Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Koupě paraboly, LNB konvertoru a koax. kabelu

Dobrého večera přeji, milí televizní diskutéři,

jdu si k Vám pro menší radu. V novém bytě bych si rád pořídil satelit s monoblokem za okno pro Astru 3B 23.5E + Astru 1 19.2E. Konzoli za oknem již mám dle vodováhy přivrtanou, husinu pod oknem protaženou... ale tak nějak nejsem schopen dohledat, kterou parabolu + s jakým LNB monoblok konvertorem vlastně pořídit. Je mi celkem jedno, jestli dám 800 nebo 2000,- Kč, zároveň bych něco do max. 80 cm v průměru, vzhledem k omezenému místu za oknem, ale i z důvodu toho, že bydlím prakticky u hlavní silnice na otevřeném prostranství a občas tu docela fouká. To hlavní, co jsem zde pochytil je to, že ne každý LNB konvertor na 100% kámoší s každou parabolou, což jsem si ostatně vyzkoušel před rokem u rodičů, kdy sluníčko sežralo plasty na Mascom parabole u origo LNB konvertor od Mascomu, až do něj natekla voda s přestal fungovat. Nahradil jsem ho doporučovaným Zirconem M0143 a ani při sebevětší snaze se mi nepovedlo parabolu signálově uspokojivě seřídit... až do koupě jiného Mascom LNB konvertoru. Právě tato zkušenost mě přivádí sem, abych v ideálním případě nekoupil zajíce v pytli.

Nyní k nějakým mým tipům:
Líbí se mi satelitní anténa Panorama PRO 67 APP Fe - dle místního televizáka nahradí 80 cm parabolu a navíc je prý lehká a neměl by s ní tudíž cloumat občasný silnější vítr. Souhlasíte? Pokud ano, který LNB konvertor k této panaromatické parabolce koupit, který by byl ziskově nejideálnější? :-) Pokud ne, doporučíte něco jiného?

Děkuji. ;)

Martin63
Registrace: 6/2025
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

@Martin63

Teď občas zažívám opravy po technicích z O2,nabrali techniky,kteří tomu vůbec nerozumí,dělají víc škody,než užitku!

Prosat
Registrace: 8/2005

@Martin63

s tebou je to marné. Jestliže na trhu pro M7 fungují tísíce TeleSyst (=Mascom) parabol s LNB Zircon a tobě to nefunguje, tak pokračuj v hledání funkční kombinace.Podle mne na tuto kombinaci stačí dodržet kombinaci jakýkoliv monoblok 4°3 s ofset parabolu s poměrem F/D: 0,6. Vyjímkou je spíše problém kombinace LNB a přijímač. Možná větší zesílení Zircon oproti Mascom a nějaké místní rušení v kombinaci s přijímačem ti způsobilo problém. Pravděpodobně by jsi to na spektráku viděl. Nejprve nám ale popiš, který parametr při nastavování tebou uvedené kombinace tě signálově neuspokojil a vede tě k tomute bádání. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Martin63

Tohto slovenskeho eshopu sa netreba bat. A este v tomto pripade Ellano. Jeden z najlepsich eshopov co sa tyka satelitnej techniky. Bez problemov riesia support aj reklamacie. Aj v cechach. Najdi si recenzie ak sa obavas.

Gustoh
Registrace: 9/2016

@Gustoh

Nechápu,proč by zrovna měl nakupovat z těchto eshopu?To koupí v kterékoliv prodejně satelitní techniky!

Prosat

@Martin63

Mám Fe Emme Esse 16 roků a stále vše ok.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Prosat

No nekúpi. Napríklad u nás v 25 tis meste už nie je predajňa so satelitnou technikou.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

ozval sa ten pravy

3 prispevky o nicom,kritiky o to viac ale poradit Rv
Nie kazdy je taky "chytry ako ty" :-/
Technici su tiez blby,ze jo?
Bez a prihlas sa :))) aby tam bol asppon jeden mozog :razz:

A je to
Registrace: 4/2019

@Prosat

A kde ja pisem ze to ma kupit prave z toho eshopu???

Gustoh
Registrace: 9/2016

RE: Koupě paraboly, LNB konvertoru a koax. kab...

RAFI007: No, je pravda, že tahle Mascomácká parabola o které jsem se zmiňoval, tak je zatraceně o dost „prohnutější“ do středu než jiné paraboly, které jsem kdy viděl. Bylo to tenkrát kupováno jako nějaký set, ale odkud to otec kdysi dávno sehnal už nevím. :))) Mám optické srovnání s dalšími asi 10 satelity s monoblok LNB Skylink na bytovce, ale vidíš... to možná bude ten problém proč to nejelo dle očekávání.

Jarous + all:
1.) Parabola: https://www.megaknihy.cz/prijem-tv-signalu/4425798-parabola-emme-esse-80-al-tmave-seda.html?utm_si=RFlidjRTZUc2TkRReU5UYzVPRFEwTWpVM09UZz0%3D&matchtype=&network=x&device=m&creative=&keyword=&placement=&param1=&param2=&adposition=&campaignid=19454096127&adgroupid=&feeditemid=&targetid=&loc_physical_ms=9196543&loc_interest_ms=&searchtype=&gad_source=1&gad_campaignid=19454096559&gbraid=0AAAAADp5MlbdBCTw66FBFeLx10U0Ozt5_&gclid=Cj0KCQjw0qTCBhCmARIsAAj8C4ZEjFpXTMc60mI89B2iXr0sJmmaTEYJHwCIRPk_5uxj9-A7XtDzrY0aAuvREALw_wcB

2.) LNB: https://shop.atoselektro.cz/zircon-monoblok-single-m-0143-slim-line-skylink_d134639.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=17990218714&utm_content=Cj0KCQjw0qTCBhCmARIsAAj8C4bTkTniUqXOrjXtHONWfsjHADWz_G3arA7wJb5_g4coW6dvoWEU-fEaAgYzEALw_wcB&gclid=Cj0KCQjw0qTCBhCmARIsAAj8C4bTkTniUqXOrjXtHONWfsjHADWz_G3arA7wJb5_g4coW6dvoWEU-fEaAgYzEALw_wcB&gad_source=1&gad_campaignid=17995935023&gbraid=0AAAAADr7kxxTLHk6kNfN2VxtONq8kuTvL&gclid=Cj0KCQjw0qTCBhCmARIsAAj8C4bTkTniUqXOrjXtHONWfsjHADWz_G3arA7wJb5_g4coW6dvoWEU-fEaAgYzEALw_wcB

OKa? Pokud jo, tak to tady zavírám.

Martin63

Jo a btw... přijímač mám CryptoBox 700HD, ale to asi není důležité.

Martin63

@Martin63

Parabola je ve třech barvách a to jak Fe tak Al.Klidně to kup není co pokazit.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Martin63

Z 15 minutové motáže dělat takovou vědu,román,samozřejmě to v Atosu mají!

Prosat

Jarous: OKa, to mi stačí, díky moc za vřelé rady. :-)

Prosat: Ještě než jsem otevřel odkaz v záložkách - vedoucí sem k mému dotazu, tušil jsem, že tu bude tvá reakce, můj věrný Prosaťácký přispěvateli. Věděl jsem však na 100%, že bude-li tu tvá reakce, bude určitě končit vykřičníkem! Nezmýlil jsem se. No, nejsem já věštec? :)))
Nemuselo by žádných románů býti, kdyby hned někdo jasně a jednoduše napsal: „Kup parabolu Emme Esse 80 Al (nezrezne, je fajn...) a k ní Zircon Monoblok Single M-0143 Slim line Skylink na Atos.cz, cokoli lepšího v 80 cm postrádá smysl“. Ale to né, to nejde, to je moc jednoduché... tak to uděláme složitě, mlžíme a prudíme, viď? :dead: Každopádně, ať nejsem jen kritický, děkuji ti za tip, že mají obojí na Atosu! (Končím tento svůj příspěvek též vykřičníkem, abych též poznal to kouzlo na někoho v diskuzi křičet :-) ).

Martin63

@Martin63

Tam Ti samozřejmě i odborně poradí bez románů ;)

Prosat

@Martin63 píše:

...kdyby hned někdo jasně a jednoduše napsal: „Kup parabolu Emme Esse 80 Al (nezrezne, je fajn...) a k ní Zircon Monoblok Single M-0143 Slim line Skylink na Atos.cz, cokoli lepšího v 80 cm postrádá smysl“. Ale to né, to nejde, to je moc jednoduché...
:) ;)
Dosť ťažko sa radí človeku, ktorý nemá presne ujasnené, že čo chce! Veď si len prečitaj po sebe a pouvažuj, že čo si napísal v tvojom prvom príspevku (Panorama PRO 67). A ešte raz zopakujem to čo tu bolo už povedané, aj keď inak - 3 dni tu vedieš diskusiu a nič si v praxi doposiaľ neurobil. Za takýto čas by mnohí z nás mali namiesto takýchto zbytočných kecov už dávno vystarané.
Poznámka: A to nevravím o tom, že stb typu Cryptobox je riadny šmejd - na túto tému tu bolo toho napisané tiež dosť!
:))

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Přesně.Chce zázraky a má shitbox.

Nová registrace a provozuje to 15 let...... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Martin63

Marnost nad marnost. Když se Ti nechce 2 x LNB, tak si pohraj s monoblokem. Když zvládneš volej, tak proč ne monoblok.
Ještě pro Tvoje info-součástí LNB je ozařovač, to si určitě někde najdeš.

MMorous
Registrace: 10/2019

Je nedeľa večer (15.6.2025) a autor tejto debaty sa už viac neozval - naposledy 11.6. krátko pred polnocou.
Tak buď je strašne zaneprázdnený, prípadne urazený, ale podľa môjho názoru by sme si zaslúžili aspoň akú-takú odpoveď, že ako dopadol?!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

to už dnes nikdo nedělá,prskne dotaz a už ho neuvidíš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@mmiriboy

koukám,že se alespoň zapojoval,dost překvapivé

pierrepetr

@pierrepetr

A nebo udělal novou registraci a jen se tak baví a někteří mu na to skočí :laughing:

Prosat

@Prosat

skočí neskočí,buď chceme poradit,nebo ne,kolik má kdo registrací si musí hlídat web parabola,pokud to tak chce,abych si tady lustroval,komu odpovídám,to ne

pierrepetr

@Martin63

Ještě ke koupi paraboly. Dělal jsem v Německu s jedním Slovákem, objednal parabolu poštou, a ty 4 díry na talíři pro připojení držáku LNB měly jinou rozteč než v držáku. Značku si už nepamatuji

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra