Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Žádný nebo nekvalitní signál

Mám parabolu s 6 konvertory již 12 let. Nic jsem od té doby neměnil, ani coaxial. Dnes jsem zapnul TV a ukazuje mi to ,,žádný nebo nekvalitní signál". Signál nemám na žádné družici. Čím to může bý? Může to být kabelem nebo přepínačem? Děkuji.

venca263
Registrace: 10/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80
Odpověď v diskusním vlákně

@lance

Z druhé strany nechci samozřejmě zatracovat výhody a vlastnosti kabelů, ochráněných proti UV záření. To v žádném případě. Jenom chci naznačit, že to není vždy nezbytné.
A když se poohlédnu po střechách co komu kde visí za kabel, tak bych asi netipoval procento, kolik jich má. A přece se točí . . .

MMorous
Registrace: 10/2019

@RAFI007 @lance

Dotaz - co je na tom špatně, když je středový vodič v koaxiálním kabelu 75 ohm v provedení poměděná ocel. Rád si poslechnu odborné zdůvodnění, kde soud.r.zi v Číně udělali chybu.

MMorous

@venca263

jak to dopadlo??,kluci se tady perou,tak napiš díky už to jede R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Žádný nebo nekvalitní signál

Téma měď či ocel v elektrotechnice je látka prvního ročníku SOU. Mechanické vlastnosti obou materiálů zná každý technicky založený člověk. Elektromagnetické vlastnosti kovových materiálů jsme brali na střední elektro škole brali taky v prváku.
Víc ti dávat nehodlám, nezasloužíš si to.
Sám si to najdi, místo psaní nesmyslů na Parabole.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

možná jste brali i šíření vln v koaxiálním kabelu R^ :laughing: R^

pierrepetr

To určitě a nevím co na tom je tak směšného

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

no nic,že jen ten střední vodič na to nemá vliv R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak si to s nim prostuduj taky...

Varos107

@Varos107

já nemusím,ale ty si dostuduj,můžeš si zabrousit k vlnovodům,tam střední vodič není vůbec,protože není potřeba,ale to si snad pamatuješ R^ :laughing: R^

pierrepetr

Napsat, že střední vodič nemá na “to” vliv, to je tedy výkvět. Takže za chvíli budeš radit, ať si ten střední vodič vytáhne ven? Buď se vyjadřuj přesně, nebo vůbec. Na tyhle tlachy nejsem zvědavej.

Varos107

@Varos107

je to složitější a bavit se o tom mohu jen s člověkem z oboru,nechci tady dělat školení zadarmo,ještě mě napiš na co má u koaxu vliv střední vodič a materiál pro něj použitý,děkuji za info

pierrepetr

Střední vodič jsi zpochybnil ty, tak to vysvětluj sám a neschovávej to za nějaké TO a školeni zadarmo a podobné kecy v kleci.

Varos107

@Varos107

tak nevíš,no jak píšu,jen s odborníkem budu probírat

pierrepetr

Hele, odpovím ti naprosto stejně. Ale pokud nejsi baba, tak bys měl své tvrzení obhájit. Pamatuješ si prdlajs, zapomínáš(což bych i chápal), vyjadřovat se neumíš a akorát děláš machra. Měj se, jdu koukat na Slávku

Varos107

@Varos107

ano máš pravdu,ještě ,že jsi tady,víš kulový a z ostatních děláš b.l.b.c.e,měj se hezky a až si to vyguglíš,přijď se sem pochlubit

pierrepetr

Kdepak, to jsi začal právě ty. Ty si to ani vyguglit neumíš.

Varos107

@Varos107

necháme to na ostatních,oni si už udělají obrázek,kdo se směje MMorousovi

pierrepetr

@MMorous

Točí se, ale v Tvé bedně, a přece se tocí :)))

amper
Registrace: 6/2008

Za mně má u koaxiálních kabelů nejlepší elektrické, i mechanické vlastnosti středový vodič z čisté mědi.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@geronimoh

pevnostně a cenově lepší ocel

pierrepetr

@MMorous

je příliš tvrdy, v prudších ohybech se promačkává dialektrikum a pak není souměrný, tím pádem mění útlumové vlastnost a na nízkých kmitočtech vznikají odrazy...Cu je drahé, tak se nahrazuje poměděným železným vodičem. Cena těchto koaxů je do 5,-Kč. Opletení je v mnoha případech Al, pak je velký odpor ve smyčce atd. U tebou uvedeného koaxu nejsou uvedeny vůbec žádné parametry a životnost. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

tak koax není vůbec určen na "prudký ohyb" a už je jedno,jestli bude střední vodič CU nebo ocel a CU napovrchu

pierrepetr

@RAFI007

Nesouhlasím - koaxy z Hornbachu nejsou za 5,-, ale za 12,- - 15,-
Na prudké ohyby není koax určen, jak píše Pierre, opletení je v poho, kabel je testován na 70 m, dielektrikum je poměrně tvrdé a elektrony proudí povrchem vodiče, takže z elektrotechnického pohledu není měděné jádro středového vodiče nezbytně nutné. A pro signál je to stejně jedno, ten jede tunelem.

MMorous

@MMorous

přesně tak skinefekt a dielektrikum

pierrepetr

@pierrepetr

Jen na okraj. Mám v bytě optiku 250/250, všechno jsem připravil - lišty, skříňku na rozhraní do zdi, místo na modem atd., přišel technik, natáhli jsme to a v poho. práce na 1-2 hoďky, než to navařil atd.
V druhým bytě kde je sama paní s dcerou a neměli nic připraveno, se to napoprvé nepovedlo. Když jsem viděl dovedu v akci, tak mi stály vlasy hrůzou na hlavě. Instalace se napoprvé ani napodruhé nepovedla, museli přijít další 2 dovedové aby to co udělal ten první - uchodili. Zprovoznili to asi za 3 týdny. Hřebíčková metoda, kablík pod koberec nebo za podlahovou lištu, ohyb neohyb, rozhraní hřebíčkama kam to šlo, hrůza.
U mě se divil, že jsem na rozvod připravil 4 centimetrový lišty a musel jsem u něj stát, aby mi to táhnul v rozích po okrajích aby zachoval co největší poloměr ohybu. Pak si pusť odborníka do bytu.

MMorous
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra