Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nový LNB +kabeláž

Ahojte, viem že sem chodí veľa ľudí, ktorí sa živia montážnou SAT techniky alebo s tým majú dlhoročné skúsenosti. Chystám sa na výmenu LNB MONOBLOKU +koaxiálneho kábla. Používam na Skylink ASTRA 23,5E + 19,2E. Vyhliadnuté mám konkrétne monoblok QUAD NEDIS SLNBQDM43BK a monoblok INVERTO BLACK PRO 4,3° QUAD. Prípadne odporučte iný s vývodom pre 4 káble. Taktiež potrebujem radu ohľadom kvalitného koaxiálneho kábla, ktorý mi vydrží aj vonku na slnku a daždi aspoň pár rokov. Ďakujem :)

Palo232
Registrace: 6/2023
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový LNB +kabeláž

Ešte jedna otázka, našiel som v ponuke ešte monoblok quad MASCOM MCM4QS01HD GOLD 4,3°. Bol by vhodnejší ako INVERTO, alebo mám kúpiť radšej INVERTO o ktorom sme tu písali? Parabolu mám novú MASCOM 80cm. P. S. Monoblok MASCOM stojí 46€, INVERTO 35€. Bude tá cena u MASCOMU aj odpovedáte kvalite? Ďakujem

Palo232

@Palo232

Mascom a Inverto Pro jsou těžké (cca 450g), velké, drží se na nich větší množství sněhu a zatěžují ráhno paraboly. Kup si něco vývojově novějšího v provedení SLIM (cca 350g) s "LTE4G filtrem".Na udávané F nehleď, je to ve stylu čím nižší, tím větší nesmysl. Inverto jako jediné má podrobné katalogové údaje a F je u PRO typ.0,2dB (max. 0.6dB). Osobně v SLIM doporučuji M-0443 Slim line Skylink, ale výběr je na tobě.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

JJ nemám ponětí ... zatím mi nic neuhnilo a to jsem měl svody i na 7 pater ze střechy. Ty se ale vyznáš líp . . Hlavně ty ohyby, už jsem to tu taky psal
4°3 jsou pro 80 talíře - to ví asi každej. Klidně si ho namontuj, na 23.5 a 19.2 to nastaví i slepej
Já nic neobhajuju. Ale jestli Ti střeďák uhnívá, tak jim to napiš aby to nevyráběli a nech si udělat pozlacenej. Kdyby sem chodil Antonín, ten by Ti to vysvětlil líp než já. Jeden čas tu byly nekonečný diskuse o kabelech HDMI a jejich zlatých konektorech za 2 a půl tisíce. Spousta lidí tu blbost obhajovalo jako ty, dneska koupíš HDMI 2.1 za stovku a nikdo to neřeší. Kdyby bl**ost nadnášela ... jak to bylo v tý nemocnici

MMorous
Registrace: 10/2019

@Palo232

Jestli můžu poradit, tak v tom nehledej vědu. Tyhle 2 družice naladíš snadno na běžně dostupný materiál jako je LNB, koax a netřeba hledat nějakou předraženou špičku, nic tím nezískáš, jenom si připlatíš a obraz bude stejný. Hlavně osaď pečlivě F-ka, kabel instaluj pokud možno do chráničky a dbej aby se ve větru neprošoupal o zeď nebo o okap. Rádoby moudrý moudra Ti nic nevylepší. Zapoj spíš hlavu a ruce.

MMorous
Registrace: 10/2019

Tiež si myslím, že autor témy robí okolo výmeny monoblocku a kabeláže zbytočnú vedu! Netreba nad tým zbytočne filozofovať, ale radšej konať. A čo sa týka výberu monoblocku - ja myslím, že je to v podstate jedno, časom sa môže rovnako pokaziť lacnejší ale aj drahší monoblock. Tu ti nedá nikto radu typu - tento si kúp, lebo...

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@MMorous

Stále nechápeš. Výběr paraboly jsi vytáhl ty viz:"No a monoblok - proč ne, ale vybrat správný pro správnou velikost talíře" F-ko není o pečlivé montáži, ale o utěsnění, nejlépe vnitřní gumička, SCC uhnívá právě kvůli vlhkosti v kombinaci s napětím u výstupu LNB. A to tvoje HDMI za 100,- stojí v nákupu do 30,-. Nejde u něj o pozlacení, ale o AWG materiálu vodiče a kvalitu materiálu konektorů. Životnost sraček při složitějších rozvodech není pak ani rok a v obraze začnou bílé tečky. Antonína opravdu nepotřebuji, jen uvádím na pravou míru tvé neznalosti a zavádějící informace - viz popis koaxu z Hornbachu, který byl podle tebe z Cu. Tím jsem u tebe začal. Je mně totiž líto lidí, kteří by tvé dezinformace brali vážně a předraženou srač... by si koupili. Ale měl jsi pravdu v tom, že F-ka se kupují podle průměru kabelu. Pouze ale šroubovací. Kompresní i podle průměru dialektrika. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

Ďakujem všetkým účastníkom za rady a tipy. Ako MMorous napísal, je načase pustiť sa do toho :)

Palo232
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra