Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Aká dlhá nahrávka vojde na 64 Gb SD kartu?

Rád by som vedel, koľko minútová alebo hodinová HD nahrávka vojde na 64 Gb SD kartu. Mne to vychádza akosi málo. Preto sa nechám poučiť, ak mi niekto poradí, ako sa to správne prepočítava na bajty.

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Aká dlhá nahrávka vojde na 64 Gb SD kartu?

Škoda, že se moc nepoužívá rozlišování údajů v dvojkové a v desítkové soustavě.
Například :
- v desítkové 1 kB = 1000 B
- ve dvojkové 1 kiB = 1024 B

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@MMorous

To iba na skúšku, potom dám 64 GB kartu.

Karner

@Karner

Mrkni do nastavení kamery, je tam přece nějaké menu - nebo ne ? jestli tam jsou nějaké možnosti.

MMorous
Registrace: 10/2019

Keď som pozrel veľkosť 10 sek nahrávok v telefóne cez Galériu, všetky majú velkosť 256 MB. Cez apku Cam 720, ktorá ovláda kameru, majú rozdielne veľkosti - čierno biele videá snímané v tme majú okolo 0,9 MB, farebné (osvetlené) 9 MB. Teraz neviem, čomu mám veriť.

Karner

skús 8 ročník na základnej škole . budú to vedieť .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Tam to možno vedia, ale ty to nevieš, preto neradíš, len rád znevažuješ.

Karner

@Karner

Jaký formát má to video ?

MMorous

@MMorous

1280 x 720, HD, 2Mpx

Karner

@Karner

To je rozlišení, já myslel formát - pole přípony. *.mp4 mívá menší objem dat než komprese AVCHD do MOVu. Nebo to taky může být starší výrobek se starším SW. Možná by šlo aktualizovat firmware pro čip ... atd

MMorous

V jednom z príspevkov vyššie autor témy písal:
"Ešte by som rád vedel, ako MP4 záznam z kamery prehrať v ntb - akú apku použiť?
Bolo mu niekým odpovedané:
„ .*.mp4 Normálka VLC i s kodekem HEVC“.

RudoM
Registrace: 5/2020

No já už odpadám, po spoustě času, stráveného nad příspěvky k tomuto tematu se dozvím, že 1280x720 dá v součinu dva miliony :))

DPetr
Registrace: 2/2014

@MMorous

Je to MP4 formát. Zatiaľ ide len v apke cam 720 v telefóne.

Karner

@DPetr

Nečuduj sa, takto to uvádzal predajca kamery. Stránka Techcbox na Googli má pre HD takéto parametre: HD 1280 x 720 0,9 Mpx. To je ešte väčšia záhada. Trocha im to matematicky nevychádza. Ale čo už.

Karner

Na stránkach o kamerách je uvedené:
Čo je HD, Full HD, 2K a 4K rozlíšenie?
HD (1280 x 720, 720p, 1MP)
Full HD (1920×1080, 1080p, 2MP)
2K (2560 x1440, QHD, 1440p, 4MP)
4K (3840 x 2160, UHD, 2160p, 8MP)
Písal si: „Na letáku k mojej novej kamere uvádzajú, že je HD - 2Mpx“.
Prečo uvádzajú HD - 2Mpx je záhadou. Jedno z toho nie je pravda.
Chýba v letáku?

RudoM
Registrace: 5/2020

@Karner

Ale ja sa musím čudovať. Myslím, že včera ve 20h 25 minut jsem na začátku odpovědi ty "záhady" s HD rozlišeními a množstvím pixelů už zcela vysvětlil. Prosím přečíst, pokud už přečteno, tak přečíst znovu. Rudolf M. to tady zopakoval před chvílí.
A co se týká velikosti souboru, když tu kartu připojím k
počítači a z praxe vím, že jednotlivé záznamy trvají asi deset vteřin, tak nepotřebuji žádnou apku v telefonu, ale kouknu se na kartu a velikost souborů průzkumníkem nebo Totalcommanderem...
A tím už opravdu za sebe končím.
Howgh,jak pravil Vinnetou...

DPetr
Registrace: 2/2014

@RudoM

Keď som to prepočítal, tak Techbox to má dosť dore uvedené. Predajca kamery asi chcel zapôsobiť na zákazníkov a vylepšil to na 2 Mpx.

Karner

Čo tu máme úplne základy IT? B, b, dvojková, desiatkova sústava...? Veď každý satelitný nadšenec by také niečo mal ovládať! Alebo tu máme väčšinou iba "sledovačov" tv?!!

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr

Na co dvojkovou soustavu. Koupím SD kartu 128 GB v Action za 439,- zápis 130 Mb/sec a mám vystaráno. Dám do kamery a pak skouknu.

MMorous

Menšiu pri dnešných cenách by ma ani nenapadlo.

Kasr

@MMorous

a proč si nekoupíš SD kartu Philips FM12MP46B 130 MB/s za 259,-, zkus použít dvojkovou soustavu na bázi stýček Google, ušetríš

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Kasr

Myslím, že stačí pri detekci pohybu na pár dní záznamu aj 64 GB karta, ktorá sa asi po 3 dňoch automaticky prepisuje. Dlhšie by sa vraj nemali záznamy z bezpečnostných kamier uchovávať.

Karner

@RAFI007

Protože to není zase tak jednoduché. Karty jsou typu A,B, mají různou rychlost zápisu, typ a konstrukci. Pro nějakou pokojovku je to asi jedno, netřeba to rozvádět. Slušná karta SDXC U3 V30/128 GB stojí 500-600,- , CFExpress VPG400 ve 128 GB stojí cca 4,5 tisíce.
Proto uvádím Action, co mají v nabídce. Teď jsou slevy tak je to leckde levnější.

MMorous

A použít Google je přitom tak jednoduché.Poslal jsem ti cenu identické karty co je na Action, abys věděl, na co je možné použít dvojkovou soustavu. Mně se to zdá poměrně jednoduché, když ti pošlu cenu na to samé, ale ty mně následně začneš poučovat o vlastnostech karty. A jakou si vlastně myslíš, že potřebuješ rychlost zápisu u bezpečnostní kamery ? ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

Víš proč jsem si nekoupil Philips FM12MP46B za 239,-? Protože Action mám za rohem a hodil jsem do košíku co měli na krámu. Na Alegru zásadně nekupuju, 2 stovky neřeším a zápisy na kartu do nějaký amatérský kamery taky ne. Mám jednu na balkoně a stačí jí 10 let stará 32 GB, kterou jsem vyndal ze starýho mobilu, což je požadavek podle návodu na smyčky na pár dní.
A další informace uvádím ze slušnosti, když se tady bavíme o kartách, protože by to možná někoho mohlo zajímat. Důvodem je zkušenost z minulého týdne v Datartu, kde byl jenom omezený sortiment a prodavač detaily neznal. Nic mi prosím neposílej a nevím proč sem taháš dvojkovou soustavu.

MMorous

Detekcia pohybu není stopercentná. Stáva sa, že pohyb nezachyti, aj keď výnimočne, prípadne naopak, pavúk si spraví tesne pred kamerou pavučinu a trocha fúka vietor a pohyb je stále. Prípadne iné eventuality. Aspoň u lacnejších kamier.
Preto je najlepšie nahrávať stále a iba pri kontrole záznamu kontrolovať sekvencie s pohybom, ináč by kontrola bola veľmi dlhá.

Kasr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra