![]() |
|
Zamrzání AB Cryptobox 700HDProsím o rady a zkušenosti. Soused si zakoupil a používá tento přístroj ke sledování Skylinku. Má parabolu 80cm s monoblokem A3 +A1. Po cca půl roce od zakoupení se mu začalo stávat, že obraz "zamrznul". Přepnutím na sousední kanál nepomohlo, signál podle ukazatelů S a Q byl v pořádku. Po určité chvíli se i sám zase rozběhl. Takto se projevil i 3x za večer. Půjčil jsem mu svůj starší Gosat a ten funguje normálně. Svůj přístroj odvezl na reklamaci. Po jeho navrácení /v protokolu uvedena oprava zdroje/ se přístroj chová stejně. Vzal jsem si ho domů na svoji parabolu 105cm se třemi LNB a taky "zlobí". Potom jsem ho zkoušel na 80tce s monoblokem a stále stejné. Jel jsem s ním tedy do prodejny reklamovat opravu. Mám tam velmi dobré vztahy, ale přístroj tam běží bez poruchy už třetí den na 80tce s monoblokem. A teď BABO RAĎ !!!Díky všem |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 133 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 94 | |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDak je možnosť, tak skusiť pristroj, kde nie je monoblok, diseqc. Inak povedané pripojiť napriamo, iba skylink (možné problemy s prepinaním diseqc prepinaním). |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDTieto boxy dávajú pri prepínaní do konvertora +12,9 a + 18,9V. Malo by ísť v druhom prípade len 17 V. Vymeniť konvertor, toto isté robílo aj mne pri 750-ke ale aj na 752. Mám motor 28 družíc a okrem Skylinku to robilo aj na ostatných družiciach. Samozrejme, že som ho otvoril, pomeral zdroj, kondenzátory a bolo to v poriadku. Konvertor je single. |
vw1vw
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDdajte iný typ LNB monoblok single... |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 559 |
![]() |
|
@jiriksAj keď je z najväčšou pravdepodobnosťou chyba v monoblocku ("nerozumie" si zo stb), ja by som sa na mieste tvojho suseda radšej poobzeral po inom stb. Lebo dnes to môže byť tento problém, o pár mesiacov iný problém... Tieto Cryptoboxy, hlavne rada 7xx a 8xx sú zmätky a fw radšej ani nespomínam! Nechcel by som to doma ani zadarmo!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 119 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDJak se chová ten receiver v místě instalace na FTA programech z Astry 19,2E?On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDUž som písal, že mám motor a 28 družíc a robí to na každej družici. Bez ohľadu na kódované a nekódované programy.Kto nevyskúšal Cryptobox a len ho videl na obrázku, tak napíše čokoľvek, aby ho zmietol zo stola...a FW sú tam také, aký si kto vyberie a nainštaluje. A 800 UHD je len jeden a nie rada 8XX. Tiež si ho nevidel.... len na nete. Ale ten je naozaj nepodarok. |
vw1vw
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDPtám se pouze nika "jiriks", nějaký motor neřeším.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@jiriksVyzkoušej singl konventor od inverta black![]() |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
ProsatPráveže to robí aj na Inverto black single. |
vw1vw
![]() |
|
To:JiriksPodobný problém jsem řěšil na 750 HD. Docházelo k tomu při přepínání čétéček (12344 H). Dojde k nechtěnému přepnutí na A pozici Disequ, protože je na A1 tato frekvence osazená s prakticky stejnou přenosovou rychlostí(ne dlouho), Diseq povel se nezopakuje. Zkoušel jsem to v rozvodu s M Sw, s klasiským d.relé i monoblockem. Vždy po vícero přepnutí (5 až 10), tato situace nastala. Poznáš to na nepatrné změně indikačních sloupců. Další můj známý to řeší přepnutím na pozici s jiným kmitočtem (např 3.). Pokud se Ti to projevuje tímto způsobem, řešením by mohlo být osazením Monoblocku s opačným gardem(A-A3, B-A1). Nebo existuje upravený SW, který po každém přepnutí vše zopakuje, po každém přepnutí je 5 sek. prodleva. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
@vw1vwMohl by to dělat i nějaký zdroj rušení,podle toho,co popisoval,že v prodejně to nedělá,nějaká wifina,mobilní vysílače,koax a podobně,což se špatně hledá![]() |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@mmiriboyTotalna blbost.ide jak z praku.vie aj to čo by nemusel |
Jurko53
Registrace: 6/2022 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
@Jurko53No, áno veď aj Trabant chodí po cestách a tiež ti náradím, aby si si ho kúpil!![]() ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyNO trabantu cena stúpa.čiže investičné autíčko.Kupuj kým jest. |
Jurko53
![]() |
|
2jiricsPříčin pro stejný projev chyby může být více. Je třeba některé vyeliminovat. Jako první krok udělej, co radí Varos, podle výsledku se možná jedna možnost vyeliminuje.(Blbě je, že některé vady potřebují dvě podmínky, či příčiny, a to se pak hledá opravdu obtížně.) |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
@Jurko53Oprava - nie "náradím", ale "neradím"!A z môjho pohľadu, ten stb toho až tak veľa nedokáže, ako ty tu píšeš. Nie je to žiadna "výhra v lotérii", ale samozrejme ja ti tvoje presvedčenie neberiem. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboymne vyhovuje na 100% 750HD.a je zatial bezporuchový pravda nie je tam monoblok ale 4 klasiky |
Jurko53
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDMíval jsem podobné problémy. Hlavně při přepínání družic. Nahazoval jsem to nouzově vypnutím napájení LNB a opětovným zapnutím. Pak jsem vyměnil venkovní kabely a hlavně rozebral a poutahoval všechny F konektory (přijímač, účastnická zásuvka, slučovač TV-Sat, DiSEqC out, všechny DiSEqC vstupy a na konvertorech) a problémy zcela zmizly.Dotahovat, dotahovat, dotahovat. Jinak 752 se správným softem je král mezi nelinuxy pro střední hračičky. Pro ty, kteří váhají s linuxem, neváhejte. I na obyčejné užívání a nahrávání je to úplně jiná liga. Spoustu věcí, co musíte řešit na Crypťouchovi, zde nemusíte. Např. při souběžném nahrávání dbát na to, aby při dříve končícím pořadu nebylo nastaveno vypnutí stroje, nevstupovat do menu těsně před začátkem záznamu, během záznamu nemožnost používání IPTV, apod. O ostatních funkcionalitách ani nemluvě... Heaven and pipes... |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 873 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDTen receiver špatně komunikuje s monoblokem. Receiver se sice tváří, že přepíná na LNB pro Astru 23,5E, ale ve skutečností zůstává viset na LNB pro Astru 19,2E. Příčin může být několik: zemní smyčka, špatné kabely, konektory, rušení. Gosat může mít jinak řešený napájecí zdroj, časování Diseqc povelů, takže se u něj problémy neprojeví. Problémy jsou při přepínání na jiný port než první (A/1). Jak jsem psal, vyzkoušej příjem FTA programů na 19,2E(z low bandu i high bandu!) nebo vyhoď monoblok a dej tam single UNI LNB.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDjak může zamrzat,když je kolem 18stupňů ??![]() |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 545 |
![]() |
|
@Jurko53Aký prepínač používaš?Lebo to zvažujem aj ja na miesto motorčeka lebo mám ešte Skylink kartu tak to chcem dať spolu s Digi čo mám vo svojej izbe. Na tej 750tke HD lebo CA slot mám voľný. Síce mám kartu Irdeto tak som zvedavý či ešte niečo pôjde keď tam mám HBO balík. ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 561 |
![]() |
|
@Zetor25Já mám na Crypťouchovi EMP Centauri 8/1. Je na střeše minimálně 8 let. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 873 |
![]() |
|
@krupinoOkej ďakujem za odpoveď ja mám klasiku 90 CM parabolu takže už len zohnať Multifeed.Rahno je 40 mm tak možno by to šlo. Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
@krupinohttps://satelity.ellano.sk/multifeed-kovovy-na-3-x-lnb/Mám skôr na myslí toto. ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.
|
Zetor25
![]() |
|
@Jurko53Ovšem pravda je,že ten 800 UHD bych nedoporučil ani největšímu nepříteli.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 94 | |
![]() |
|
![]() |