Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Konec satelitu v Čechách ?

Podle neoficialnich informaci Tmobile uz nebude od 1.6.2025 nabizet novym zakaznikum satelitni sluzbu Magenta. na jejich webu o tom ani zminka. a ze by to oznamili treba mesic dopredu take nic. uz za dva dny.
samozrejme to jeste chvili pobezi, mozna tri, mozna pet let, mozna do konce smlouvy o pronajmu TP ?. a pokud skonci Tmob tak je jasne ze spolu stahne dolu i Telly.
a to nemluvim o Skylinku, ten utlumuje sat uz par let, ted se navic cisti portfolio, a pak ma jit sat Skylink do prodeje, ale kdo to koupi, asi nikdo.
znamena to snad konec satelitni nabidky v Čechach ???
kdyz neexistuje adekvatni nahrada. a pouzitelny internet opravdu vsude neni. 👎
spatne zpravy.

Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

@jirkabe

Ty by jsi chtel Rotschildovy penize ? a proc ? co by si s tim delal ?
poslal nekomu na Ministerstvo ? :)))

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

@Bohemia cz

Ono čo sa týka netu tak ja som mal vždy problém bývam medzi dedinami tak pokrytie je slabšie akurát ten Orange nám vyhovuje mal som roky Telekom ale ten dobre išiel iba na modem v mojej izbe.
Neviem ako je to teraz.
Na volanie mám 4ku lebo majú rovnakú sieť ako Orange a to stačí. ;) Bežne mám signál na plno čo u Telekome som nemal iba na 2 paličky. Rv

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.

Zetor25
Registrace: 11/2015

RE: Konec satelitu v Čechách ?

Ono je takmer jasné, že postupom času sa bude satelit utlmovať. Keď začínalo satelitné vysielanie, neexistovala technológia, ktorá by sa tomu čo i len priblížila. Dnes sa dá signál šíriť cez internet. IPTV či OTT je cenovo úplne niekde inde ako satelit. Vynesenie a prevádzka satelitu, prenájom kapacity na satelite a oproti tomu internet, snáď každý vie pochopiť čo je lacnejšie. A keď si zoberieme ďalšie možnosti ako archív... Možnosť počtu prenášaných staníc, možnosť archívu... Možnosti satelitu končia pri samotnom prenose vysielania v reálnom čase. Možnosti internetu sú trošku ďalej. Za oveľa menšie peniaze. A asi dosť podstatný fakt, keď si mladá rodina postaví dom, vôbec nerieši kde si dá parabolu, odkiaľ bude prijímať signál. Rieši internet, internetovú televíziu a streamovacie služby. Pokrok zastaviť nejde

LuboTS
Registrace: 5/2006

Je,možné,že v budoucnu satelitní příjem bude nahrazen internetovým vysíláním ,ale pořád vysílaní přes parabolu zůstane jako vhodný doplněk, hlavně tam. kde není kvalitní internetové připojení... :-/

hoss
Registrace: 8/2015

Je divné to psát na satelitním foru, ale satelit už je přežitek z minulosti a za pár desítek let to bude věc vhodná do muzea :laughing:

William cz
Registrace: 10/2016

william.cz

satelit bude tam,kde nieje k dispozícii lacné pokrytie tv signálom...

zoly
Registrace: 9/2012

@Zetor25

Zetorko, zaujíma ma tvoj názor.
Myslíš si, že u nás neexistujú oblasti, kde nie je pokrytie TV signálom a ani nie je prístup k internetu?

RudoM
Registrace: 5/2020

Jak to vidím já, tak internetové připojení se zrychluje, nabídka internetové TV se zvyšuje, satelitní TV se jen zdražuje. Bydlím v malé vesnici se slabým připojením k internetu, DVB-T2 tu chytím jen 3 multiplexy. Známý v sousední vesnici bydlí pod kopcem a pozemní TV nechytal nikdy (obec by musela postavit vlastní vysílač), takže má satelitní příjem, ale časem logicky přejde na lepší nabídku IPTV. A velký brácha bude mít lepší přehled, na co se díváme ....

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@William cz

No veď aj tieto stránky Paraboly už sú skôr múzejného typu.

Spacer
Registrace: 9/2017

@RudoM

Neide o to, že či je pokrytie internetom ale s akým. Treba počítať s tým, že pripojené sú mobily, tablety a pod.A ešte nehovorím o iných zariadeniach. Nie len telka.Keby len telka tak to pofrčí aj na 10Mbs. A áno, veľa oblastí je takých, že internet je 10Mbs. Ľudia si myslia, že mám internet a musí fungovať všetko. Tak celkom nie. A ešte je aj cena.

longoria
Registrace: 1/2013

@RudoM

Internet je dostupný VŠUDE Starlink 50-100 megabit za 875 korun

PepaJožka
Registrace: 8/2022

Geronimoh má pravdu. Satelit je/byla určitá svoboda, ani bolševická Konečná nebyla schopna zakázat nám koukat se na ZDF nebo na BBC. Na optice by nám to vypnula ajncvaj.

TomSenior
Registrace: 3/2025

Longoria, PepaJožka

Obom vám ďakujem za reakcie na moju otázku.
Otázka bola adresovaná Zetorovi, s konkrétnym zámerom.
Jeho odpoveď by mal byť, že existujú oblasti bez DVBT a aj bez prístupu k internetu (Starlink z istých dôvodov vynechávam).
Pretože v téme „STV Karta obnova (# 1449)“ jeden „v+u s kružkem“+ l napísal: „to je všetko pravda páni ale pre 4 programy zriadovat sat?,zato ho nikomu za 1 Eur nedajú, niekomu stačí dipol z linky do okna a prijíma to isté“.
Áno, tam kde nie je príjem DVBT, tak stačí dipól do okna a prijíma to isté, teda nič.
A tejto blbosti Zetor ešte aj pritakáva: „Presne tak veď STVR ma stanice zadarmo cez anténu tak aj cez net“.
Tak som sa ho chcel opýtať, prečo na takú blbosť pritakáva, či musí na všetko reagovať.
Karta rtv bola práve z dôvodu nemožnosti príjmu (DVBT, internet) k takému účelu poskytovaná.
Satelit, parabola, ......, karta rtv a verejnoprávne programy mám. Parabola, preto som pri internete vynechal Starlink.

RudoM
Registrace: 5/2020

Starlink skutečně všude je. A přes něj se můžeš všude koukat na veškeré TV programy světa. A je to taky satelit, akát jiný. (Musk je pitomec/lotr, a já bych mu peníze nedal, ani kdyby nebylo jiné cesty, nicméně o funkci není pochyb.)
Druhá možnost je LTE a 4G/5G. Nevím, jaký současný stav na Slovensku, ale mají to i v Rusku, kam se náš východní soused lísá, takže soudím, že dříve nebo později to bude i na Slovensku všude, jako ve všech civilizovaných zemích.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@Spacer

pravda, je to smutné

William cz
Registrace: 10/2016

@RudoM

Kamo , mám to podobne bývam medzi dedinami takže Intel máme vzduchom cez anténu od operátora.
Mal aj Telekom ale ten mal slabé pokrytie na volanie mám 4KU tá má u mňa stabilné pokrytie veľa robia aj stromy keď som mal TV od Skylinku tak mi tam vadil strom a dosť často to vypadávalo ale teraz keď mám Digi tak už je to lepšie 5 rokom.
Lebo paraboly máme otočené skôr na pravú stranu kde strom netieni.
Na DVB-T signál mám aj DVBT 2 ide v pohode takže asi tak.

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.

Zetor25

@RudoM

Sú oblasti kde nemáš 100% pokrytie internetu ja mám Internet už cca od roku 2009 a od tej doby už sme menili asi 3 poskytovateľa , lebo stále sa niečo mení poznám oblasti kde nemajú ani signál na mobil.
Nie to ešte tv cez net.
Tak skoro 5G sa nedočkám mal som problém s netom pred rokom keď menili 3G za 4G.
takže 5G ani v mojej lokalite nečakám.
Zažil som aj dobu keď som musel ísť až na kopec aby som mohol volať bolo to pred 10 rokmi ale teraz je už to lepšie aspoň v mojej lokalite. ;)
Ale sú oblastí kde nie je ani signál.
Umňa iba Orange a 4KA. R^

Zetor25

@TomSenior

Áno Starlink je všade. Jeho rýchlosť je od 20Mbs do 220 Mbs. Upload je také pomalé, že raz funguje raz nie. Cena mini zariadenia je 300 euro a potom mesačné poplatky menší balík 35 eur a väčší 50 euro mesačne /data neobmedzené/. Treba aj toto k tomu dodať, aby informácie o Starlinku boli kompletné.

longoria
Registrace: 1/2013

@longoria

Kedysi internet ponúkala aj Astra ktorá má satelity na 23,5,E a 19,2,E ešte to funguje?
Lebo cenník raz ponúkal aj Skylink na svojom starom webe ale ceny boli dosť drahé.
Tuším sa to volalo Astra2 Connect Internet.

Zetor25

@Zetor25

Pani, ked tu citam, v akom (az zufalom) stave su este aj v dnesnej dobe niektore obce co sa tyka pristupu na Internet, tak sa citim az akoze mam nieco, co mi nepatri.
K veci: Opticky kabel 1 Gbit/s. Doma prakticky namerane 897/820 Mbit/s. Bez vypadkov, stabilne. Fakt sa nemam na co stazovat.
Ale TV - satelitna antena Skylink (+13,0 E Hotbird). A tiez sa nemam na co stazovat. Teda okrem preradenia Stingray iConcert do zvukovo mizerneho Skylink Live.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Tak ja o káblovke môžem iba snívať som rád že mám net iba na vonkajšiu anténu síce.Orange a 4ka majú spoločnú sieť. ;) Možno raz u mňa bude aj čisté 5G keď už Čína má 10G. :))) Ale z internetom sme mali vždy problém. ;) Nech sa darí.

Zetor25

V mé vesnici mám na výběr internet wi-fi - zkusil jsem, platil jsem 20 Mbit, jelo mi 8 Mbit, firma nekomunikovala. Přešel jsem k druhé možnosti - internet 4G od O2, který se tváří jako že 5G. Maximum nabízí u nás 20 Mbit, platil jsem 400 Kč/měsíc, zrychlili mi ho jen tak na 50Mbit. S převodem O2TV Modrá na OnePlay zdarma mi internet zpomalili na 35Mbit a zdražili na 500 Kč. Ještě tu začal nabízet mobilní internet Vodafone, ovšem s FUP.... konec nabídky ( satelitní internet nepočítám, býval drahý, navíc drahý hardware )

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra