Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Nokia 8010 a HDMI kabel 2.1

Zdravim, poridil jsem opet tento androidbox, tentokrat uz V2 s android 12, zatim tedy zadna slava, preskakuje zvuk, problikava obraz, vypadava wifi signal, obraz celkove nic moc, ale to bych ted neresil.
ted mi jde ciste o ten HDMI kabel.
jelikoz uz pri prodeji novych boxu neni HDMI soucasti baleni, chtel bych k nemu poridit novy HDMI kabel samozrejme nejaky slusny a kvalitni a rovnou 2.1
zeptam se predevsim uzivatelu co uz tento abox maji doma ale take samozrejme odborniku na techniku. mate nejaky TIP na kvalitni HDMI kabel 2.1 ?
nasel jsem na Datartu tento AUDIOQUEST HDMI 2.1 Forest 48.
co tomu rikate ? je to vhodne ? je to kvalitni ? nebo mate jiny navrh ?
velice dekuji za informace, nazory, zkusenosti. dekuji

Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nokia 8010 a HDMI kabel 2.1

Nokii 8010 mám připojenou-hdmi 2.0 vče v pohodě,nejedu přes wifi,ale kablem,PODA 1000,vyměň to a máš klid! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@spyko

Teď jsi tomu dal korunu,on o voze :))) ,Ty o koze :))) a ta rychlost internetu v dnešní době je uplně jedno :)))

Prosat
Registrace: 8/2005

@Bohemia cz

Podívej se spíš na AWG kabelu. Na 2m AWG28, na 10m AWG26, na 20m AWG24. HDIM 2.0: podpora pro rozlišení 4K (60Hz), 2.1 až 10K. Potřebuješ 10k u tvé Nokie s rozlišením 4Kx2K při 60 fps, ? ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

Taký drahý kábel podľa mňa nič podstatné nevyrieši. Možno skúsiť Xiaomi box, taký čo má tiež aj Ethernet port, aby nebola konektivita limitovaná iba na kolísavé Wi-Fi. Pre streaming je dôležité mať stabilný a silný signál, hlavne pri 4K streamingu. Alebo sa niektorí ešte hrajú s NVIDIA SHIELD tiež na báze Android. Alebo Chromecast. Každopádne by som si kupoval iba certifikovaný Android box, nie tie všelijaké hybridné nedorobené polotovary.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

Prosat

co je na tom špatně,8010 má 1G vstup,pochybuji že to pude přes wifi,ale je pravda ,že jsem absolutní laik,tu hdmi 2.1 potřebuje na hry?,2.0 mu taky pustí filmy v 4k,kolik najde filmů v 4k 60hz-oo nic?,předražené kable tu propagují jen prodejci! :-/

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Nokia Streaming Box 8010 V1

Mám také Nokii asi rok, ale v poslední době mám tento problém. Baterky v dálkovém ovládání vydrží cca 10 dní pak se vybijí na 45% a dálkové ovládání je nefunkční. Zajímavé je, že po stisknutí tlačítka se podsvítí ovladač, ale jinak je nefunkční. Zdá se mi jako by se i při nečinnosti vybíjelo, ale před tím to nedělalo. Neví někdo zda je to možné???

Vojda
Registrace: 2/2006

@Vojda

tak za dva dny testovani a 18hodin provozu mi baterky klesly na nejakych 76% coz je take hodne, ale nebyly uplne nove. resenim mozna zakoupeni noveho ovladace, prece jenom jsou to vsechno jen levne hracky. ale vybit baterky za 10dni je moc rychle.

Bohemia cz

prehodil jsem to zpatky na stary abox a vsechno jede uplne v pohode a i jen pres wifi.

Bohemia cz

@Bohemia cz

No nič v zlom ale za 18 hodín klesnúť o 34% je tiež dosť nie? Ja mám Chromecast Google TV asi 3. rok a v ovládači som ešte baterku nemenil.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Bohemia cz

Prepáč oprava 24% :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Já mám v Nokii baterky od ledna, a pořád jedou. Ale používám Nokii jen občas. "Vojda" to má v záruce, takže škoda kupovat nový ovladač za asi 500 Kč . I když se to bude blbě reklamovat, záleží na lidech v servisu, jak se k tomu postaví.
Zkusil bych použít nabíjecí akumulátory, alespoň 2500 mAh, a pokud vydrží dva týdny a víc, tak se to dá přežít.
Mně pro změnu zamrzá dálka RC-10 k Dreamboxu, musím ji restartovat vyndáním baterií, ale ta už má svá léta a motohodiny ...

