![]() |
|
Androi box připojení LAN vs WIFII když mám internet optiku 600/600 Mbit/s, tak už delší dobu pozoruji rozdíl mezi LAN a WIFI. Při kvalitnějším rozlišení 4K nebo v Archivu cz/sk větším souboru se mě WIFI trhá. I na 2 m od routeru. Na LAN ne. Testováno na Chromecast, kde LAN nejde napojit a Nokia 8010 a čínská krabička jde. Tam je to v pohodě. Tak chci upozornit budoucí kupce boxů aby si dali pozor co kupují. |
milde1
Registrace: 1/2025 Příspěvků: 164 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
@MMorousS tím o2 šrotem bych se moc nechlubil... |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 291 |
![]() |
|
@MMorous"Zkus se mrknout co je vzadu napsáno jakou to má normu", čo akú má normu Android box?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@peterskAsi Pal nebo secam ?![]() |
amper
![]() |
|
@MMorous"Nedají se vyloučit ani kontakky na kabelech." na akých kábeloch? Keď sa pýta na Chromecast Google TV, ktorý má len wifi. Čo príspevok to perlička. A drivery? Aké drivery? Chromecast Google TV zvláda všetky formáty.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@petersk- obecně se doporučuje všude aktuální SW, nebo ne? A podobně wifi, kdoví jak to má nastavený.A kabely - jj napsal jsem to blbě, sorry |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 445 |
![]() |
|
@peterskOsobně se setkávám s těžko uvěřitelnými zkazkami, že něco nefunguje. Tvrdí mi že mu nejde O2, proč tam nemá kanály jako já, jdu se podívat a on má Vodafon. Senior Vš. Nejde mu Tube přes wifi do televize, má modem v koutě na zemi a signálově to jde přes několik zdí-špatnej signál. Tvrdí že má wifi tiskárnu a má to přes kabel. Jeden měl modem v druhé místnosti a wifi ukazovala místo 500 jen 150, malý dosah, telka to nebrala, vzal jsem dlouhej kabel a zjistil, že do modemu jde blbej signál. Instalace v záruce, zavolali jsem technika a nechal propísknout a jeden pin v LAN zásuvce neměl kontakt. Před modemem To jsou letitý zkušenosti |
MMorous
![]() |
|
@amperTeď mám O2 Smart Box 2 a jsem s ním spokojený. Ty ho označuješ za šrot. Máš s ním nějaké špatné zkušenosti? |
MMorous
![]() |
|
@MMorousAha už chápem ako si tie káble myslel. Áno v tomto máš pravdu. Veľa ľudí, podľa mňa 90% vôbec ani nevie čo má. Stretávam sa aj ja s tým, že ani nemajú šajnu ani o tom, že od koho majú internet. A naozaj, wifi považujú za všeliek/zázrak že prejde cez všetko. Stretávam sa aj ja s tým, že router majú v skrini aby ho nebolo vidno. Alebo vôbec si neodmerajú, že aký signál majú alebo rýchlosť netu. Či naozaj majú takú rýchlosť za akú platia. Taká perlička s mojou zamestnankyňou ona nevie robiť z domu, lebo sice oháňa sa s tým, že platia 1Gbs net ale horko ťažko si vie v prehliadači doma otvoriť nejakú stránku. Samozrejme router je v skrini s kabátmi na chodbe.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskV tom si rozumíme. Jeden si udělal rozvod po bytu tak, že na kabel DVB-C Vodafonu dal u vchodu T-čko v ložnici další T-čko a šup do kuchyně. Jede na tom 3 televize a 2 roky chodil a nemohl pochopit, proč mu jede jen základ a ještě kostičkujeA modem - když si koupil novou televizi a nešlo mu v obýváku Tube na wifinu přes kolik zdí, tak mi zavolal a když jsem mu řekl, řekl to takhle nemůže chodit tak mi řekl, že ho ve Vodafonu informovali že jejich modem pokryje celej byt a zavolal reklamaci, že je vadná televize. Technik přijel, připojil TV na Hotspot, ukázal mu Tube a poslal fakturu na 300,-. Koukal jako zjara. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousSamozřejmě,za tento předražený smartšrot bych nedal ani 1000 Kč,už se nedivím, že zde píšeš tolik nesmyslů![]() ![]() |
amper
![]() |
|
@amper O2 Smart Box 2Ten box se dodává k optice standardně a Tobě ho nikdo nevnucuje. Administrace a pokrytí je zatím to nejlepší co jsem měl. Možná si to pleteš s něčím jiným, ale kdybys tohle měl doma, tak by ses takhle hloupě nevyjadřoval. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousTento smartšrot ani zadarmo,natož dát jim za to 6500![]() ![]() |
amper
![]() |
|
@amperJednak cena nesouhlasí a za druhý já ho nekupoval, prostě mi ho dali při instalaci optiky. Vůbec se nehřeje, oproti Vodafonu, který se přehříval, člověk měl strach, aby nevyhořel. Navíc oproti TP-linku se 4-mi anténami vypadá, je skladnej a má lepší pokrytí než měl ten vodafoňáckej. Používal jsem léta taky Edimax s třemi anténami, před 13 roky stál 2000,- taky velmi solidní, potom jsem ho asi 2 roky měl v kaskádě jako switch, pak jsem ho dal kolegovi a nahradil 5ti portovým tp-linkem. Edimax maká dodnes. Tenhle SmartBox od O2 mám asi 2 roky a v poho. Tak nevím, co proti němu máš. Tady si na něj taky nikdo nestěžoval. Stížnosti byly k tomu drátovýmu settopboxu na O2TV, sousedka to měla, dali jí to na na telefonní přípojku a za rok jí to vyhořelo, říkala mi že na ní chtějí asi 3000,- za opravu.Na trhu je těch krámů spousta, těžko vybrat, ale u mě zatím spokojenost |
MMorous
![]() |
|
@MMorousCena souhlasí, stačí se podívat na jejích stránky,zadarmo Ti to nedali,platíš to ve splátkách, to samý jsou jejích předražené šrot krabičky,vše jde pořídit v lepší kvalitě za třetinovou cenu![]() |
amper
![]() |
|
@MMorousNechcem sa do toho "kafrať" mne je jedno aký router používaš, ale amper má v niečom pravdu. Môj názor je tiež taký, že tieto routre od poskytovateľov porovnaním kvality a ceny sú nenormálne predražené. Učím sa od syna on je sieťový inžinier, zaoberá sa so sieťami, ich kvalitou, odhaľovaním ich nedostatkami a pod a nie v domácich sietiach ale na úrovni nad poskytovateľmi internetu. Ale zvyknú ho volať aj v rodine, kamaráti aby im nastavil wifi sieť doma. A zvyknem s ním chodiť a snažiť sa od neho odkukať niečo na staré kolená. Takže kde ideme a po preskúmaní domácnosti prvá rada je výmena routra. Potom hlavne v domoch vybudovanie kvalitnej mesh siete. V súčasnosti je to najlepšie riešenie, všelijaké repeatre a powerliny sú o ničom. K staniciam mesh siete sa potom kto chce môže pripojiť aj LAN káblom. Ale výsledok je vždy taký, že to nepotrebujú. Samozrejme milión problémov môžu byť ešte. Toto som chcel len v kocke napísať.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Androi box připojení LAN vs WIFIPanečku, tady se zase sešlo "odborníků" na síťařinu... No a k těm routerům: neexistuje univerzální řešení. Je potřeba se ptát, k čemu ten router budu doma používat. Co budu mít připojené kabelem a co wifi, jaké mám switche, s jakými rychlostmi na portech, budu chtít segmentovat síť (VLANy) - oddělit běžný provoz od videa, tedy QoS, VPN, bezpečnost/firewall atd...Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 194 |
![]() |
|
@Dusan![]() ![]() |
hokejka988
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 237 |
![]() |
|
@peterskKdyž napíšu že router je špatný, tak musím taky napsat co je špatně, jaké má poruchy a jaké s ním mám zkušenosti. Taky bych napsal že doporučuji jiný, lepší, proč je lepší a jaké s ním mám zkušenosti. Cena mi nezajímá, protože když chci kvalitu, tak si rád připlatím.Já zmínil SmartBox 2. generace od O2, že má lepší pokrytí v bytě a okolí domu, líp vypadá, má lepčí administraci a nepřehřívá se jako modem od vodafonu. To je všechno. Jestli ten samý modem doma taky provozuješ a usuzuješ, že je špatný, tak zkus stručně popsat jeho chyby. Jinak je to mlácení prázdné slámy. Nebo se zkus zeptat síťového inženýra, ať se dovím něco nového. Třeba to bude zajímat víc lidí. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousA kde som ja písal, že ten router je zlý? Nemám ho. Ja som len pripomenul z vlastnej skúsenosti, že čo zvykneme doporučiť. Ak Ty si s ním spokojný, tak ho používaj. Zvykneme doporučiť TP Link AX1800 Wi-Fi 6 Router. Tento je spodok a cena kvalita je asi najlepšia.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@MMorousA switch ak treba tento ASUS Expert EBP15. A keď mesh sieť tak TP Link Deco s7. Dá sa prikúpiť stanice aj po jednom.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskGB Asus EBP 15 jak zmiňuješ má 4+1 GB 121x75x26 mm a stojí cca 2000,- KčMůj TP link GB LS 1005G taky 5x GB 89x71x21 mm, koupil jsem ho v akci za 208,-Kč. Skoro 10x levněji. Je menší, nemá sice wifi, ale tu nepotřebuju, protože mám výkonný Smart Box od O2 a bydlím v jednopodlažním bytě. LANku jsem si zasekal do všech místností, Switche mám 2 v kaskádě a spokojenost. Wifi mám jenom na mobily a tiskárnu, takže nepotřebuju printserver, i když i ten jsem měl u Nasu, jeden tady mám vyhozenej právě to předělávám. Kdybych měl rodinný dům s podlažím, garáží a pergolou, tak bych samozřejmě zvolil jiné řešení, ale pořád je u mě priorita drát je drát a wifi na mobil, pro navštěvu, případně na další hračky, jako jsou lampičky na zahradě, automatická sekačka nebo chytrá domácnost atd. Takže poměr cena/výkon, jak říkají odborníci. |
MMorous
![]() |
|
@peterskTP Link AX1800 Wi-Fi 6Píšeš, že kvalita je lepší. Můžeš popsat v čem? Podle mě je to běžný levný přístroj na cenu která neurazí |
MMorous
![]() |
|
@peterskNezlob se že takhle reaguji, ale někoho to porovnání může zajímat. |
MMorous
![]() |
|
MMorousJak si psal o tom modemu od Vodafone, že se dost zahříval, tak mě napadá, že tam buď byla chyba na přístrojové desce případně něco se sw verzi nebo byl k tomu dodáván nevyhovující externí zdroj, který se také nejspíš dost zahříval při odběru. Zkusil si i jiný kus? |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 634 |
![]() |
|
@hokejka988Přesně tak,plný souhlas![]() ![]() |
amper
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |