Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

DiseqC přepnutí

DiseqC switch obyč 4vstupy, nastavený na 1.0 s opakováním. Při přepnutí na jednu s družic (úspěšném) se pak nedá přepnout na jakoukoliv jinou družici. Jinak všechno přepínání mezi ostatními družicemi funguje správně, i ta družice na kterou se přepne hraje i V/H. Moc mne nenapadá příčina, ale třeba jsem něco přehlédl.
Možná příliš velký odběr toho LNB, který pak zhorší přenos povel na 22kHz? (Jsa na odlehlém ostrově nemám po ruce další LNB, že bych ověřil tuto tezi, jenž se mi stejně jeví poněkud nepravděpodobnou.)
Viděl někdo něco podobného a čím to bylo?
Díky za nápady - už jen sepsáním otázky jsem si něco ujasnil...

TomSenior
Registrace: 3/2025
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85
Odpověď v diskusním vlákně

@TomSenior

Je to prosté:
V stb môžeš mať nainštalované image OpenATV, ale skin je od OpenPli.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

RE: DiseqC přepnutí

jo, to by mohlo být vysvětlení...nicméně k problému: vymazal jsem setting a nechal znovu proskenovat Automaticky...všechno proskenovalo, tedy i přepínalo mezi družicemi, ale ručně přepínání z Hotbird jinam furt nic. Asi to roztluču kladivem, nebo to chvíli nechám jak je. Až si přivezu jiné LNB, tak budu pokračovat.

TomSenior

@TomSenior

to bude nejlepší,nakonec zjistíš,že hotbird ani nepotřebuješ

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ale jo, potřebuju, čumím ráno u kafe na 24Horas skoro denně a někdy na sport na Movistaru. Je to moje druhá vlast. Ale přepnu to odtamtud jednoduše pokusem o proskenování jednoho transpondéru. Kliky kliky klik a je to. Nicméně přijímač, který se mi směje do obličeje (asi i za zády), anžto nechápu poruchu, je zneklidňující.

TomSenior

@TomSenior

Vážený pane, pierrepetr napísal, že hotbird ani nepotřebuješ.
Vy píšete, že potrebujete. Pritom spomínate 24Horas a sport na Movistaru.
Tie sú ale na Astra1, nie na Hotbirde.

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM

já chápu,že při disecs člověk ani neví,odkud to leze,u motoru je prodleva,tam se to dá vytušit,že to jede jinam

pierrepetr

24Horas je volně na HB. A polský sport je na taky na HB.

TomSenior

@TomSenior

Áno, 24 Horas HD je aj na Hotbirde. Movistar len na Astra 1. Poľské športové programy na Hotbirde. To len k tomu, že píšete, že potrebujete Hotbird. Avšak s témou to nesúvisí, teda nie je to nutné ďalej rozvádzať.

RudoM
Registrace: 5/2020

@TomSenior

Podle toho co píšeš, je závada pravděpodobně v elektronice nebo na kabelu. Image nebo settings - to nejspíš nebude. Možná jenom někam napršelo. Tak počkej na e-shop a pak vylez na střechu.

MMorous
Registrace: 10/2019

Prostě to nejde. Co už. Akorát nechápu, že když dám Ladit, že se to mezi družicemi přepne mezi všemi. Respektive, když chci udělat přepnutí mezi HB a nějakou jinou družicí, že stačí přepnout na program na té jiné družici a dát proladit transpondér, a pak se to zase normálně přepne. Takže to hw jde. Jen prostě z toho HB se to jinam normální ručním způsobem nepřepne. Všechno ostatní přepínání funguje. Na střechu nepolezu, tam satelitní anténa nepatří a zejména ne tady u moře, často má vítr i 50/60 uzlů- ... Jasně postupně vyměním LNB, switch, kablík, přijímač. A uvidím, v čem je problém. Jenom jsem si dotazem chtěl trochu ušetřit práci, kdyby někdo podobnou situaci viděl. Protože ony ty změny na starém zařízení někdy nejdou tak jednoduše - když jsem zkoušel jiný vstup na switchi, praskla mi po rukama vetchá krytka a teď do ní poteče...nějak to budu muset opravovat.

TomSenior

Nic nedáš za to, když vyzkoušíš tovární nastavení a vše znovu.

radek1
Registrace: 1/2006

To bych už možná upgradoval i image. Jenže to je právě to rozvrtání a spousta práce a za chvíli bude Na lovu a já jak nedám v domácnosti na obrazovku Sokolíka, nedostanu večeři, nebo jenom studenou :-)

TomSenior

@TomSenior

:) Tak po Sokolíkovi

radek1

@TomSenior

Vzdy je mozne urobit plnu zalohu na USB a tu vratit ak sa pokus s instalaciou nepodari. Pripadne vecsina e2 boxov ma moznost zvolit slot pre ine image/instalaciu.

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat

@TomSenior

A to je veľká chyba, že máte v domácnosti len jeden stb z tv! U nás takéto neexistuje, aby bola trebárs hádka o tom, čo sa bude pozerať v tv! A samozrejme má to aj iné výhody, napr. niečo sa niekde pose.ie, tak šup - šup k druhej tv z druhým stb...
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

No - na skoro opuštěném dalmatském ostrově je to v té domácnosti v kamenném domku trochu jinak. Nepotřebujeme toho hodně, co normální lidi jo. Kromě jiného třeba nemáme na TV moc rychlý internet - když to dá přes 4G 5Mbs je vyvěšena slavnostní vlajka. Takže bych musel instalovat i dvě satelitní antény a udělat v té betonovo-kamenné zdi další díru pro koax. (Už jenom dvacet let stará vzpomínka na vrtání díry č.1 působila mírný třes rukou.)
Ono to celé není zásadní problém, jak jste asi všichni pochopili, ale dráždí mne to, že nechápu, jakpak je toto sakryš možné. My staříci přece musíme rozumět všemu nejlíp, ne?
Druhé LNB a náhradní přijímač sem ovšem přitáhnu, myslel jsem, že mám, ale já ho před časem dal svému novému italskému sousedovi, aby mohl čučet na RAI. (Od té doby tam má tu provizorní instalaci, talián lenivý, ale zase vozí perfektní spumante, a jeho žena Lorenza hrozně dobře vaří. Učím se od ní italské recepty.)

TomSenior

@TomSenior

R^ R^ R^
;)

mmiriboy

Alespoň se tam v Dalmácii v létě nenudíš. Já jezdím ob rok na Rab, podle tchýně jsem jediný člověk/exot, který tam jezdí v červenci na kole. Co bych tam dal za tvoje starosti se SAT příjmem. Posledně jsem se tam už nudil šíleně.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@TomSenior

To je komedie k vůli jednomu asi vadnému disec přepínači :)))

Prosat
Registrace: 8/2005

Varos: Já sem nejezdím, já tady žiju. Mluvím/rozumím chorvatsky, ba dokonce dalmatinski. Mám kamarády, dům, docela velkou zahradu, auto, kola...spousta veselé práce, kterou utloukám čas do smrti. Plus v létě máme na ostrově Kulturno ljeto. Což je docela prča. A nemáme moc turistů. Třeba Češi velmi zřídka. Za to tady žije pět básníků (mne nepočítajíc), kteří pořádají večírky se čtením. Jezdit sem na dovču bych nikomu nepřál. Do Chorvatska obecně. Ani na Rab. Tam navíc dost fučí bora. Leda kdo má papíry a loď a jezdí po ostrovech, to je aspoň trochu zábavné a velmi pěkné. Zajímavá je i česká kololoď. Najdete googlem.
Prosat: možné to je, akorát proti tomu mluví fakt, že vada je úplně stejná, ať přeházím vstupy, jak chci. Jiný switch na výměnu bohužel nemám a dostat ho sem není úplně jednoduché. Nicméně k tomu dojde. Časem.

TomSenior

@TomSenior

ta kololod este stale funguje ? Vyuzili sme ju uz asi pred 20 rokmi. R^

Cest praci a svetu mier !

Mikes11
Registrace: 7/2023

Výměna LNB závadu odstranila. Když vyloučím, že to bylo F-kem - kterým jsem samozřejmě při výměně LNB pohnul, tak tuto podivnou závadu způsobovalo LNB: RT Inverto Extend Nr. 3138. (Sehnal jsem u jednoho souseda jné pokusné LNB). Vysvětlit si to moc nedovedu...snad že by to připojení napětí začalo generovat rušení, které zabránilo dekódování diseqC příkazů ve switchi, nebo že stárnuté LNB postupně vyšším odběrem zatěžovalo stárnutý přijímač a diseqC příkazy neměly dostatečnou úroveň pro switch...to už se nikdy nedovím.

TomSenior

Tim vyšším odběrem LNB to klidně mohlo být. Bůh ví v jaké kondici je zdroj toho receiveru. Jisté je, že rozhodně nemládne. K spínaným napájecím zdrojům je třeba nahližet jako k motorovému oleji v autě. Měnit včas...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@TomSenior

RT Inverto (vraj najlepsi na svete) som tiez vracal do obchodu, tam kde normalne hraju "obycajne" lnb ani necekol, asi sa im treba oblukom vyhybat

sky59
Registrace: 1/2023

@TomSenior

spíš bych to viděl na ef-ko

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra