![]() |
|
mrak-vypadekmam takovy dotaz nad chalupou a satelitu ve smeru na druzici thor se vytvoril modro.cerny mrak ale spadlo 10kapek(bez bourky) a me vypadl signal u telly na 15minut.....je to normalni jev nebo je chyba u me popripade jestli to nemel taky nekdo pred 16h???kdyz silne prsi tak mi to treba hraje nebo podobne...diky |
kolopik
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 858 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
@Zetor25jen tak jsem napsal telly dnes o rozdilne QUALITY u me a znameho...to mi odepsali:Signál není vždy na procenta stejný, proto Váš známý má jinou hodnotu, která se odvíjí od příjmu, která závisí na počasí, příjmu od družice a povětrnostních podmínek. Pokud máte kvalitu nad 80%, příjem signálu je velmi dobrý. |
kolopik
![]() |
|
RE: mrak-vypadekV procentech se měří tak akorát úroky. Pro signál je to zcela nejasná skoro nic neříkající hodnota. Na úrovni analogového voltmetru se smazanou stupnicí. Je to dobré akorát třeba k nastavení antény, protože se tak dá najít maximum. Nic více. 100% na jednom přijímači může být klidně nižší úroveň signálu než 60% na jiném přijímači - fakt to neznamená žádnou skutečnou hodnotu. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
@TomSeniorVeľmi dobrá reakcia. S tými úrokmi, to si musím zapamätať.Nemyslím si, že je to vaša chyba, ale vaša reakcia nepomôže autorovi témy. Pri čítaní celého vlákna som len neveriacky krútil hlavou. Vo vlákne diskutujú hlavne dvaja „sledovači“ športu, okolo ktorých satelitný príjem nešiel ani náhodou. Dal som si tú námahu, aby som aspoň čosi zistil o autorovi témy (príspevkov 855) a satelitný príjem „španielská dedina (vesnice)“. Najlepšie to ešte v téme „satelitni pristroj (# 2022)“ 21.09.2017, 18:01.30 vystihol nick pierrepetr v jednej z jeho reakcii. Citujem: „ani ti nebudu odpovídat,tvá reakce je těžce amatérská,ty nic neopravuj“. Odvtedy uplynulo už viac ako 7 rokov, ale je vidieť, že sa nič nezmenilo. Na záver: TomSenior a tomko ![]() |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 365 |
![]() |
|
@TomSeniorje to pro porovnání mezi stejnými přijímači |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 388 |
![]() |
|
@RudoMto to letí co ?? |
pierrepetr
![]() |
|
technikmam takovou prozbu pokud je tady clovek co se zabyva instalaci satelitu nebo to dela jako konicek tak klidne at se mi ozve treba do zpravy jestli by nebyl schopen premerit parabolu popripade vymenit stary LNB twin ktery mi uz ted na 2prijmace neni platny,kdyz pouzivam uz 1platformu telly(kdysi jeste freesat jsem pouzival zaroven) s okoli frydek-mistek...diky za zpravy. |
kolopik
![]() |
|
@kolopikVeľmi dobrý nápad. Držím palce, nech sa zadarí. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 365 |
![]() |
|
@kolopikParabolu si najlepsie premerias sam, najdi si roh budovy, vyckaj slnecny den ked slnko prave vyjde na jednej strane, postav sa na roh budovy tak, ze ti slnko nasvieti parabolu a nastav si ju v rukach tak, aby si mal pomysleny lnb na tmavej strane budovy a tam krasne uvidis ako ti zaostruje parabola, mal som raz taku ze nerobila kruhovu stopu ale elipsu v pomere 2:1,ta sa nedala pouzit, zaroven uvidis ako najlepsie ju vies zaostrit, podobny princip ako ked zapalujes ohem zvacsovacim sklom |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 611 |
![]() |
|
@sky59Oooh bože. Ty si myslíš, že u každého pri svojom dome vyjde rovnako slnko? Zabudol si pridať, že aby nemontoval satelit na múr, čo sa môže zosypať ako Tebe![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
![]() |
|
@peterskTiez ked som tie rady cital, tak som sa zamyslel, ze odkedy nepouzivam satelit, tak tie najnovsie trendy v technike a instalacii mi akosi unikaju...![]() UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 414 |
![]() |
|
@peterskvidíš,někomu to tak funguje,i když pěkná krávovina |
pierrepetr
![]() |
|
@peterskCo mas limitovane IQ? Kazdemu vyjde slnko spoza rohu ked vyjde, je to uplne sumifuk kedy si otestuje parabolu, ci rano, naobed alebo aj vecer, v noci asi mesiac stacit nebude, hahaha |
sky59
![]() |
|
RE: mrak-vypadekNo jasné, že každému spoza rohu. Ale klasický dom má napr. 4 rohy a spoza ktorého rohu? Mne vychádza slnko spoza každého rohu a pri každom rohu mám inú pozíciu.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskTeraz neviem ci si robis prcu alebo co, ci mam vobec odpovedat?? |
sky59
![]() |
|
RE: mrak-vypadekJa si myslím, že nick "sky59" by sem mal hodiť nejaký nákres/náčrt (do sekcie "Album"), že ako to vlastne mysli, lebo zatiaľ jeho odpoveď považujem skôr za pokus o vtip a nie niečo, čo má reálny základ!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 131 |
![]() |
|
@mmiriboyNie je to vtip, mozno by sa to zdalo ako vtip pri stredovej parabole. Ja som mal na mysli zrejmu offsetovu parabolu. Ta ma lnb mimo stredu. Takze ak zoberies len ten "plech" (parabolu) a natocis ju tak, ze lnb v parabolou je v horizontalnej rovine a parabolu das tesne tak, aby na nu svietilo slnko(alebo iny silny zdrok svetla ale slnko je silne a zadarmo k dispozicii) potom tam kde by bol lnb mas koncentrovane svetlo z paraboly, ak to dakazes zaostrit polohovanim paraboly tak uvidis aku velku stopu robi a ci je kruhova, cim mensia a kruhovejsia stopa tym lepsie, ak by si tam dal kanvicu mozes varit vodu :) ale v tomto pripade je zaujmava projekcia na stenu co je v tieni |
sky59
![]() |
|
@sky59Ty si asi nepamätáš, čo si písal.Spoza rohu domu ako vyjde slnko. To si písal. Chápeš to? Nechaj to tak, lebo to nevysvetlíš.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@sky59Už si vyčítal z digiboxu kódy? Alebo ten múr už máš rovný?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@sky59Databázu vediem o Tvojich pikoškách. Už je toho dosť. Ale v podstate Ti ďakujem, lebo je to vždy na zasmiatie. Mám to odložené. Napríklad twin LNB dvojičky. Potom si hľadal chybu v nastavení paraboly a prišiel si nato, že múr je krivý. A teraz s tým slnkom a s rohom domu. A chcel si vyčítať kód z digi boxu. Ďakujem, Je to naozaj zábavné.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |