržely 7 let, a kupodivu ještě hraje, bez toho že bych viděl nějakou změnu obrazu, ale fakt je, že po 2,5 roce byla na výměně zdroje. Od té doby bez poruch. Už ji mám jen jako druhou TV doma. Spotřeba průměrná 125W, LCD 46" s CCFL podsvícením co jsem měl před ní brala 115W.
OLED má v něčem obraz lepší, v něčem slabší, jak Plasma, píšu svůj vlastní názor, hlavně pleťové barvy má Plasma přirozenější.
U LCD TV ( Toshiba )jsem si musel po koupi pohrát s nastavením jednotlivých barev, aby z omalovánek byl "normální" obraz. U PDP Panasonika stačilo nastavit sytost barev. U OLED SONY to chtělo chvilku si pohrát s nastavením barev.
Matce jsem koupil LCD CHIQ, ale jen 32" ( větší se ji nevleze do stěny ), a na něm jsem nemusel barvy nastavovat, Číňani to v Nymburce přednastavili na pohodu ....

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

RE: Televize JVC LT-50VU7305 50= Samsung UE50D...

Jo jasný,já se koukám po Tv max cca.do 15 000,- :8)

radek79
Registrace: 7/2022

@petersk

R-70je nejnižší základní model ještě ve velký panelu-to je nápad tohle si koupit
TLC jak který, tu co máme ve sklepě u kamoše nejde seřídit modrá-zelená, ale jinak droid dobrý

MMorous
Registrace: 10/2019

@milde

Samsung je levná spotřební elektronika, nemá např. Dolby vision, byly tam problémy připojit starou věž a jiný. Jinak pro lidi co nepotřebují solidní přístroj dobrý. Někomu se povede, někomu ne. Mě se na krámu obraz líbí, ale nikdy bych si to nekoupil.
Ještě jsme tu nepsali o Loewe, to je zase jiná liga. Měj jsem jí v Německu na bytě, tady to na krámu nevidíš.
Jinak fotím a od Sony mám pár věcí, vím jak se to prodává a co se doporučuje, a hlavně kdo co a jak doporučuje. Když to potom koupíš a vezmeš do ruky, tak teprve poznáš o co go. Jestli někdo doma kouká na plečku za 1o tisíc na 43 palců do nábytku, tak ať se kouká a svoje moudra ať si nechá pro sebe.

MMorous

@MMorous

No ja som nikde nepísal, že som si ho kúpil, len som ich mal možnosť porovnať.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@MMorous

Jo beru. Já jen mluvím z vlastní zkušenosti co mám doma. Zatim šlape 10 let a taky stála tenkrát 30000Kč. Až budu kupovat novou, to bude honička. OLED nechci. A víc jak 55" taky ne. Malý obývák. Jsem rád že jsi se neurazil na moji odezvu a zachoval klidný postoj🤷

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

Víš co, asi 15 let jsem koupil Sony, nebyl to poslední rok výroby a za pár let spadla podpora a přestal jít internet. Důvod - údajně přechod na protokol TCP/IPv6. Od té doby než něco koupím a doporučím, tak čtu.
Navíc mám slušný audio a i levný audio a můžu porovnávat.
Začali mi sem chodit lidi s otázkama co koupit a jak vybrat.
SONY - Sousedovo žena po mrtvici zraku, slzely jí z TV oči. Návrh 100Hz kvůli místu potřebovali 43 palců. Byla drahá a dělal jí jen SONY. Manžel kvůli tomu oběhl všechny krámy v Plzni a nakonec koupil. Starej HDMI jsem vyhodil a koupil 2.0, obraz excelent a oči neslzí..
To byl u druhej případ očí.
SAMSUNG- Samsungář že neumí starou věž. Taky se to tu řešilo. Koupil převodník a nešel, problémy s ARC, dneska je to už jinak ale tenkrát byl problém.
LG - chápu že kdo má LG, koupí zase LG. Kamarád co se vyzná, postaví i PC - koupil LG a přišel za mnou, že to neumí KODI. Co na to říct.
Osobně mi menu LG nesedne, před 6ti lety soused LG - nejde nastavit kabelovka UPC. Prostě nešlo. Menu ... nešlo. Nakonec mi napadlo nastavit jiný region - myslím že to naběhlo na Švédsko. Teď je to rok LG OLED65G3-byla to špička, stěžoval si na barvy. Nastavení - vyběhne série dvojic obrázků a vyber si podle oka. Nastavili jsme to, za týjden znova a ještě jednou. Sony koupíš, proklikáš režimy a koukáš.
-TCL - má to kamoš, byla levná asi pod 20 tisíc, panel něco s barvami modrá/zelená
- JVC - starší sousedka, děti jí koupili menší levnější panel, obraz hrůza. Nějak smysluplně se to nastavit prostě nedalo.
- OLEDY-LED-miniled. Porovnával jsem několikrát LG OLED65G3 s mojí postarší SONY 55xf9005, rozdíl v obraze.. mám lepší jas, bílou a ve stínech mi přijde na LG OLED že se slejvají polotóny. Na 10ti bitech je 4x víc polotónů, LG ty nity prostě nemá. Když zvýším jas, tak bolí oči a není to ono. A to byla vloni špička. Teď spadla na Datartu o 20 tisíc. Zatím čekám jestli spadne taky SONY XR-65X95L miniled.
Někdo tu napsal že to je LCD televize a tečka. Že si to někde přečetl. Miniled chápu jako lepší LED, když si zavolám z Tube nějaký videa 8k, tak to šlape excelentně. Nevím jak jsou na tom plasmaři s 10 let starým přístrojem, jak se jim těch 8k jeví.
Ještě SONY MotionFlow XR- fakt funguje, doporučuji otestovat na fotbale nebo hokeji. Kalibrace zvuku, je toho víc
SONY upscaling PSSR- asi jeden z nejlepších, je to vyladěno pro konzole playstation 5
Někdo psal když pošlu z VU po HDMI do TV 3840×2160 o degradaci. Nesmysl

MMorous

RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...

„Stultitia excusationem non habet. Hloupost nemá omluvy.“

Marcus Tullius Cicero

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@MMorous

Už sme pochopili, že SONY je najlepšia telka, hocičo napíšeš, vždy to tak skončí. Ale OK, veď je to Tvoja vec ale prečo chceš za každú cenu tu nás presvedčiť. Nechaj to na nás na čo pozeráme, čo nám vyhovuje.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@MMorous

Ešte na margo Tvojho príspevku. Ak niekomu slzia oči tak treba ísť k očnému lekárovi, lebo mu bude slziť pri každej obnovovacej frekvencii. Bohužiaľ aj mne slzili aj pri 100Mhz /Sharp posledná japonská séria/. Už mám okuliare a neslzia mi oči. A LG už má Kodi.

petersk

@MMorous

Oprava: 100hz

petersk

@geronimoh@petersk

Tentokrát musím s Vámi souhlasit,rady od MMorous nemají chybu
:))) :))) ,má oči,jak orel :))) :)))

Prosat
Registrace: 8/2005

@Prosat

já mám blbé oči, tak si kvůli tomu kupuji jen Philips,s tím ambilight to pak vidím jasněji a ostřeji. A SONY si nemohu koupit kvůli Sony Havl..... ( odebral zboží od distributora SONY v době, kdy věděl že nemá na zaplacení. Elcom následně zkrachoval ), připomínalo by mně to tu levotu. :))) :))) :)))

RAFI007
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra