Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Masivní inverze?

Zdravím všechny vyznavače velekněze Yagiho & spol.
Stanoviště Pardubice. To,že mi nejdou s vyjímkou 25.kanálu bra3 Poláci se mi někdy vyjímečně stává, holt už je to kvalifikováno jako dálkový příjem. Ale ve směru na Kłodzko přijímám mux 23 na k.31 z Pradědu (taky k tomu má i co říci Černá hora) a mux 24 z Ústí nad Orlicí - k.21 (taky Slatiňany), tak tyto mi nýčko nejdou. Máte dnes také zvýšené množství telefonátů?

krupino
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Masivní inverze?

Mezitím, co jsem psal téma, tak začíná nabíhat k.31. Ostatní stále nic.

krupino

Tak se omlouvám za plašení. Prošel jsem se s logárkem po zahradě, kde vím co se v jakém koutu děje. A signál tam téměř obvyklý byl. Kanály 21 a 31 už naběhly do plnejch i na střešní anténě (kromě k.33, 46 a 47 z Kłodzka). Téma jsem také založil proto, že jsem dnes už jeden problém s k. 21 měl u souseda kolem 16. hodiny.

krupino

o polnoci behať s anténou po záhrade hmmm o tom si vždy snil už pred babami na základke :))

tophunter
Registrace: 4/2010

Tak už mi jede i celý Kłodzko. Ale že mi předtím nejela "svářečka" z Pradědu, to se mi ještě kromě výluk nestalo.

krupino

@tophunter

Přesně tak. Naštěstí mám v tomto směru velmi tolerantní ženušku. To mi tady budou asi mnozí závidět...

krupino

Dívám se na zmiňované muxy s anténním dvojčetem. Vysílač Klodzko - Černá Hora. Místo příjmu: Červený Kostelec. Příjem stále stabilní.

Modřina
Registrace: 1/2006

Inverzia na Kojale 160km prijem, okres Martin

Ano mal so tiez uplny vypadok signalu z 24 na 25.11 rano vsetko nabehlo znovu na plny vykon. Bola inverzia mal som prijem signalu az zo vzdialenosti 350km z Klete....

Jogy
Registrace: 9/2024

Z Kletě co hrálo? 22,27,39?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

jogy

Nebyl to náhodou příjem z vysílače Plzeň Krašov? Když si psal minule diskusi v příjmu podzimní tropo, že ti sel kanál 34 a Plzeňský rádio. K 34 je mux22 Prima tv. Pokud ti šlo něco i z kanálu co uvedl Varos, tak pak si přijímal signál i z Klete. K 27 by prolezla tím kanalovym zesilovačem co máš.

HYPER
Registrace: 11/2010

Jogy

K39 taktéž, psal si předtím o k38 z Ústí Buková hora, mohlo se taky jednat o vysílač Jáchymov Klínovec, který je ve výšce nad 1200 m oproti vysílačum Ústí Buková a Chomutov Jedlak, kde je sirén mux22 na stejném kanálu. Navíc je tam i vyšší výkon o 10 kW oproti Ústí.

HYPER

Jogy

Až bude zase příležitost k mimořádným příjmovým podmínkám, tak zkus na chvíli odpojit ten kanálový předzesilovač a zjistí co vsechno ti jde jen přes ten pasmovy předzesilovač nizkosumovy E-PHEM K21 až 69 Dvb-t2 17+ dB/ 0,7 dB. Mělo by tam toho být o něco více, než přes ten kanálový zesilovač K26,33 a 40, který potlačí některý kanály. Jinak jsem se k tomu testu polaku na K24 ještě nedostal a asi mi to momentálně teď nevyjde.

HYPER

@krupino

Já nezávidím, já ti ti přeju. Tak ji od starého psa Koňase pozdravuj.

konas
Registrace: 12/2014

@krupino

Možná kabel nebo utáhnout šroubky na spojích. Jednou vlezla nějaká větší moucha na dispečinku v rozvodně pro el. síť severní Ameriky a půl Canady a Ameriky byla bez proudu. Za 9 měsíců byly přeplnění porodnice

MMorous
Registrace: 10/2019

Chlapi naozaj sa ospravedlnujem za trochu neuplne info. Ano z Krasova mi hralo radio 91,1 Cesky rozhlas aj s rds a ano ked mi hra radio 91,1 s rds nastavaju u mna problemy s Kojalom a pravdepodobne mi tam lezie nejaky vysielac z Krusnych hor lebo vzdy mi to vygumuje 40 kanal a 33 mi ide..Ano teraz som skusil vyhodit priepust 26,33,40 a spojil ako sa povie na hulvata terozom s antenou urcenou na miestny prijem a uvidim co to povie, zatial sa to nebije, ale aj priamo pod antenou mam ako druhy zosik 33,40 26dB a teda nepusti tiez nic ine ako uplne prvy mam na nom nasadeny sirokpasmovy zosik od Terozu 17dB ..

