Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Pokes signálu na 0, keď vojdem do zoznamu staníc

Ahojte,

mám taký možno kuriózny problém. Mám AB Cryptobox 700 HD, bude mať už možno 9 rokov, keď vojdem do menu - zoznam staníc, teda pozerám TV, a sltačím OK na ovládači od Cryptoboxu, signál sa na moment prehupne na nulu, a obraz sa rozpadne, následne sa to samo spraví na pôvodné hodnoty.

To isté sa zopakuje, ak z menu- zoznamu staníc, výjdem von, teda stlačím OK znovu, obraz sa rozpadne, signál zíde na nulu, ale opäť sa vyhupne na pôvodné hodnoty.

Keď to prepínal len so šípkami, tak tento problém nie je, taktiež, keď sa pohybujem v menu samotnom - teda zozname staníc tak je to OK.

Prijímam tam Antik SAT- samotný signál ako taký je dobrý, fungujú mi všetky TP vrátane tých slabých, len toto sa začalo diať.

Neviete čím to môže byť? Ďakujem za odpovede.

melod
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@melod

Ostatné družice sú v pohode?
To isté mi robil aj Opticum HDX 403P
tiež mi vypadaval signál ale prijímač sme mali 8 rokov takže toho už prežil dosť.
Ale bol to naj prijímač ktorý som mal doma.
Žiaľ odišiel mu tuner.
Potom som si kúpil ten CryptoBox 750 HD. :8)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015

@Zetor25

Ahoj,

mám to na motore, ale ostatné družice som neskúšal. Nemôže to byť zdroj? Teda, že by pomohla možno oprava za pár eur, nejaké kondíky možno vymeniť? Kupovaný bol tak v r. 2016.

melod

@melod

Tak ja som mal problém zo zdrojom.
Potom už prijímač odišiel.
Takže môže byť aj zdroj.
Skúsil by som niečo pozrieť na originál stránke kde majú aj náhradné diely pre prijímače ale to skôr by som bral nový prijímač ako opravovať starý. ;)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25

@melod

https://abcom.tv/product/satelity-a-iptv/satelitny-prijem-dvb-s2/nahradne-diely-pre-prijimace/zdroje/zdroj-pre-ab-cryptobox-700hd-750hd-752hd-1091396?srsltid=AfmBOop9C5G-jOV_fFDtjQQ5vaFRmC8ykTA_gQXZzEbOVCcFGEtbQKda
Skús toto. ;)

Zetor25

RE Ab Cryptobox

9 rokov? Ja mám Ab Cryptobox 752 HD combo, mám ho asi ešte len 4 roky zatiaľ, samozrejme funguje OK.

LukyT
Registrace: 8/2024

RE: Pokes signálu na 0, keď vojdem do zoznamu...

pred 9 rokmi ešte rada 7XX nebola na trhu

zoly
Registrace: 9/2012

@zoly

Máš pravdu, pomýlil som sa.

Kupoval som ho, keď Antik prvýkrát prechádzal do HEVC, myslím že to bol rok 2017.

melod

kúpite jeden z najlacnejších príjmačov aký sa dá zohnať a potom už len ticho trpíte jeho nedostatkami

tophunter
Registrace: 4/2010

hunter

používam mnoho cryptoboxov a spokojnosť, ide o kusovku...

zoly

@zoly

Mnoho cryptoboxov...? To akoze mas 3 domacnosti a v kazdej 4 cryptoboxy?

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@melod

Znie to akoby tuner začínal odchádzať. V takom prípade to začína drobnými výpadkami či prerušeniami v príjme a postupne to môze dospieť aj k výpadkom pri prechode medzi družicami, medzi transpondérmi horizontálnej a vertikálnej polarizácie, pri zapínaní, pri vchode do MENU a vrátení sa, atď...

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

@black13a

Ja mam 1 a som spokojný. :)
Obraz je celkom super na Full HD monotire. R^
Samozrejme že používam reproduktory lebo bez toho nemám žiaden zvuk takto fungujem tri roky takže je to ok na bežné použitie mi to stačí je tam dosť družíc na toľko som mal podobný prijímač ešte v roku 2010 (Opticum HDX 403p tak som chcel mať taký ktorý má aj CI Slot. ;) Mám cca 62 družíc v zozname takže je to ok. ;) Ak by som chcel tak jednoznačne CryptoBox.
Čakal som že vydajú 850 UHD ale zatiaľ nič.
Som si myslel že 800tka bude mať aj CI Slot ako má 700 ale to je jedna mínus čo tento prijímač nemá.
Samozrejme ta 800 UHD.
Má len CA Slot.

Zetor25

black

predal som mnoho...

zoly

Ďakujem za odpovede. Má to vôbec zmysel opravovať? Prípadne sa poobzerať po niečom inom?

melod

@melod

Niekedy oprava je drahšia ako kúpa nového prijímača na toľko som mal aj CryptoBox Smart ktorý sa nemal rád s HDMI káblom takže preto som kupoval iný vždy som mal zelené šmuhy po monitore.
Takže skôr niečo lepšie by som bral napríklad AB Pulse 4K Mini ak chceš niečo novšie.

Zetor25

Ahojte. Keďže prijímač už úplne odišiel - je v slučke, boot, a dookola sa reštartuje, tak som zobral uCland D-Box 4K Combo CI+, ale som sklamaný. Obraz sa na HEVC kanáloch mierne trasie, a na ľavej hore strane mám dokonca čiernu čiarku - je to aj v menu.

Tak som premýšľal, že by som zobral Cryptobox 800HD keď je 4K, chcem sa opýtať nemá niekto skúsenosť, funguje tak v pohode obraz na Antiku, a má to Fastscan na Antik?

Nechcem linux, úlpne mi stačí niečo lacnejšie, je to aj pre ľudí, čo čo im úplne stačí základ.

melod

@melod

Máš si najít odborníka,tak to dopadá,když tomu nerozumíš

Prosat
Registrace: 8/2005

@Prosat

Môžeš mi napísať čomu konkrétne som neporozumel.

Nepotrebujem linux, je to zbytočne, aj vzhľadom na to, kto to chcete používať.

melod

@melod

Ak je to pre ľudí, ktorí nechcú "experimentovať" zo stb, prečo im neponúkeš niečo pre laikov, t.j. skylink ready stb, resp., ak sa jedná o príjem AntikSATu, tam je tiež v ponuke ich stb.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

mmiriboy

Už je prý i v nabídce T mobile.cz od Skylinku ten typ přijímače od Kaon. Myslím že se jedná o tu 102 nebo 104. Bavil jsem se o tom se známým, že mu to tam přines zákazník na prodejnu.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

Je to možné, nežijem v ČR a ani nevyužívam služby českých operátorov. Ale u nás na Slovensku má pre zmenu zase Orange pre svojich zákazníkov sat služieb v ponuke príjmač Kaon MZ-102 a aj Kaon MZ-52, keďže ponúka cez sat programovú ponuku Skylinku. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra