Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

MDR Sachsen

Dobrý den,
mám dotaz ohledně přeladění na příjem stanice mdr Sachsen (i stanice RBB Brandebrurg) v kvalitě HD. Přeladění na svém přijímači jsem provedl, stanici našel ale síla signálu se blíží "0" a nic se nezobrazí (jiné stanice v HD na stejném satelitu jsou OK). Netušíte kde by mohl být problém? Používám přijímač MASCOM MC280HD-IR. Děkuji za rady

JB52
Registrace: 2/2025
Odpověď v diskusním vlákně

MDR Sachsen

3x MDR, Sachsen, S-Anhalt, Thuringen na 10891/H a Sachsen eins na 11068/V. Vše hraje OK.

.......

Libour
Registrace: 8/2005

RE: MDR Sachsen

Máte správně nastavenou polarizaci a přenosovou rychlost?

torny
Registrace: 3/2018

@JB52

Skontroluj si nastavenie transpondéru tak ako doporučuje torny:
Astra1 (19,2E) 10891 MHz H-22000-2/3 DVB-S2 8PSK

RudoM
Registrace: 5/2020

Já bych vyzkoušel jiný receiver, tenhle stroj už nejspíš nebude OK, pokud tedy neprošel nějakým repase elytů atp. Pár jsme jich v nedávný měsících opravoval.

k tomu TP: na vedlejší frekvenci 10832 máš TP s naprosto stejnými modulačními parametry, tam máš signál jaký? I v opačné polarizaci mají stejnou situaci(pro eventuální špatně nastavený skew). Já mám na obou TP naprosto stejnou signálovou rezervu.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

JB52

A myslim, že na některých TP DVB-S2/8PSK používají Němci i pilot zapnuto. TP 11068/V 22000 5/6 DVB-S/QPSK Sachsen eins nepoužívá funkci pilot. A co sníh na parabole a LNB konvertoru, skontroluj to pokud máš přístup k parabole a smetáčkem lehce mokrý sníh odstran z talíře a z konvertoru.

HYPER
Registrace: 11/2010

Vše funguje signál mám někde máš chybu.

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

MDR Sachsen

Potvrzuji : Signál i při sněžení 83 %
Přístroj Technisat

Kordd
Registrace: 5/2010

Pokud je přijímací soustava vporadku, tzn. parabola,konvertor LNB nebo monoblock, koaxial není popraskaný vnější obal a jsou vporadku koncovky F, tak muže být problém v samotném přijímací, kde múzou být začínající vadné filtrace a tím se muže projevit také nějaký problém v tunerove části atd.. Je to už precijenom starší satelitní přijímač. Pokud je možnost, tak vyzkoušet jiný přijímač zda se bude projevovat stejný problém jak zde bylo navrženo. Tazatel nám toho moc nenapsal o přijímací soustavě. Asi už je to ok, když se nevyjádřil zda mu to jde nebo ne.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra