Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

TV Samsung - výpadky zvuku

Zdravím kamarády a prosím o radu. V rodinném domě provozují 4 TV přijímače. Pozemní anténní systém je v pořádku. Úroveň signálu na jednotlivých TV je cca 65dM/uV. Před 3týdny zakoupil novou TV Samsung /model bohužel neznám/ a začaly problémy. Zvuk na této TV nepravidelně vypadává v krátkých impulsech, jakoby např. hlasatelka "spolkla" začátek, nebo konec slova. Nejvíce se to vyskytuje na programech TV Prima, 28k. Podle vlastní diagnostiky TV Samsung má signál i jeho kvalita hodnotu 100% a chybovost 0. Stanoviště TV je H.Jelení. Anténa /log-per/ je nasměrována na Č.Horu. Děkuji za názory. Za mne - reklamace.

jiriks
Registrace: 12/2018
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66
Odpověď v diskusním vlákně

@mediator12

Mas pravdu, MMorous je s tou svojou vojnou proti Samsung uz trapny.
Rad citam jeho nazory na rozne temy, ale v tomto to uz prekracuje vsetky medze.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Varos107

Přesně tak, zkrátka Standa popleta no... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

@mediator12

Děkuji všem za podporu. Samsung poslal SW a po jeho přehrání do TV vše OK. Ještě jednou díky ;)

jiriks
Registrace: 12/2018

@standa111

To o LG OLED ma byt vtip?

Jean Reno

@Jean Reno

Nic ve zlém. Jenom stručný náčrt optimalizace výběru TV jak to vidím já.
Když bych nikdy neviděl pořádnou televizi a byl tak hloupý, že si sám nedovedu vyhledat na trhu vhodný TV přístroj, protože neumím pracovat s internetem a systematicky dohledat potřebné technické informace o strojích na trhu, jejich zatřídění do kvalitativních skupin a r. výroby, a zašel na toto fórum, tak první, čeho bych si asi všiml by bylo, že nejvíc nářků je na značku Samsung. Takže Samsung by byl rozhodně ve výběru první škrt. Nebo je moje úvaha chybná ?
Myslíš si, že chodím někde po náměstí nebo po hospodách a ptám se lidí, jakou mají televizi a jestli se jim náhodou nepodělal Samsung? Na to nemám čas. Ale když se občas se kouknu na parabolu, tak nejvíc stížností vidím na Samsung. Čím to asi je ? Jenom náhoda ?
A upozornit na to, že kupovat tuto značku obnáší určité riziko je špatně ?

Tohle vlákno dnes řeší poruchu televize Samsung, která se dala údajně opravit přeinstalací SW, jak jsme se dozvěděli. Pro někoho je to brnkačka, pro jiného to ale může být velmi těžko proveditelný úkon. Nejen technický, ale i logistický. Je o v záruce - já bych do toho jenom tak nešel. Naložil bych to do auta a odvezl. Ale co když nemám auto. A co když bydlím někde, kde je servis 50-100 Km. A co když jsem nemocný . . . takže přátelé, jestli Vám mohu poradit, příště si kupte něco lepšího.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Dovol parafrazovat tvoje uvazovanie:
Boeingom by som nikdy neletel, lebo maju najviac nehod.
A Airbus je na tom podobne.
Takze tieto dve znacky nikdy!

Co je aj na tejto uvahe chybne, rovnako ako na tej tvojej?
NO NERESPEKTUJE PERCENTUALNY PODIEL NA TRHU V POROVNANI S INYMI ZNACKAMI!
Ak je 9 lietadiel z 10 znacky Boeing, aka ja pravdepodobnost, ze problem sa vyskytne prave u Boeingu a nie u inej znacky?
Chapes, alebo to potrebujes rozviest detailnejsie?

Jean Reno

RE: TV Samsung - výpadky zvuku

Pravděpodobnost poruchy je vyšší u všech levných modelů všech značek. Rozdíl v poruchovosti mezi lowendem a highendem je větší než rozdíl v poruchovosti mezi značkami. Pokud se týká četnosti zde v diskusi je nutno vzít do úvahy počet prodaných kusů. Zcela jistě bude četnost diskusních poruch vyšší u prodávanějších modelů, neníliž pravda? Pravdu by mohli znát pracovníci reklamací velkých prodejců jako je Datart nebo Alza. Protože budou znát skutečné procento reklamací/prodejů určitého typu televizoru. Všechno ostatní je jenom dojmologie.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@Jean Reno

Uvedená parafráze je na první pohled logická, ale v podstatě laciná a opakovaná. Už to tady bylo/Boeing/
Přejděme k obchodní politice. Konkurovat mohu, ale jak. Především cenou. Jak snížím cenu - někde musím ušetřit. Kde ušetřím ? Leckde. Mohu také použít levnější součástky, zjednodušit výstupní kontroly, případně zatlačit na obchodní řetězce. A jsme u toho:
Obchodní řetězce nabízejí primárně Samsungy a televize různých značek s menší úhlopříčkou, po kterých je poptávka především z řad seniorů. Dalším artiklem jsou zlevněné starší modely různých značek.
Nejvyšší modely od několika předních značek pro přímé vizuální porovnání na krámu nevidíš. To je většinou standard. Výjimkou je u nás v Plzni Alza. V jednom řetězci mi na poptávku po SONY odpověděli - SONY neprodáváme, ale můžeme objednat. Po otázce jakou nastaly rozpaky.
Televize není jenom rozlišení, panel, podsvícení atd.. ale také kvalita výroby, součástek, výstupní testy, paměti, Sw .... A tady vidím u levnějších typů televizí Samsung riziko s varováním: důvěřuj ale prověřuj.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Bola. Napisal som ju ja :))
A vidim, ze ti vobec nepomohla.

Jean Reno

U těch Samsungů to není ani tak poruchovost jako spíš konstrukční či SW vada. Takže počet prodaných kusů nebude žádným obranným argumentem.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Četnost diskusních poruch - myšleno počet diskusních příspěvků o problému s danou televizí - je přímo úměrná počtu prodaných kusů. To nemá nic společného ani se Samsungem, ani se SW, či HW. To je lidská vlastnost.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@Varos107

To nie je pravda.

Jean Reno

@TomSenior

Uplny suhlas. Hovorim v podstate to iste.

Jean Reno

Takže vaší hloupou teorii lze například použít i na automobilový průmysl v ČR. Vozy Škoda na tom budou s poruchovostí podobně jako RR, či BMW, pro Škodu hovoří v neprospěch pouze to, že se jich v ČR nejvíc prodává.
Kdepak pánové, dennodenní praxe aktivních montážníků hovoří zcela jasně, Samsung má s příjmem pozemní digitální TV největší problémy. Ten váš poměr výskytu oné značky vůči její poruchovosti je u Samsungu daleko horší, než u ostatních značek. Dál ztrácet čas s vámi nehodlám, je to zbytečné.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

:))) :))) :)))
A čo keď má Samsung najväčšie problémy z príjmom terestriálu, hmm?! Mne to napr. absolútne netrhá žily, pretože aj keď vlastním 3 tv tejto značky, tak ani na jednom z nich nevyužívam interné tunery! Proste tie tv sú v domácnosti iba "zobrazovače" video obsahu z externých zdrojov.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Varos107

Ako myslis. V pohode.

Jean Reno

@mmiriboy

Ja mam iba jeden Samsung QLED (okrem dvoch LG OLED) a nema ani najmensi problem. Ano, ziadny tuner DVBT doma nepouzivam, takze nemozem hodnotit interny tuner DVBT v TV Samsung.
Mimochodom, vsetky 3 TV pouzivaju interne DVBS tunery - ziadny externy DVBS tuner nepotrebujem.

Jean Reno

Pokud ti to netrhá žily, proč tedy reaguješ? Tady se jasně řeší problém přijmu pozemního signálu a ty opět přijdeš s takovým nic neřešícím blafem. Zajímalo by mě, proč ti tohle zdejší provozní diskuse neustále trpí....

Varos107

@Varos107

Mensie blafy ako ty a ziadne nepravdy - na rozdiel od teba :)
Proc neustale prudis? Proc rypes? A potom sa cudujes, ze si zase zablokovany.
Na moje stastie si so mnou do ziadneho vazneho konfliktu este neprisiel a ja sa do ziadneho zatiahnut nenecham.
Nazdar.

Jean Reno

Jean Reno

Moje reakce nebyla na tebe.
Kde si přišel na to, že sa čuduju, že jsem zablokovaný?
Mě je naprosto jedno, že mě někdo za moje reakce blokuje, vůbec se jim nedivím.

Varos107

Jean Reno

Mě vadí jedině lidská hloupost.

Varos107

@Varos107

Neviem že z akého dôvodu si takýto preafektovaný, ale keď sa človek pozrie na tento problém triezvym úsudkom, tak príde k záveru, že nemáš pravdu. Je to proste len tvoj vykonštruovaný postoj založený na chybných základoch a názor, ktorý nerieši daný problém.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Z mé strany je to pouze letitá praxe, tvoje reakce jsou většinou nic neřešící blbosti. Ale to je jak nosit dříví do lesa. Ale piš si co chceš.

Varos107

@Varos107

Veď aj z mojej strany je to mnohoročná skúsenosť, len narozdiel od teba nie som zaujatý.
;)

mmiriboy

Dejme tomu že jsem zaujatý proti Samsungu, ale naprosto oprávněně za základě letité praxe v podnikání. Ty máš praxi tak maximálně v otravování svými kravinami po forech...To je asi tak všechno co se k tomu dá napsat. Slušného...

Varos107
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra