![]() |
|
lyngsat stream parametry počítačeRád bych přijímal signál z lyngsatu stream, ale jde mi o to jaké výbrat PC respektive raději n-book, (nejspíše 17"), s možností přípojit asi přes displayport tv, nebo opravdu veliký, prakticky maximální možný displej. Jde mi o to, aby parametry počítače nevedly k trhanému, přerušovaému přenosu. Představuji si řešení, které by disponovalo i určitou rezervou tak, aby případné budoucí zvýšení nároků bylo schopné zvládnout s určitou minimální rezervou. Samozřejmě chci to co jde přijmout přes parabolu, přijímat klasicky, ale ty družice, které jsou pro nás objektivně nedosažitelné, bych rád vykrýval touto cestou. Je mi jasné, že z druhé strany příjem omezují parametry internetového připojení, ty bych ale rád řešil až následně tehdy, kdy by mi příjem některých progamů prakticky vylučovaly. Po stránce přijímajícího počítače/nbooku bych rád ale předem splnil všechny nároky, které by vůbec mohly přicházet v úvahu pro kvalitní příjem. Představuji si, že by omezením mohly být základní parametry počítače/nbooku, ale pravděpodobně i parametry karty. |
karprox2
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: lyngsat stream parametry počítačeJá to teď pustil na zkoušku, v telce a v PC.Televize smart Sony 3 roky stará - PC - stará šunka, čtyřjáro I5 Připojení optika 250/250, na obou strojích to jede bez sekání, kvalita - je tam menu k vybrání do 1080p@5000kbps Zkoušel jsem JOJ plus, kvalita na obou strojích slušná, na začátku se Ti to zeptá jaký reklamy tam chceš podle pohlaví a věku a potom jede chvíli program, chvíli reklamy. Reklamy jedou jinak na PC a jinak na TV, obojí na jednom ethernetu Takže na každým přístroji vidíš něco jinýho - časový posun. Zkoušel jsem ještě porovnat s CT24, časově je to taky rozhozený |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
RE: lyngsat stream parametry počítačeZkoušel jsem ještě otevřít v PC 2 okna Chromu, na obou jede bez problému jiný program, podle mě to HW příliš nzatěžuje |
MMorous
![]() |
|
RE: lyngsat stream parametry počítačePodle mě to HW příliš nezatěžuje. Streem mám na 2 monitorech současně a na TV, grafika NVIDIA Quadro P2000, rozlišení na obou monitorech 1920 x 1200Jestli Ti můžu poradit, tak to moc nezkoumej, spíš vyzkoušej tak, že si nějaký počítač půjčíš a uvidíš. Velký monitor musí umět grafika, osobně jedu na 3 monitorech, mám puštěný současně i program na střih videa Da Vinchi Resolve a no problém. Kabely 2xdisplay port, jelo by to i na HDMI, třetí monitor je přes DVI |
MMorous
![]() |
|
RE: lyngsat stream parametry počítačeChvíli jsem si s tím hrál v televizi na CT24, budí to na mě dojem že ten streem je varianta na červený tlačítko. |
MMorous
![]() |
|
Repase?, ale která?, s jakými parametry?Repase?, ale která?, s jakými parametry?Zvažoval jsem pro tento účel pořízení repasovaného 17" notebooku s display portem, podle parametrů bývají tak od 4 do 25 tis., a já bych rád ušetřil, ale nerad bych zvolil variantu, která by nakonec nebyla plně funkční. Netuším zda, ale napadlo mne, že by mohlo v tomto případě záležet i na parametrech videokarty. Takový nbook bych používal i pro jiné účely, ale jeho hlavním využitím by byly právě tyto streamy a případně i připojení videokamery. |
karprox2
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
@karprox2Hlavně na to nekupuj noťas za 25 tisíc.Jestli Ti mám poradit, zajdi na krám, kde jsou vystavený nějaký noťasy a mají to puštěný, pusť si někde internet, napiš lyngsat.com/stream, vyber Evropu, zemi a stanici. Když to pojede bez sekání ... Napiš vlevo dole do okénka hledat v počítači sekvenci: devmgmt.msc otevře se Ti záložka správce zařízení a tam si přečti parametry stroje a podle toho rozhodni o nákupu. |
MMorous
![]() |
|
![]() |