Jogy

Radiožurnál na 91,1MHz je z vysílače Kleť u Českých Budějovic, nikoliv z Krašova. Ale tady se přece diskutuje o příjmu digitální TV, tedy 8MHz širokého kanálu OFDM....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Z Ústí Bukovka a Chom. Jedlak jde na K33 Mux21 ČT z Bukovky výkonem 100 kW a z Jedlaku 32 kW. Z Klínovce jde mux21 ČT na K39 s výkonem 20 kW. Mux23 K31 jde na těchto vysílacích s výkonem z Ústí 40 kW, Jedlak 32 kW a Klínovec 50 kW. Plzeň Krašov jede na k31 Mux23 v rámci SFN výkonem 100 kW a z vysílaču Liberec Jested s výkonem 32 kW a Trutnov Černá hora s výkonem 100 kW u Mux23. Tak kdyby se ti náhodou dostal tento kanál 31 na anténní systém, tak si muzes vybrat, ale z těch severnějších vysilacu Liberec a Trutnov to zřejmě nebude pokud se ti na anténě neukáže Mux22 z kanálu 28 ještě k tomu a vzhledem k použité délce antén a natočeni směrem více k vysílači Brno.

HYPER

Prepacte samozrejme 91,1 je Klet. Ak hra Klet tak sa mi zacne rusit 40kanal z Kojalu, ale 33 ide stale plny vykon. Mam podozrenie, ze mi tam lezie signal z Votice (Mezivrata) pri inverznych podmienkach. Inac mi Kojal ide na 100percent aj 33 a 40. Mam kanalove dvojca 33-40, tak na horizntal nemozem skusit, ci ide aj kanal 22 a nie je to tym padom iny vysielac. Nastastie je to len pocas sil ej inverzie... To FM pouzivam ako skusku za inverzie.

Jogy

Jogy

Jak jsem ti psal, nech to zapojeny jen s tím prvním předzesilovačem k21 až 69 zisk 17+ dB až bude zase mimořádný příjmový den, tím zjistíš co vše se ti na ty dve antény dostává. Vím že mas dlouhý svod, ale snad to pujde aspoň v jedny vetvy od rozbočovače s menším útlumem a kratším svodem. U toho rozbočovače by to chtělo taky pásmový předzesilovač k 21 až 69 stejného typu nebo se stejnym ziskem do 26 dB co máš ten kanálový. To jsou ale zase investice. Proto jsem navrhl to vyzkoušet na chvíli jen s tím prvním zesilovačem hned pod anténou. Teď to nech být. Lovu zdar

HYPER

Jogy

Ty pásmový předzesilovače by museli být rovněž průchozí pro napětí, aby se napětí dostalo i k tomu prvnímu předzesilovači u antén. Máš to tak myslím udělané s těmi kanálovými předzesilovači k26,33 a 40 pokud si to dobře pamatuju.

HYPER

No skusit som to skusil s dvomi zosilovacmi 17dB , ale za normalnych podmienok a signal z Kojala mi to zhorsilo na polovicnu uroven a iny signal medzi 33-40 som neulovil. Mam kanalove anteny 33-40 takze asi tak. Ale na Televes kratky trojplosnik co mam na mkestny prijem vo vertikale mi za inverzie krasne hrali Nemci na kanale 37 ZDf atd. A vtedy sa mi nato horizontalne dvojca dostal aj signal snic Primy na kanale 34 co bola Plzen Krasov lebo mi krasne harli aj radio Blanik 104,7...Keby mal clovek sirokopasmove dvojca urcite by bolo lovenie lepsie, ale zase by to bolo horsie z hladiska rusenia Kojalu...

Jogy

Jogy

Ok, vpohode, myslel jsem že mas tu delší verzi antén pro dálkový příjem Y35 21 až 48 délka asi 2,6 m. Tím je to vysvětleno.

HYPER

Inverzia

No a mame to tu znova na kopcoch krasne slnecno a teplo a dole v udoli chladno a prijem Kojalu dnes uplne odpisalo, takze zostava len preckat tieto tazke casy dialkoveho prijmu.....

Jogy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra