![]() |
|
Žádný nebo nekvalitní signálMám parabolu s 6 konvertory již 12 let. Nic jsem od té doby neměnil, ani coaxial. Dnes jsem zapnul TV a ukazuje mi to ,,žádný nebo nekvalitní signál". Signál nemám na žádné družici. Čím to může bý? Může to být kabelem nebo přepínačem? Děkuji. |
venca263
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 509 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80 | |
![]() |
|
@Jean Renojde o digitál,jednička-nula,teda obraz,nebo tma,parametry se zhoršují v čase,to nikdo nepozná,jestli je qualita 90%,nebo 50% furt super obraz,nikdo to neřeší,jednou se rozsype a je tma,pak to vypadá,jak píšeš,pokazí se naráz,nee pokazí se během třeba deseti let![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
@pierrepetr"...kabelem to ze střechy teče,jako hadicí až do bytu " - to jsou ty tvoje kabely za 3 kč s DPH![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lanceNesouhlas. Když používáš hlavu, tak uděláš očko a kritický místa ošetříš minimálně proti otěru, konektory proti vodě. Když hlavu necháš v kuchyni, vylezeš na střechu a hodíš to ze střechy rovně přes vokap, tak Ti žádný zázračný kabel nepomůže. A kabely za 3 koruny s DPH ..... napsal bych, že je to mylná informace. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Žádný nebo nekvalitní signálJako hadice funguji hlavně ty kabely co maji vzduchové dielektrikum. Tam nepomůžou ani očka ani pytle....On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
@MMorousNepochopil jsi, podívej se jaké kabely propaguje pierre v každé debatě o koaxech... tak jsem si jen rýpnul...![]() |
lance
![]() |
|
@MMorousA hlavu bys měl použít hlavně na to abys věděl, že do venkovního prostředí patří kabel s PE pláštěm |
lance
![]() |
|
@lanceNie, nemáš pravdu, do vonkajšieho priestoru patrí taký kábel aký má on![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
@lancerýpnul si hezky,ale všichni příjemci sat.signálu nejsou moji zákazníci |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Žádný nebo nekvalitní signálniekedy pomôže len trochu pri parabole skrátiť a vytvoriť novú koncovku, zamoká to |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
@pierrepetrak by bola jednička i nula kolmá rozozná všetko , no niekedy je rôzne tvarovaný orezaný a nerozozná jedničku a nastáva chyba parity, ak len občas kostičkuje alebo zastáva |
Duzu
![]() |
|
@venca263mojej žene to vypisuje vtedy ak pred tým stlačí nesprávne tlačidlo a je nesprávne vybraný vstup do TV, stačí následne tlačidlom na ovládači pre TV vybrať správny vstup, na každom je to pravé horné tlačidlo |
Duzu
![]() |
|
@peterskPřesně tak, ale v chráničce. A ten Tvůj vonkajší priestor má kolik rozměrů? Přeci se vyznáš, tak samozřejmě musíš vědět, že záleží na podmínkách. V zemi, ve zdi, volně ve vzduchu, na balkoně apod ... Osobně bych nikdy nenechal venku na přímém slunci žádný kabel černé barvy, a ještě šoupat o okap. Žádný PE plášť není na věky. |
MMorous
![]() |
|
@MMoroustaky mě to je divný,černý bych řekl,že přitahuje paprsky,ale musím říci,že právě černý jsem nikdy neviděl popraskaný,divný![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Žádný nebo nekvalitní signálNení to v barvě, ale ve složení.Kabely PE se dělají v černé i bílé barvě, stejně tak PVC. Jen laici si myslí, že černý je na ven a bílý dovnitř.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@MMorous"Osobně bych nikdy nenechal venku na přímém slunci žádný kabel černé barvy" no vidno, že sa v tom vyznáš. Čierné sú obyčajne preto, lebo sú odolné voči UV žiareniu. Tá teplota čo zo slnka nasaje v tomto prípade zanedbateľná. Ako píše pierrepeter nepamätám sa ani ja popraskané čierne vonkajšie káble. Ale ja nie som taký profík ako Ty. Pomaly likvidujem satelit. Všetko ide cez net.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@Varos107Už si videl vnútorný čierny? Daj už sem link prosím Ťa.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Žádný nebo nekvalitní signálLink ti sem nedám, ale zajdi si na stránky Inkat, sekce Koaxiální kabely/vnitřní a tam najdeš několik variant s černým pláštěm. Jsou tam 5 i 6,6mm s PVC pláštěm. Pokud bys nepoznal černou barvu, pak to označení má na konci písmeno N. Například Cavel SAT501N. Beru od nich kabely mnoho let...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@MMorousOdborník na čínský koax za 12,--15,-se pozná:"Koaxy kupuju zásadně německý v Hornbachu s dvojitým stíněním". Správně je to: Kupuji zásadně čínské koaxy dovezené německým překupníkem R.Schwabem pro Hornbach. Parametry:Vlastnosti-TUHÉ,Průřez vodičů- NENÍ RELEVANT.,Oblast využití-Interiér, Exteriér,Pokládka-Nástěnné, V instalační trubce, V kabelovém kanálu, V ohebné instalační trubce, Podomítkové.A perlička nakonec z datového listu: mědí plátovaný OCELOVÝ vodič. Tak to se za ty peníze vyplatí. ![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@MMorousJeden nesmysl za druhým, jen rozdávaš nesmysly, vůbec tomu nerozumíš![]() ![]() |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
@amperHlavně že tomu rozumíš Ty. To je pro Tebe důležitý.Jinak tyhle kabely mám venku na balkoně určitě víc než 15 let. Jenom pro Tvoje info, starej dobrej zelenej komunistickej koax jsme zasekávali, když jsme stavěli cca v roce 1976, a celý rozvod STA v bytovém domě 50 bytů na tom chodí dodnes. Pro běžný amatérský použití jsou tyhle koaxy z Hornbachu víc než dobrý. A když doporučím pro extrémní případ chráničku tak je na to nesmysl? Nebo upozornění na chybu v převisu přes okap? To je taky špatně? Příště trochu važ slova. |
MMorous
![]() |
|
@lanceJestli si myslíš Ty, nebo někdo jiný, že kabel s PE pláštěm vyřeší všechny problémy, tak s tím nelze souhlasit. Je třeba upozornit na další možné chyby. Setkal jsem se např. s případem, ztráta signálu na rodinném domě, debaty o kabelu, nakonec kabel byl OK, ale stožárem pohnul vítr.Osobně dávám delší kabely pokud možno s minimální ochranou podle podmínek. Na balkoně třeba částečně schovaný pod parapetem, - balkon je z betonu a nahoře je plechový parapet - aby na kabely nepršelo, krátký kabely od LNB jak to vyjde. Na střeše už dlouho nic nemám, ale kdybych měl, protáhl bych to opět stoupačkou i za cenu toho, že bych to v bytě od stoupačky k přístroji zasekal do zdi nebo zalištoval. Nechat to viset volně ze střechy snad jen krátce provizorně Asi 4 roky jsem dal na pozemák antenu na druhej balkon, protože ložnice je od zásuvky STA přes předsíň, a taky jsem to dal do chráničky, natřel, vyspádoval, udělal kompenzační smyčky, protáhl a mám klid. Jedou na to 2 telky i bez PE. A taky je to venku. |
MMorous
![]() |
|
@RAFI007Rád bych Tě požádal, abys mi sem příště neopisoval technický listy. Ty si můžu v poho přečíst sám. Kdybys ten kabel měl v ruce, možná bys takhle nereagoval. Příště napřed kup, vyzkoušej, a potom raď. |
MMorous
![]() |
|
RE: Žádný nebo nekvalitní signálProstě jeden "odborný" blábol za druhým.Přitom stačila napsat věta, že kabel s PVC pláštěm se ven nedává, že pro tyto účely je na trhu kabel s PE pláštěm a tečka. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@MMorousTvoje instalace ti nikdo nevyvrací, klidně si dávej vnitřní kabel na střechu do chráničky z HDPE když tě to baví![]() ![]() |
lance
![]() |
|
@lanceHlavně mi neraď, a hlavně ne s kabelama. I když jsou Číňani podle Tebe b.l.b.ý tak se mi žádnej zatím nerozpadl. A že to má léta. A kdybych to dal na střechu, tak to dám do chráničky, ale ne do nějaký ...- ale nejspíš asi do trubky nebo do KOPOS co se dává na optiku. |
MMorous
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80 | |
![]() |
|
![]() |