Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zmenšovanie veľkosti videa

Aký program na zmenšovanie video nahrávok z kamery by ste mi poradili.Potrebujem zhruba z 11 gb na 4 gb. Nedá sa to urobiť cez Pinnacle? Ďakujem.

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus,Uclan Ustym 4k Pro,Gigablue 4k trio

datcom
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

@datcom

Tak to je dobrý. Jestli to máš jako hobby, doporučuji vyzkoušet Resolve a Clipchamp a porovnat.

MMorous
Registrace: 10/2019

@datcom

Avidemux, jak píše Kasr. Zvolit videovýstup Mpeg4 AVC (x264) a je možno zadat mimo jiné i cílovou velikost videa (v kartě obecné - režim kódování. Zvolit dva průchody - první můžer být rychlý).
Na kartě snímek zatrhneme prokládání, je-li zdrojový materiál prokládaný. Je-li progresivní, políčko nezaškrtneme.
Celkový soubor bude od zadaného větší o data zvukové stopy - opět lze nastavit kodek, datový tok...

DPetr
Registrace: 2/2014

Datcom

Moznosti tu bolo napisanych vela.. ja tiez najradsej pouzivam avidemux, len s vyuzitim nvidia cuda jadier..
Ale ak spominas 13GB povodny subor, tak sa mi nezda ze je to divx..
Kazdopadne treba vyuzit 2pass techniku, a osvedcene mam audio copy..
Vsetko zavisi od zdroja, rozlisenie, audio stopa apod..
Tak drzim palce pri grabovani videa..

Mopky2
Registrace: 10/2015

@Mopky2

Ano, pokud není důvod, též audio jen kopíruji, případně vyřadím některé stopy (z televizních nahrávek). Uvedl jsem to jen pro informaci.
Myslím, že investovat trochu času do seznámení se s Avidemuxem se vyplatí, protože s výjimkou toho, když člověk potřebuje zachovat stopu titulků, se s Avidemuxem díky čím dál širší nabídce filtrů pro úpravy dá kvalitně vyřešit skoro vše.
P.S. Tazatel se o divx nezmiňuje, píše o záznamu z kamery...

DPetr
Registrace: 2/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra