Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Nokia 8010 a HDMI kabel 2.1

Zdravim, poridil jsem opet tento androidbox, tentokrat uz V2 s android 12, zatim tedy zadna slava, preskakuje zvuk, problikava obraz, vypadava wifi signal, obraz celkove nic moc, ale to bych ted neresil.
ted mi jde ciste o ten HDMI kabel.
jelikoz uz pri prodeji novych boxu neni HDMI soucasti baleni, chtel bych k nemu poridit novy HDMI kabel samozrejme nejaky slusny a kvalitni a rovnou 2.1
zeptam se predevsim uzivatelu co uz tento abox maji doma ale take samozrejme odborniku na techniku. mate nejaky TIP na kvalitni HDMI kabel 2.1 ?
nasel jsem na Datartu tento AUDIOQUEST HDMI 2.1 Forest 48.
co tomu rikate ? je to vhodne ? je to kvalitni ? nebo mate jiny navrh ?
velice dekuji za informace, nazory, zkusenosti. dekuji

Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71
Odpověď v diskusním vlákně

@geronimoh

Jaký model tý telky sis koupil ?

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Sony Bravia XR-48A90K, už ji mám přes dva roky

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

RE: Nokia 8010 a HDMI kabel 2.1

no k tem televizim tak SONY letosni model miniLED v 55" nemaji ani v nemecku a to je fakt diuny.
a na ty kabely se jeste prilezitostne vratim, ale chtel bych teda rovnou tu 2.1.

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

@Bohemia cz

Kabel HDMI 2.1 není problém koupit, i za rozumnou cenu. Není třeba přeplácet. Já včera koupil v nejmenovaném e-shopu 7,5-metrový optický HDMI 2.1, 48Gbps, 8k/60Hz, 4k/120Hz za 191 Kč ( + dopravné, ale bral jsem víc podobně výhodných věciček, takže se dopravné podělí )

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

@geronimoh

Tos koupil dobře, taky jdu do miniled, ale 65"

MMorous

@Bohemia cz

TV SONY - Podle mě Sony došly myšlenky a tak letos vydali jen tu 7-8-9 ale ne ve všech velikostech takže vlajku drží pořád loňské modely miniled XR 65X95L a OLED 65A95L taky drží pořád cenu.

MMorous

@geronimoh

Jsem rád, zě jsmem se v této diskuzi shodli na tom, že slušný a danému účelu plně vyhovující 2.1-kový kabel dá koupit do těch 300,- Snad to bude pro tazatele přínos, minimálně finanční. :))

hrotik
Registrace: 1/2024

@Bohemia cz

Já bych ještě zkusil trik, který mi kdysi pomohl u levného HDMI kabelu, který vůbec nechodil. Z nějaké staré mrchy vycvakonout stínící válcové koncovky z obou konců, a dát je na ten nový 2.1 kdyby zlobil. Nechodící kabel zázračně ožil. Opravdu nevím, proč to stínění mělo až takový účinek, ale pomohle to.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Myslíš asi odrušovací feritový prstenec,ten se sice používá u napájecích kabelů, le jestli máš tuto zkušenos proč nezkusit.

hrotik
Registrace: 1/2024

@MMorous

ta moje SONY není miniLED, ale OLED, tedy obraz je tvořen organickými světlo emitujícími diodami, bez podsvícení

geronimoh

@hrotik

taky jsem rád R^

geronimoh

Z vlastní zkušenosti jsem měl s HDMI problém, že některé staré kabely nebyly stavěné na vyšší datové toky, a i když fungují na 1080p/60Hz, tak nechodí na 4k/60Hz. Pak u delších HDMI kabelů, mám monitor od PC připojený kabelem HDMI 10m, u FHD jsem musel dát zesilovač, a při přechodu na 4K jsem koupil optický HDMI kabel.

geronimoh

@geronimoh

To jsi psal, já to ale nechci. Soused si koupil LG OLED nejvyšší kvality OLED65G3, chodím na to koukat, černá se ve stínech někdy slejvá až to dělá fleky a bílá nic moc. U malý telky to asi nehrozí, ale na velkej oled bych viděl panel 12 bit, ale to asi až příště. A ta cena. Teď frčí mniled.

MMorous

@MMorous

Však je to tvá volba. Černá je právě u OLED úplně černá, takovou neumí ani plasma. No a jas má silnější LCD, případně OLED s přídavným podsvícením.
Nevím, jestli miniLED frčí, je to jen podsvícení, důležité je co tvoří obraz, a jaký je výsledek. Ale i LCD pokročily, takže každého volba, já chtěl OLED a nelituju

geronimoh

@geronimoh

Mě se ten Oled s přídavným podsvícením nezdá. Nevím přesně o co jde, ale jestli to nebude poruchový

MMorous

@MMorous

Proč by měl být poruchový ? Je to OLED panel + přídavné podsvícení miniLED pro vyšší jas, před dvěma lety to byl nejvyšší model od SONY ve větších úhlopříčkách. Výhoda je, že i kdyby odešlo podsvícení, tak OLED panel bude pořád hrát, jen nedosáhne tak vysoký jas.
Poruchové to bude podobně, jak LCD panel s miniLED podsvícením, který plánuješ ty, jen u LCD po poruše podsvícení budeš mít tmavou obrazovku

geronimoh

@hrotik

Používal se právě i u HDMI kabelů. Teď jsem se o tom dočetl tohle:Feritové prstence zabraňují elektromagnetickému rušení v obou směrech, tj. brání tomu, aby kabel sloužil jako zářič elektromagnetického rušení, a současně, aby nepřijímal elektromagnetické rušení z okolí

konas

@hrotik

Ferity se běžně používaly u kabelů s konektory RS232, LPT a i u levných HDMI.

konas

Feritový odrusovaci magnety mám u u dvou HDMI kabelu Mascom a v pohodě. Jsou to ještě ty starší typy 1.3 a 1.4.. Jsou propojeny s Humax přijímačem délka 1,2m a TechniSat StB Dvb-t2 délka 1,5m.

HYPER
Registrace: 11/2010

1.3 a 1.4 už nepoužívám. To jsou právě ty ležáky, většinou od HAMY, v cenách 1600,- - 2500,- Kč co nabízejí léta a ohánějí se přitom pozlacenýma kontaktama.

MMorous

MMorous

Dál jsem za ně po dvou kilech v tý době. Už je nemaj v nabídce. Ten kratší je silnější a ten delší má klasický prumer 5mm a HDMI koncovky jsou v kloubu, takže je múzu přizpůsobit za tv z bočního vstupu HDMI. V tý době dělali ještě i plochy SCART provedení kabelu a SCART konektory byly po zasunutí do vstupu pevnější, takže nedocházelo při manipulaci k vysunutí. Při vyndávání jsem musel trochu víc zabrat. Byl jsem s nimi spokojený na tu dobu. Cena opět něco přes dvě stovky. Pozlacení samozřejmě neni pravý, ale jedna se o čistou měděnou vrstvu. Ještě mám jeden v délce 1,2m v šuplíku a jeden je ještě v propojeni ve videu s tv.

HYPER
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra