Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink a volné německé programy na 19,2° nejdou

Náhodou jsem objevil problém s německými volnými programy, které by měly být od pozice 400 (fastscan) na Skylinku na satelitu 19,2° Problém je ten, že prostě žádný program mi nejde. Netuším v čem by mohl být problém. Jde mi třeba o volný program ZDF nebo RTL. Předem díky za radu. Jirka.

nessi
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

@nessi

Není problém v tom, že ti nejde signál z A1 (19E)? V seznamu FS jsou uvedeny všechny programy bez ohledu na signál.

Warpik
Registrace: 9/2016

RE: Skylink a volné německé programy na 19,2°...

Dnes byly všechny SD programy provozovatele ARD a některých soukromých providerů vypnuty. Snaž se naladit HD programy, ty jedou normálně. ZDF bude vypínat na podzim, tam by to mělo ještě jet...

DM900 UHD, DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Warpik

A jak to prosím zjistím s tím signálem? Vše ostatní jede, ale od pozice 400, kde by tyto volné měly být není ani jeden. A "FS" je prosím co? Díky

nessi

Kibicak

S Fastscan přeci ladit nemusím... Moc se v tom nevyznám, ale s fastscan jsem nikdy ladit nemusel.

nessi

On je problém v tom, že SkyLink to nijak neovlivní, Němci to vypnuli, tak programy prostě nejsou.

Kibicak

Už je článek na hlavní stránce RTL HD je v kodu nebo se pletu?

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

RTL HD je v kódu a všechny privátní HD programy taky.

Kibicak

Kodovaní němci

Mě to jede po zemi,tak to na satu nezkontroluji,ale ty na 11494,11347 a 11362 by měly hrát ARD a ZDF astd si myslím,že jedou,je to ošetřený zákonem.

korkoran
Registrace: 10/2006

@nessi

Píšeš "S Fastscan přeci ladit nemusím".
Tak ladíš ručne. Nevieš zistiť signál na 19,2E? Pretože to vyzerá, že nemáš signál z tejto družice. Ak ti nejde žiadny program z 19,2E, tak to nie je vec Skylinku.
France 24 (Skylink na FS uvádza pozíciu 235) je tiež z 19,2E. Ten ide?

RudoM
Registrace: 5/2020

@nessi

Ešte ma napadla blbá otázka. A v minulosti ti išli? Prijímaš vôbec 2 družice?
Máš na parabole 2 konvertory alebo konvertor dvojča?

RudoM
Registrace: 5/2020

@nessi

..a je instalován LNB i na pozici 19,2°E? :-/

mini
Registrace: 7/2009

Volné německé programy na 19,2°

Veřejnoprávní ZDF a ARD jdou v HD a privátní jako RTL atd.hrají volně v SD.

.......

Libour
Registrace: 8/2005

@nessi

FS=fastscan, což odpovídá (na)ladění pozic, od 400. Mě fungují snad všechny, zkusil bych něco okolo 450-460, tam jsou nějaké mezinárodní. Jinak signál to bude ukazovat při přepnutí na kanál nebo stlačením "info". Vypadá to, že daná družice nemá/přestala mít signál. Fungovalo to někdy ?

Warpik
Registrace: 9/2016

U mě vše ok na pozici 19,2E, jak HD tak SD FTA německé programy a mezinárodní v HD a SD verzi na tv . Ve fastcan seznamu rovněž v přijímacích, ARD a ZDF programy jsou ve fastcan seznamu v HD verzi a RTL, SAT.1 Pro7 v SD. Na pozicích programu od ARD v SD kvalitě je info oznámení. Ty nejsou součástí fastcan Skylink seznamu už nějakých par let. Jestli má příjem na dvě družice muže mít vadný diseqc přepínač v monoblocku nebo samostatný pokud používá dva samostatné LNB konvertory a přijímal programy z pozice Astra 19,2E. To jsme se nedozvedeli. Muže mít i v případě menu nastavení v disegc režimu pro družici Astra 19,2E nastaveno na off/vypnutí. Někdy se stane, že se to po nějakém čase rozhodí vlivem nějaké anomálie v síti atd. Ani nenapsal na čem to přijímá, zda přes tv nebo externí přijímač.

HYPER
Registrace: 11/2010

HYPER

Doplňuji info, že přijímám přes TV tedy bez ext.přijímače. Jinak původně přes externí vše normálně fungovalo. V tom by mohl být možná problém, ale jak ho odstranit? Jinak mám ten zdojený konvertor jak na 23,5 tak i na 19,2. Předem díky.

nessi

nessi

Co máš za značku tv. Máš ještě ten přijímač? Pokud ano, tak ho zkus ho zapojit u té tv a uvidíš jestli ti pujdou na něm i Němci. Pak je LNB monoblock vporadku.

HYPER
Registrace: 11/2010

@nessi

V menu tv nastav v sat.menu požadované družice a mělo by to fungovat. Je patrné, že 19,2E není v menu nastavena na příjem.

mini
Registrace: 7/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra