![]() |
|
Ovládanie enigma 2 prijímačaPotrebujem ovládať linuxový príjímač,je umiestnený v kuchyni za TV.Rozmýšľal som na verziou linuxu s bluetooth DO,ale napadla ma ešte android aplikácia.Máte nejaký typ na apku,prípadne aj platenú verziu,kde nebudú ,,vyskakovať "otravné reklamy?Ďakujem za Vaše rady.VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 247 |
![]() |
|
RE: Ovládanie enigma 2 prijímačaJaký přijímač. Linuxů je fůra.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@mildekonkretne tam chcem dat ANADOL MULTIBOX combo 4KUHDVU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
![]() |
|
@jurajpetkZkus Dream EPG Free na otestovaní a pak když tam bude podpora, tak Dream EPG Pro. Stoji kolem 200 Kç. Je to spíš aplikace na streamování programů na Android, ale má i plnohodnotný DO. Na Dreamboxech a VU+ s tím mam dobré zkušenosti. Podporuje to i jiné Linux přijímače, ale ten tvůj v popisu není.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: Ovládanie enigma 2 prijímačaJestli máš volnej jeden USB port, případně lze použít i nabíječka na mobil, tak existuje IR prodlužovačka. Jeden bazmečíček vysílací nalepíš na STB u IR čidla a druhej na místo, kam origo ovladač doplivne. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 888 |
![]() |
|
@krupinoTo prave nechcem,detailne som si to vymyslel a stolár vyrobil.TV je vložená presne do dvierok na pántoch,IR čidlo by to tam kaziloVU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
![]() |
|
podobna temahttps://www.parabola.cz/forum/topic-106793/ |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 508 |
![]() |
|
@jurajpetkJa měl u VU+ prodlužovací čidlo.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@A je toAle to je přece úplně něco jiného. Tam se dlouho marně řeší vzdálená IP adresa. A né přepínaní programů v kuchyni.🤔Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@A je toPostačuje mi to len na domáce ovládanie boxu,väčšinou je tam manželka,ešte som si nie istý,či mi to nakoniec neošomre a budem musieť kupovať box s bluetooth DO.Mam doma ten ANADOL nevyužitý,tak by som ho chcel zužitkovať.VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
![]() |
|
@jurajpetkTo čidlo může bejt umístěný kdekoli jinde. |
krupino
![]() |
|
RE: Ovládanie enigma 2 prijímačaVšetky moje doterajšie "enigma2" prijímače mali webinterface, ktorého súčasťou bol aj "diaľkový ovládač".Na ovládanie teda stačil tablet / smartfón s akýmkoľvek web-browserom. |
whitecreek
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Ovládanie enigma 2 prijímačaNo jo milde, já to tak mám u zera dodnes,malá lesklá pecička velikosti nehtu u palce nalepené v rožku TV ani tak neruší,ale takto on to nachce jsem pochopil. |
hrotik
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
@whitecreekTakhle bych teda televizní programy a ostatní věci nechtěl obsluhovat.a manželka by mě s tím poslala...Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@hrotikJasně tak je to jednoduchý, ale někdo to chce za každou cenu složitě.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@krupinoMěl jsem to čidlo taky přibalený jak píše Milde. Sice to nepoužívám, ale našel jsem ho ve skříní a teď koukám, že ten drát má 2 metry, takže není problém přilepit to někde aby to vypadalo, případně mimo zorné pole. Stolár Ti na něj může případně vyrobit slušivý rámeček. Jestli máš Sony, tak na VUčko funguje na běžné přepínání programů celkem slušně DO od TV, kromě číslic myslím. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
@stolárVždy když slyším stolár, vzpomenu si na krásné videjko - Ste mladí, perspektívní, chcete zarábať... Ale my hľadáme stolára. |
krupino
![]() |
|
@MMorousVyskúšam to s tým ovládaním.Mne to tiež automaticky nakonfigurovalo nové zariadenie(Vu Solo 2) TV Philips,ale dlho som potom maturoval ako to zrušiť lebo to nebolo plnohodnotné,ale máš pravdu,prepínanie kanálov fungovalo.Teraz mám v kuchyni TCL a prijímač ANADOL Multibox,vyskúšam to.No a stým čidlom,mám ho aj ja asi 2 metre dlhé,no ja fakt nemám kde schovať skrinky sú až po strop,pod skrinkami zástena,poslal by som aj foto,ale neviem to sem dať![]() VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
![]() |
|
@jurajpetkTo čidlo nemusí být pod televizí. Může bý vlevo, vpravo, je to jedno |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
![]() |