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

takze expert v Datartu byvalem ElektroWorld a KB Elektro rekl ze prej mam spatnej internet. 😂 jako internet vodafone 250 kabel a 60 wifi je podle neho spatnej a slabej a nestabilni. a to jen proto ze on od nich odesel. a kdyz rikam ze vsechno ostatni na tom jede bez problemu tak on-to nevadi. a pak nakupujte u odborniku. 😂👍 no jsem rad ze jsem to vratil. 👍

Bohemia cz

@Prosat

takze VRÁCENO. a prosat se muze klidne poxrat. takze podle tebe nemuzu vratit nefunkcni a nekvalitni zbozi ? a mam si ho nechat a pak kazdy den nadavat na internetu ? tak od tebe bych si chtel teda neco koupit, ty budes asi obchodnik, neco ve stylu-zaplat a vypadni, a ze to nefunguje te nezajima. 😂👍
tak se mej fajn 👍

Bohemia cz

@Bohemia cz

Tak gratuluji k úspěšnému vrácení, a že ti nic nestrhli.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

@geronimoh

no o jeste nevim. kdovi co tam ten prijimaci prodejce napsal. ale ja jsem to uz pred tim napsal a poslal elektronicky tak snad to bude O.K. a nejlepsi na webu pisou-peclive zabalte a odneste na prodejnu-a on to tam zase cely rozbalil a kontroloval.!!! to snad ma jen prevzit, a tu kontrolu provedou az ve Zline neee. 😂

Bohemia cz

ten protokol

takze dalsi extrem-ted koukam na ten prijimaci protokol-zbozi naprosto v poradku, zbozi odzkouseno a plne funkcni.!!! nikdo tam nic nezkousel. 👎 a duvod vraceni-zakaznikovi nevyhovuje zbozi. takze je jasny ze to zase znovu prodaj a za plnou cenu 😂👎
to jsou extremy. uz to v zivote neponesu na prodejnu.
a rovnou jsem se ho ptal na ty letosni modely televize Sony miniLED-ze prej znacka SONY neni v Cechach oblibena 👍😂

Bohemia cz

@Bohemia cz

Já mám zrovna TV SONY OLED. MiniLED je vetšinou jen podsvícení LCD panelu, čili obraz tvoří tekuté krystaly a miniLED to podsvětlují. Ale SONY dělá i model kde miniLED podsvětlují OLED panel, aby měl vyšší jas.

geronimoh

Já kupoval tenhle
https://www.gme.cz/vysledky-vyhledavani?q=kabel%20hdmi%202.1q=kabel%20hdmi%202.1 za cca stovku. Pozlacený kontakty stejně jako cena 15 eur je trapná nabídka. Jestliže má kabel označení 2.1, znamená to že na tom jede i Play Station 5.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Já v tom odkazu mám "nula" nalezených kabelů

geronimoh

@geronimoh

https://www.gme.cz/vysledky-vyhledavani?q=kabel%20hdmi%202.1

MMorous

@MMorous

Jo, ten už jede. Přenosová rychlost 48 Gbit/s a podpora 8k/60Hz, na tom musí jet všechno, pokud jsou ty parametry skutečné, a u tohoto obchodu předpokládám, že neprodává šmejdy

geronimoh

@geronimoh

Nebo si zavolej GME.CZ a vyhledej potřebný zboží.
Tenhle krám byl u nás v Plzni, ale zavřeli ho pro nedostatek personálu. Zavřeli i GES a tyhle věci jsou částečně už jen v Datartu, ale ceny přemrštěný, hlavně u starších výběhových kabelů HDMI 1.4 apod. Mávají pozlacenýma kontaktama a přitom už to pro poslední přístroje jako např. Play Station 5 - není vhodný.

MMorous

Bohemia cz

Na těch jejich stránkách je, že máj poslední kus k odeslání u té Nokia, takže to asi koluje postupně řetězcem.

HYPER
Registrace: 11/2010

@Bohemia cz

Pokud chceš kvalitní kabely, tak je nehledej na Datartu, ale poradím Ti GME.cz nebo GES.cz. Oba obchody byly u nás léta v Plzni, ale nejsou lidi tak to zavřeli. Jsou to odborné prodejny s lidmi co umí a znají, na rozdíl od Datartu, kde elektroniku prodává co má ruce a nohy. E-Shopy fungují normálně.

MMorous

@MMorous

Datart má drahé kabely, nedá se tam koupit ani datový kabel RJ45. Zaměstnavatel nám v Datartu zařídil VIP účet, ale i ty VIP ceny jsou až na vyjímky přemrštěné a jinde to koupím levněji. Výhodu má pro mně Datart jedinou, a to že mají pobočku ve městě kde pracuju a můžu si to tam vyzvednout osobně. Ovšem Datart má ještě tu drzost, že zpoplatňuje platbu hotově, nebo kartou když si u nich objednané zboží vyzvedávám osobně. A narozdíl od reklamy ho nemají připravené do 30 minut, ale do dvou dnů, protože ho musí napřed přivézt z nějakého centrálního skladu

geronimoh
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra