Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Vysílá Skylink nějaké pořady v vícekanálovém zvuku

Přemýšlím nad pořízením zesilovače 5+1 a tak mě zajímá, jestli tento prostorový zvuk budu moci využívat i u sledování nějakých filmů či koncertů. Vysílá tedy Skylink něco v tomto prostorovém zvuku, případně co ze satelitů by se dalo v tomto prostorovém zvuku sledovat u jiných poskytovatelů.

tz1000
Registrace: 10/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56
Odpověď v diskusním vlákně

Frank

Už nemám nejmenší důvod něco v tomto ohledu porovnávat. Na používáni subwooferů mám svůj názor a ten nějaká diskuse na webu nemůže nic změnit. Pěknou neděli.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

"Toho varhanového Bacha si pořídím a na svém stereopáru pustím a pak můžeme pokračovat."
Ja len nechápem v čom chceš teda pokračovať, keď apriori odmietaš porovnanie. V ďalšom presviedčaní iných, že napriek tomu, je subwoofer pri hudbe zbytočnosť?
Aj Tebe želám príjemný zvyšok nedele.

Frank11
Registrace: 2/2009

RE: Vysílá Skylink nějaké pořady v vícekanálov...

To ale není můj problém že něco nechápeš. Pro mě je subwoofer pro hudbu zbytečnost a ty si klidně se subwooferem vlez do pelechu, stačí ti to takto?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

Prečo sa rozčuľuješ? Len preto, že iní nemajú Tvoj názor?
Alebo preto, že iní chcú počúvať hudbu čo najvernejšie?
Tak prepáč mi moju reakciu, nechám to tak, pretože tomu (aspoň podľa Teba) nerozumiem.

Frank11
Registrace: 2/2009

Mě ale opravdu nezajímá tvůj názor, proboha!! Poslouchat hudbu se subwooferem znamená věrný poslech, ach bože....Opravdu toho nechej, diky.

Varos107

"Pokud jsou přední velkoobjemové bedny kvalitní, pak subwoofer nemá smysl"
Proti gustu žádnej ...dišputát, nebo jak se to píše.

Především bych napsal, že stereo je trochu jinak než 5.1 . . .myšleno tak, že přepnutím ÁVéčka 5.1 do režimu stereo nedostaneš nikdy pravé stereo, alespoň ne stereo, které je kvalitní tak, že dýchá prostorem že Ti běhá mráz po zádech.
Zkoušeno 1000x.
"Velkoobjemové bedny nepotřebují Subwofer"
- se subwoferem je to prostě jiná liga. Nevím kde autor téhle sentence čerpá svoje poznatky, osobně hraju přes staré dobré Onkyo na bedny Focal Chorus 726.

MMorous
Registrace: 10/2019

Mám podobný názor - na počúvanie hudby sú skutočne najideálnejším riešením klasické reprobedne v páre, t.j. v stereo prevedení.
Ono, síce to tu nebolo spomenuté, ale medzi mladšími ročníkmi pretrváva názor, že k počúvaniu hudby je základ subwoofer. Tento názor pochádza najskôr z častého použitia subwoofera pre ozvučenie áut. Ale ozvučenie auta a klasický "stereo-trojuholník" sú dve sakramensky odlišné veci! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ještě by mohli místní odborníci otevřít problematiku akustiky poslechové místnosti, což je dle mého názoru mnohem důležitější, než na jaký kmitočet je naladěná volná basová struna,či nejhlubší rejstřík varhan. Pro věrný poslech studiových nahrávek...

Varos107

Korekce : používání korekcí pro poslech kvalitní hudby je diskutabilní. Každý zdroj signálu je jiný, takže stojíš před rozhodnutím, nastavit ekvalizér pro každou skladbu podle sluchu a vlastního vkusu separátně, nebo to nechat narovno. Já říkám nech to narovno. Klasické korekce v běžných zesilovačích jsou v podstatě mrvítka a jejich použitím posouváš celé spektrum někam do záhuby

MMorous

Ale zpět k otázce

Když bych otázku Skylinku vs 5+1 rozšířil do obecné roviny jak je to s vysíláním 5+1 na satelitu, tak bych napsal že je to tak, jak to který operátor obslouží a nastaví co vlastně pustí ven. Bylo mi divno, když jsem prohledával satelity, že jednou to jde, podruhé nejde. Zaměřil jsem se tedy na situaci, kdy více operátorů na různých satelitech vysílá na stejném kanále jeden stejný film se stejnou stopáží. K tomu jsem vybral německý kanál Pro7, a ejhle, ucho se nestačilo divit. Tento filmový kanál je provozován na více satelitech více operátory - dávali film, nevím jak se jmenoval, všude pouze s jednou výjimkou byl vysílán stereo a tou jedinou výjimkou byla Astra 19.2, kde bylo pravé 5.1. Jeden film, na displeji 5.1, přestávka na reklamy - cvak - na displeji 2.0 - konec reklam a film - cvak - 5.1. Otázka je, kdo za to může.

MMorous

Používání korekcí na zesilovači, neslouží k vylepšování jednotlivých skladeb(to je fakt sranda číst), ale například k eliminaci nedostatků akustiky poslechových prostor. Pokud tomu nerozumíš, je opravdu lepší je nepoužívat.

Varos107

Mám audio sestavu 4.0, mohutné přední repro. SW mi nechybí. Dialogy jdou z předních reproduktorů.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Se dvěmi pevně laděnými shelving toho stejně moc nevylepšíš, ale když to lidi chtěj, tak proč jim to nedat...

Varos107

Geronimoh

Já mám doma 5.1 od Dynaudio, když je doma paní, tak se na filmy koukáme 5.0, páč ona to nemá ráda...:) Když jsem doma občas sám, tak si dám nějaký koncert v plné polní. Ale studiové nahrávky na CD či gramo výhradně ve 2.0. Nejvíc ale poslouchám zašuměné VKV z Bavorska, což je asi jediné rozhlasové vysílání, které se na velkých bednách dá poslouchat.

Varos107

@Varos107

Já mám Infinity Kappa 8.2 . Když jsem je koupil, tak můj dojem byl, že jediné co na tom hraje dokonale jsou staré analogové nahrávky, jak audio, tak na hudební video na VHS. Ale asi už jsem si zvykl, nebo se digitál zlepšil .... Jinak jak kdy, filmy a koncerty pouštím prostorově, tedy 4.0, a hudbu někdy prostorově, někdy stereo, podle nálady.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Nezlepšil. To si jen zvykáme:)

Varos107

Ještě k těm Subwoferům. Starej dobrej Magnat jsem vyhodil a koupil 2 kousky, který jsou buzený na třídrát přímo ze sloupů. Kdo se trochu vyzná, ví o co go. Co z toho leze je neskutečný.

MMorous

Subwoofer Ano/nie

Po precitani celej diskusie je mi jasne, ze svoju pravdu maju vsetci, pri objektivnej pravde je to uz ine.
Takze ja v niecom dam zapravdu Marianovi, v inom zase Varosovi, atd.
Takze ja to mam takto:
1. Kvalitna hudba (akykolvek zaner) pri poriadnej a spravnej hlasitosti (pavuky sa z domu tahaju prec a kocur odchadza do pracovne do zadnej casti domu): Zasadne STEREO, bez subwoofer a korekcii (teda Stereo Direct)
2. Hudba na pozadi (nizka hlasitost, obycajna pop music): Stereo a zapnuty Subwoofer
3. Filmy s priestorovym zvukom (alebo aspon Dolby Audo dekodovane PCM, ci NEO Cinema): Uplne 5.1
4. Filmy bez priestorovych zvukovych moznosti (stare filmy): Stereo so zapnutym subwooferom

A mam paradny zvukovy zazitok :8)

Jean Reno
Registrace: 2/2022

V zásadě souhlas, ale nabízí se otázka praktické stránky toho vypínání a zapínání SW. Osobně soustavu naladím přes měřicí mikrofon, pak si chvíli pohraju s nastavením jednotlivých kanálů, případně to vezmu měřákem znovu, a pak na to rok dokud nebudu malovat byt nesáhnu. Myšlenka, že bych to vypínal a zapínal podle písniček nebo co řekne kocour nebo paní spolubydlící je zábavná, nechci nikoho urazit ... Chodil jsem k seniorovi, ten taky elektroniku vypínal a zapínal až dovypínal. Dneska je hospitalizován na demenci tak mám pokoj. Člověka holt napadne lecjaká kr**in*, takovej je ale život.

MMorous

@MMorous

Prehanas. Subwoofer nevypinam podla pesnicky.
Jasne to pise vo svojom prispevku.
V podstate je zapnuty stale, okrem bodu 1, teda pri posluchu kvalitnej hudby fakt nahlas, co je raz za tyzden - cez vikend. Tam subwoofer vobecn netreba, moje repro stlpy su naozaj kvalitne. mozno aj ako tvoje Focaly, ktore ti tisko zavidim ;)

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Chodím ke kolegovi co má origo stereo. Pár věcí co si pustim doma nebo u něj ve stereu je rozdíl. Přitom to má v malý místnosti ve sklepu, žádný odhlučnění. Takže jsem došel do bodu, že z mýho OnKya 5.1 neudělám kvalitní stereo.
Kdysi jsem dělal diskotéky pro veřejnost a nejlepší poslech jsem docílil v prázdným sále - postavil aparáty, dal doprostřed sálu židli a poslouchal . . . .
No a protože "lidi v sále žerou vejšky" nastavuje se to přes růžovej šum - tak jsme na velký bedny stavěli ještě menší bedny se samostatným zesíkem a takto přidali vejšky. Protože normálníma korekcema to akorát pokazíš.
Dneska chodím na kapely a dělám jim klipy a když vidím některý zvukaře v akci a jdu za ním, že to nemá prostor, tak se urazí. A vůbec to nechápe, protože jeho vejšky končí někde na 5 kHz, možná ani ne. Jak zavazí mikrofon tak stáhne vejšky a jde od toho a pak se to nedá poslouchat

MMorous

...zavazbí mikrofon .......

MMorous

MMorous

Ty jsi zamrznul někde v osmdesátých letech minulého století. Podle mě vůbec nic neděláš a o zvukařské praxi a moderních trendech nevíš absolutně nic. Tu kopici nesmyslů co zde dáváš, popírají základní zvukařská pravidla. A možná že sám už "nahoře" nic neslyšíš, protože jsi hluchý jako poleno. Z těch tvojich diskoték...:)
Měl bys psát jen o tom, co opravdu sám znáš.
Nemyslí si, že tady jsou jen lidi, kteří jsou hloupější než ty...

Varos107

@Varos107

Tak se předveď a vypíchni pár moderních trendů, ať se přiučíme.

MMorous

Přesně tuhle reakci jsem od tebe očekával. Jenže chlapče, já tuhle práci na rozdíl od tebe opravdu dělám a nemám čas ani potřebu o ní někde psát. Ale když občas čtu ty tvoje bláboly, tak se jednoduše neudržím...
Ty se přiuč sám, místo vypisování blbostí do diskuse.

Varos107
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra