![]() |
|
Zamrzání AB Cryptobox 700HDProsím o rady a zkušenosti. Soused si zakoupil a používá tento přístroj ke sledování Skylinku. Má parabolu 80cm s monoblokem A3 +A1. Po cca půl roce od zakoupení se mu začalo stávat, že obraz "zamrznul". Přepnutím na sousední kanál nepomohlo, signál podle ukazatelů S a Q byl v pořádku. Po určité chvíli se i sám zase rozběhl. Takto se projevil i 3x za večer. Půjčil jsem mu svůj starší Gosat a ten funguje normálně. Svůj přístroj odvezl na reklamaci. Po jeho navrácení /v protokolu uvedena oprava zdroje/ se přístroj chová stejně. Vzal jsem si ho domů na svoji parabolu 105cm se třemi LNB a taky "zlobí". Potom jsem ho zkoušel na 80tce s monoblokem a stále stejné. Jel jsem s ním tedy do prodejny reklamovat opravu. Mám tam velmi dobré vztahy, ale přístroj tam běží bez poruchy už třetí den na 80tce s monoblokem. A teď BABO RAĎ !!!Díky všem |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 133 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 94 | |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDByl jsem vytrvalej jako Nadal na základní čáře.:)On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
@Varos107máš pravdu,začal jsem se v tom ztrácet,vím,že jsem to jednou taky řešil efkem nahoru,už dnes nevím o co šlo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDTahle tradiční varianta obsazení portů v monobloku čas od času způsobí divákům problémy. Například některé televizory Samsung po odstávce distribuce elektrické energie(nejspíš díky špičkám při opětovném připojení napětí) spadnou do defaultu a tím pádem se vyresetuje i nastavení DiseqC. Pak lidi volají, že jim hraje je 19,2E a Skylink ne. Jak známo, LNB připojený na A port je pro tuner dostupný i když je DiseqC v TV vypnutý.Ale co, kšeft je svatý... On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
Na superprasákaChlapci a chlapi,je tu ještě jedna varianta, a to na superprasáka. Parabola se otočí o 90° směrem nahoru a pak už je to snadné. Za tento nápad bych asi zasloužil před popravčí četu, ale může to posloužit pro balkónáře, kterým nebyla povolena parabola venku. Nezapomenout vyvrtat otvor na odtok vody, když hodně prší při silném větru. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 873 |
![]() |
|
@pierrepetrAle půl roku mu normálně fungoval. Tyhle stroje jsou na toto citlivější. Taky mě jinej přijímač normálně přepínal a Crypťouch ne. Po dotažení O.K. |
krupino
![]() |
|
@krupinota parabola vodorovně je celkem běžná věc právě v památkově chráněných stavbách,několikrát jsem použil,no sníh tam dost drží |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNa balkónech se to ještě dá omést. Horší je to v nepřístupných exteriérech. Existují vyhřívané paraboly, nebo vyhřívací sada na Fuby. Ale je to celkem mastný. Ale když není zbytí, tak čojek ňákou tu kačku pustí. Při takových příležitostech je dobré si připomenout, kolik stál např. konvertor v osmdesátých letech a jaké bývaly tehdy výplaty. A rázem je čojek v klidu. |
krupino
![]() |
|
@krupinomám fuba f-1.12dB 650DM půl roku vejplat |
pierrepetr
![]() |
|
@mmiriboyNejen Tobě, ale všem "zúčastněným" moc děkuji za bohatou diskuzi. Pro časovou zaneprázdněnost jsem se k tomu dostal až včera. Dopadlo to dobře. Jak mnozí doporučovali, přijímač je "mlsný" na výběr monobloku, resp. na jeho Disecq přepínač. Proč to půl roku fungovalo, to se už asi nedozvím, ale mohl to být i konektor. Nicméně po vyzkoušení několika monobloků si nakonec porozumněl s Inverto Black, který má proti běžným monoblokům obráceně porty A a B. Ještě jednou moc díky všem!![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 133 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDVypadá to z popisu, že jsou dvě možné příčiny:1. nějaká konstrukční věc ve zdroji/LNB vstupu tohoto přijímače, která způsobí větší zemní proudy v případě nestejných zemnících bodů, které jsou na pokraji funkčnosti a mírně mění v čase - třeba vlhkostí, nebo oxidací. (nemyslím, protože proč by zemní proudy ovlivňovaly kmitočet 22kHz - i když i to je možné.) 2. nějaká vada/nepřesnost v generování diseqc signálu na 22kHz (třeba i nepřesný tento kmitočet?) na pokraji definice, kterou některé LNB přijme, ale jiná ne. Některá jsou na úplném pomezí a stačí mírná změna nějaké součástky stárnutím/teplotou a fungovat přestanou. Nějaký osciloskop by asi odpověděl jednoduše. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDPlochou pozici paraboly jsem kdysi použil o moře, kde hodně fučelo a nikdy nesněžilo. Ale jenom s jedním LNB. Měl jsem trochu problém s F-kovým konektorem LNB - jak zabránit zatékání. Gumový futrálek to řešil. Ale byl také příčinou konce - UV zářením na silném slunci po několika letech zteřel, do LNB zateklo a bylo po ptákách. Chtělo by to UV ready futrál. Nebo to zatečení řešit jinak - nějakým měděným mini okapníčkem?...ale to už pak nebyl můj problém. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
@jiriksNiet za čo ďakovať, keď môžem, tak pomôžem...Inak základom úspechu bolo dostať sat pozíciu 23,5E na 1.port DiSEqC prepínača a to sa ti podarilo, tak gratulujem! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 119 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDTakže výpadky nyní budou na Astře 19,2E, kde to tolik nebolí. Řemeslo sice pláče, ale hlavně že je zákazník spokojený...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107píše,že dal jinej monoblock,přitom několikrát povolil efko,tak kde byla chyba se nedozvíme,ale chodí to prý |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDJe to zmetek. Delala mi to uplne nova 800, kde predtim jelo zero uplne v pohode. Na single LNB to je v poradku.rada 7 tez, vypadky. Po vymene za jinou znacku to jede bez problemu. Tyto prijimace uz nikdy vic. Vsude jsou na ne negativni ohlasy.... |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDJsou tam špatně naprogramované DiseqC signály. Takových přijímačů je vícero, řešení nejednodušší je dát primární pozici na první OP/POS port(AA), aby to tolik nebolelo.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDTen problém u zákazníka som doriešil tak, že som vymenil Quad za inverto monoblok singel starší a ten mal 23 na A. Po pár dňoch zákazník spokojný. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDHlavně, aby za pár dní nevadilo, že mu zlobí programy z 19,2E...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Zamrzání AB Cryptobox 700HDTie pozerá malo. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 94 | |
![]() |
|
![]() |