Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

LED podsvit do fialova

prosím, mám dotaz k podsvitům u současných LCD i u značkových TV.
Často potkávám u lidí podsvit do fialova/modra.
Vím že je to problém luminiforu fosforu který se "vypálí" v LEDkách.
Ale k dotazu, je to jen můj pocit že se to u nových TV děje extrémně častěji než u starých ?!
Vídám LG kterým je klidně přes deset let a vše OK, ale u spousty LG kolem pěti let už celkem často alespoň pár filalových LED. Nedejbože komplet fialová. Je to nějaký záměr výrobců k rychlejší obměně ?
Ptám se proto, že občas dostanu dotaz na doporučení nové TV a nerad bych byl za blbce co doporučil šunt.

vavapnov
Registrace: 8/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

To: vavapnov

Doporučování televizí jsem už dávno zavrhnul. Na trhu je tolik šuntů, že opravdu dobrých je pár ale je třeba si připlatit, což většině lidí nevyhovuje. Každý by chtěl za málo peněz hodně muziky. Když řeknu tak dobrá je tato stojí jen 35.000,-Kč, tak každý povzdychne a řekne: a nějaká tak kolem 15.000,-? A o podsvitu: mnoho lidí má podsvit "vyhulený" naplno a pak se diví, že je za pár let dofialova.

kynolog07
Registrace: 8/2009

kupuj

lowendy a za 3 roky novou

pierrepetr
Registrace: 5/2006

vavapnov

Nemusíš být za blbce, stačí říct, bohužel, nerozumím tomu, zeptejte se někde jinde, kde tomu rozumí. Tahat tady rozumy a podle toho někomu něco doporučovat je risk, který jde za Tebou. Víš kolik "(nevhodné slovo)o-expertů" je mezi náma? Je nás hodně...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

RE: LED podsvit do fialova

Bohužel, to co bejvávalo ještě před pár lety v ceně kolem dvaceti tisíc za slušnou kvalitu, to dnes neplatí. Je to ale i o štěstí, kdy si koupí dvacet zákazníku stejnou řadu, z toho se to projeví u dvou, třech zákazníku,a ostatní ok. Je to také tím, že většina si nastaví tv od výrobce, např. LG má většinou při prvotním nastavení režim živé neboli dynamický, to je taky jeden z důvodu, proč dochází k omomu problému s podsvícením, kdy postupně odchází filtrace, která vytváří bílé podsvícení a už samotná kvalita Led diod také hraje roli. Navíc jde do podsvícení kolikrát o něco málo více mA proudu navíc, což přispěje také k rychlejšímu opotřebování jak se říká, tzv. nenápadný kurvitko. Takže rozhodně podsvícení na tv nenechávat na plný nastavení. Tím alespoň můžeme zamezit úplně nebo castecne na nějakou dobu onomu problému. Záleží na kusu.

HYPER
Registrace: 11/2010

Pokud chceme alespoň přijatelnou kvalitu, tak si bohužel musíme trochu více připlatit, tak to prostě je. I dražší tv se nám muže pokakat jak se říká, ale pravděpodobnost by tam měla být zase o něco menší.

HYPER

@HYPER

ještě před pár lety v ceně kolem dvaceti tisíc za slušnou kvalitu-uz davno NE. pred 30ti lety jsem kupoval slusnou tv za neco pres 30tisic a to nebyla ani zdaleka ta nejvyssi rada. a dneska slusna televize zacina na 40ti resp 50ti tis kc. a tak to proste je.
a kdyz tech 50 rozpocitam do 10ti let tak jsme na 5rocne a nejakych 400mesicne a na to ty lidi snad maj ne, a pokud ne tak at koukaj z okna.

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

Ještě tak 5 a více let zpátky byly v direct led podsvitech ledky 30x30 nebo 32x28 apod, tedy plocha 3x3mm. Tam tam se ta dioda buď přerušila nebo šla do zkratu. Když jsem letos na jaře měnil podsvit na nějaké 4 roky LG 43UFxxxx u babči mojí ženy, byly tam ledky zhruba 1x1mm, proud do pásů stejnej jako dřív, takže se logicky ten sajrajt co dělá bílý světlo úplně odpařil, všechno svítilo jen fialově. Pásy jsem vyměnil, snížil proud do ledek a jede se dál.
Další věc je, že teď už nejde v menu tv nastavit podsvit jako dřív, je tam max. světlá/tmavá místnost, živý,standart,kino a pod., nic víc.
Dát za telku víc jak 20 kKč je s ohledem na obsah a kvalitu vysílání slušně řečeno nesmysl.

decmen
Registrace: 2/2008

No já mám LED Samsung, zde odsuzovaný 10 let. Stála 30000 Kč a zatím jede. No a jak to tady tak vidím, tak až odejde, budu do nové tv investovat 50000 Kč. Větší než 55" nechci. No asi vydrží těch 5 let. Co se dá dělat🤷

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

RE:LED podsvit do fialova

Nevím,mám Plasmu..pomalu 16.let.. :)

radek79
Registrace: 7/2022

Nejsem tak bohatej, abych si kupoval levný věci

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Za 50000 Kč není snad tak levná🤔

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

Nejsem tak bohatý, abych si kupoval podle ceny.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

Uplný souhlas s Tebou,je to o kusu

Prosat
Registrace: 8/2005

@milde

50000 bych určitě nedal :)))

Prosat

@RAFI007

Nejsem tak bohatý,abych si kupoval podle tebe.. :((( :)))

radek79
Registrace: 7/2022

@MMorous

ale ten Žid to rikal jinak-nejsem tak bohaty abych si mohl dovolit kupovat levny a spatny veci. a o tom to je. 👍

Bohemia cz

@Bohemia cz

„Nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci“, povedal to Henry Ford, podnikateľ dvadsiateho storočia, zakladateľ americkej automobilky Ford.
Ty si to trochu upravil, ale dá sa súhlasiť aj s tvojou úpravou.

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM

tak me to takhle pred 40ti lety rikal jeden žid o jinem židovi.

Bohemia cz

elektronika stárne skôr pre rôznu výbavu, niekedy bolo nemožné kúpiť väčšiu obrazovku ako 72cm, lebo to nedovoľovala technologia, dnes síce kúpiš i 2m akurát nie je najlacnejšia musí mať viac pixel, a pod zmenil sa pomer strán a nakoniec musíš mať šťastie na jednotlivý kus, lebo čo ti je to platné ked s tej naj značky natrafíš práve ty na ten chybový,
no dnes by som ako opravár TV neuživil,lebo je mnoho kúskov ktoré vydržia bez závad viac ako 10-15r. a to už zostarne morálne

Duzu
Registrace: 7/2005

@Prosat

Asi ptavda, když to vydrží 5 let.

milde

@milde

Mám Panasonic,jsou to držáky,bez poruchy i víc jak deset let ok ;)

Prosat

@Prosat

Mám 2 Samsungy OLED. Jeden 11 a druhý 8 let. Ten starší jede v obýváku 16 hodin denně. A pořad dobrý. Je jasný, že kdyby vedle něj postavil novou, tak rozdíl by tam byl. Ale zatím není nutno měnit.

milde

@radek79

Možná kdybys kupoval na základě informací místo ceny, tak bys byl bohatý. :)))

RAFI007
Registrace: 1/2006

milde

Jo vybral bych tv v ceně 50 klacku a koupit ji za akční cenu kolem 35 tis.. a prodloužit záruční dobu bych dnes raději k tomu.

HYPER

@HYPER

Jo taky dobrý nápad.

milde
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra